صفحه اصلي > اخبار 
 


>دانشگاه، میزبان معاونان غذا و دارو / وزیر بهداشت از تجربه موفق دانشگاه در غذا و دارو تقدیر کرد

دانشگاه، میزبان معاونان غذا و دارو / وزیر بهداشت از تجربه موفق دانشگاه در غذا و دارو تقدیر کرد

همایش معاونان غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور امروز 21 تیرماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با حضور وزیر بهداشت، رئیس سازمان غذا و دارو و مسئولان این حوزه و دکتر قربانی نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در مرکز همایش های بین المللی رایزن برگزار شد.
دكتر حسن هاشمی، وزیر بهداشت در همایش معاونین غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: از طرف خود و دولت از معاونت هاي غذا و دارو، به خاطر زحمات چهارسال گذشته تشكر مي كنم، زيرا فعاليت هاي صورت گرفته باعث دلگرمي مردم عزيز شده است، به نحوی که در ۴ سال گذشته با کمبود دارو مواجه نبودیم، اما به اين معنی نیست كه مشكلي وجود ندارد.
وزير بهداشت با اشاره به اينكه دسترسی مردم به اقلام دارویی افزایش یافته است، خاطرنشان كرد: درحال حاضر اقلام دارویی ۲ برابر افزایش پیدا کرده است.
وزیر بهداشت با تاکید براینکه حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در تمام ادوار پر حاشیه بوده است، ادامه داد: شاید کم حاشیه‌ ترین دوره در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در دولت یازدهم بوده است. در گذشته روسای سازمان‌ها و وزرا آسیب‌های زیادی را به دلیل حاشیه‌های این حوزه می‌دیدند، اما در این دوره با حضور آقای دکتر دیناروند کمتر دچار حاشیه بودیم هر چند که بی‌حاشیه هم نبودیم.
رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این همایش اظهار داشت:در سال ۹۱ نزدیک به ۱,۲ میلیارد دلار واردات دارو در کشور داشته‌ایم که آن زمان اوج بحران دارویی کشور بوده است و در سال ۹۲ یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار صرف هزینه واردات دارو شده که در نیمه آن سال که دولت تدبیر و امید روی کار آمد این بحران همچنان وجود داشت.
دکتر دیناروند در خصوص اقدامات انجام شده در سازمان غذا و دارو طی ۴ سال گذشته توضیح داد: کارهایی که در سازمان غذا و دارو انجام شد کارهای بین‌‌المللی است به طوری که برخی از این اقدامات توسط سازمان‌های بین‌المللی تأیید شد و از سازمان غذا و داروی جمهوری اسلامی در ۴ همایش بین‌المللی دعوت به عمل آمد تا این سازمان دستاوردهای خود را معرفی کند که یکی از این همایش‌ها به موضوع کنترل بیماری‌های غیرواگیر مربوط بوده است.
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص طرح LIMS توضیح داد: براساس این طرح اطلاع فرآیندهای آزمایش‌ها و کنترل‌های صورت گرفته بر روی فرآورده‌ها برای ما و مردم جامعه قابل ردیابی خواهد بود که این نشان دهنده شفافیت و پاسخگویی ما به مردم است.
دکتر جمشید سلام زاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این همایش به ارائه دستاوردهای دانشگاه در حوزه سلامت غذا پرداخت و گفت: مرکز تحقیقات سلامت غذا از اواخر سال 93 در دانشگاه تشکیل شد و مصوبه آن از سوی وزیر بهداشت ابلاغ گردید. 
دکتر سلام زاده در این باره توضیح داد: با تشکیل هیأت موسس مرکز، کمیته پژوهشی متشکل از اساتید سم شناسی، آنالیز دستگاهی، صنایع غذایی و تغذیه و سایر متخصصین تشکیل شد.
وی امضاء تفاهمنامه سه جانبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاری های بین المللی ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو را از برکات با ارزشی برای مرکز تحقیقات غذای سالم دانست. دکتر سلام زاده گفت: متعاقب این تفاهمنامه، مرکز تحقیقات غذای سالم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان بازوی اجرایی سازمان غذا و دارو در اجرای این تفاهمنامه معرفی و مشغول به فعالیت شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه گفت: شعار اصلی مرکز تحقیقاتی را «غذای سالم برای هر ایرانی» تعریف کردیم و مأموریت ها را بر اساس آن تدوین کردیم.
دکتر سلام زاده، انتقال تکنولوژی های بروز برای شناسایی آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی را از اهداف اصلی این مرکز تحقیقاتی دانست.
وی تداوم تجهیز و نصب دستگاه های پیشرفته و اجرای طرح های پژوهشی را از مهمترین فعالیت های کنونی و پیش روی این مرکز دانست.
در ادامه این همایش، معاونین غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به ارائه عملکرد و نقطه نظرات خود پرداختند.
در این همایش با حضور وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و داروی کشور از معاونت های برتر غذا و داروی کشور در اجرای برنامه های سلامت غذا و دارو تقدیر شد که معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به دلیل تجربه موفق در انتقال روش های نوین آنالیز آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی مورد تقدیر قرار گرفت.