اهداف مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی
انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی
آموزش جامعه در حوزه های پنجگانه فعالیتهای مرکز
اطلاع رسانی و انتشار نتایج پژوهشهای انجام شده
ارائه مشاوره به سیاستگذاران دانشگاه و نظام سلامت و ... از زمره این رسالتها می باشد.
دستیابی به اصولی همچون رعایت موازین اخلاقی در نظام سلامت
حفظ کرامت انسانی و کمک به استقرار عدالت
ایجاد زمینه مناسب برای جذب نیروهای نخبه و متخصص درحوزه فعالیتهای مرکز
ایجاد زمینه مناسب برای نوآوری و خلاقیت
گسترش روابط با مراکز و مؤسسات داخلی
توسعه روابط بین المللی مرکز
افزایش تعداد مقالات منتشر شده از سوی اعضای هیأت علمی و پژوهشی مرکز سرلوحه برنامه های مرکز می باشد.
چشم انداز مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی
ایجاد زمینه گسترش و استقرار اخلاق و حقوق در حوزه های مختلف علمی –پژوهشی مرتبط با علوم زیست پزشکی و نهادینه کردن اخلاق پزشکی و موازین اسلامی به منظور دستیابی به جامعه ای سالم در پرتو احترام به کرامت انسانی در بالاترین سطح و تحقق اهداف سند چشم انداز 1404مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشكي شهید بهشتی قصد دارد با توكل به قدرت لايزال الهي و الهام از سياستهاي كلي سلامت.
جامعه ايراني در افق اين چشم انداز چنين ويژگيهايي خواهد داشت: توسعه يافته، متناسب با مقتضيات فرهنگي، جغرافيايي و تاريخي خود، و متكي بر اصول اخلاقي و ارزشهاي اسلامي، ملي و انقلابي،... (چشم انداز 20 ساله)
رعایت استانداردهای اخلاقی و حرفه ای آموزش –پژوهش –فناوری و نوآوری( بند 20- ذیل ارزش ها و رویکردها ی کلی حاکم بر نقشه جامع علمی کشور)
تعالی سرمایه انسانی و حمایت از نخبگان و مبتکران به نحوی که ارائه خدمات سلامت توسط انسان هائی عالم، توانمند و کارامد، پاسخگو به نیازهای سلامت جامعه، متخلق به اخلاق حرفه ای واجتماعی متناسب با فرهنگ اسلامی –ایرانی و نوآور انجام گیرد. ( بند 5 –ذیل جهتگیریهای کلی نقشه جامع علمی سلامت)
سیاست اول از سیاست های 14 گانه سلامت که توسط مقام معظم رهبری در تاریخ 18/1/1393 ابلاغ گردیده است، بر ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی و توانبخشی سلامت مبتنی بر اصول و ارزشهای انسانی- اسلامی و نهادینه سازی آن در جامعه مشتمل بر بندهای زیر دلالت دارد:
- ارتقای نظام انتخاب، ارزشیابی و تعلیم و تربیت اساتید و دانشجویان و مدیران و تحول در محیطهای علمی و دانشگاهی متناسب با ارزشهای اسلامی، اخلاق پزشکی و آداب حرفهای.
- آگاهسازی مردم از حقوق و مسؤولیتهای اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیطهای ارائه مراقبتهای سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه.
|