>سین های هفت سین نوروزی چه خواصی دارند؟

سفره ای پر خاصیت که به رسم نوروز هر سال، مهمان خانه ایرانیان می شود و هر سین از هفت سینش راز و رمزی در دل خود پنهان دارد، از ارزش غذایی دو سین از این هفت سین هر چه بگوییم کم است. سیب و سیر را از قدیم الایام مرهم دردها می دانسته اند و نتایج تحقیقات امروزی مهر تاییدی بر این مدعاست.
دکتر هدایت حسینی رییس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه از گذشته سیر در درمان برونشیت، سرماخوردگی، سیاه سرفه و آنفلوآنزا مورد استفاده قرار میگرفته است، گفت: این ماده غذایی به علت دارا بودن آلیسین و سایر ترکیبات موجب کاهش سطح چربی و کلسترول بد خون (LDL کلسترول) و همچنین افزایش سطح کلسترول خوب خون( HDL کلسترول) می شود. همچنین مصرف سیر تازه به طور منظم به کاهش خطر بیماری قلبی کمک میکند.
وی اظهار کرد: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته هنگامی که افراد مکملهای سیر را به طور روزانه به مدت ۱ ماه مصرف میکنند تشکیل لخته خون به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد.
به گفته دکتر حسینی، سیر با بسیاری از باکتری ها و ویروسها از قبیل تبخال و آنفلوآنزای (B) و بسیاری از مسمومیت غذایی از جمله سالمونلا مقابله میکند. از این رو می توان از سیر به عنوان مقدمهای بر پیشگیری از سرطان معده یاد کرد.
رییس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور، سیر را ماده غذایی موثر در از بین بردن باکتری مولد زخم معده "هلیکوباکتر پیلوری"که میتواند به سرطانی شدن دیواره معده منجر شود، دانست.
دکتر حسینی در خصوص نحوه مصرف سیر بیان کرد: این ماده غذایی تا زمانی که بریده و له نشده باشد بویی ندارد و به محض برش و یا له شدن با آزاد شدن آنزیم آلیناز که ترکیبات سیر را به مواد با خواص مفید تبدیل میکند، دارای بو می شود. لذا سیر باید بلافاصله بعد از برش خوردگی مصرف شود.
وی در خصوص منع مصرف این عضو از خانواده سبزیجات، عنوان کرد: زنان باردار و افراد تحت درمان با داروهای ضد انعقادی نباید بیش از حد سیر مصرف کنند. مصرف بیش از حد سیر در این افراد موجب اختلال در سلامتی میشود. همچنین این امر با داروهای افراد دیابتی تداخل و مشکل ساز خواهد بود.
سیب، سلامتیتان را تضمین می کند
مي گويند با خوردن يك عدد سيب در روز خود را از مراجعه به دكتر بي نياز كنيد. سيب با داشتن مقادير زيادي ويتامين، مواد معدني، فيبر غذايي و نوعي آنتي اكسيدان ( كوئرستين) نقش مهمي در سلامت بدن دارد.
به گفته دکتر حسینی، كوئرستين موجود در سيب با اثراتي مانند ممانعت از اكسيداسيون كلسترول بد خون( LDL-C ) ، ممانعت از تصلب شرائين ( آنتي اسكلروتيك) و ضد لخته شدن خون ( آنتي ترومبوتيك) باعث كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي و سكته مي شود.
رییس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور، تصریح کرد: تحقيقات نشان داده كه مصرف سيب موجب پیشگیری از بروز برخی از انواع سرطان ها، به ویژه سرطان مثانه در افراد سیگاری، مي شود.
دکتر حسینی ادامه داد: فيبر غذايي (پكتين) موجود در انواع سيب با خاصيت جذب آب و ايجاد حالت ژله مانند، موجب كاهش كلسترول خون در افراد داراي كلسترول بالا و افزایش تدریجی قند خون می شود؛ بنابراين مصرف آن براي ديابتي ها منعی ندارد.
وی در پایان در خصوص نحوه خرید و نگهداری سیب، یادآور شد: سيب ها در تمام فصول سال قابل دسترس هستند. هنگام خريد سيب هاي سالم، سفت و براق را انتخاب كنيد. سيب ها را مي توان به مدت دو هفته در يخچال نگهداري كرد.