صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


>تغذیه دانش آموزان باید چگونه باشد؟

تغذیه دانش آموزان باید چگونه باشد؟

فرشته فزونی کارشناس مسئول تغذیه گروه سلامت جمعیت، خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت نقش تغذیه دانش آموزان در یادگیری و رشد جسمی و ذهنی آنان گفت: در سال 1393 تفاهم نامه ای فی مابین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش با هدف تامین بخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز دانش آموزان، ارائه مواد غذایی سالم و باکیفیت و جلوگیری از عرضه مواد غذایی کم ارزش منعقد و به تمامی مدارس کشور ابلاغ شد.
وی افزود: بر طبق این تفاهم نامه، فروش و عرضه مواد خوراكي سالم و با ارزش به دانش آموزان كه ضمن تأمين حدود 500-300 كالري از انرژي مورد نياز دانش آموزان، به عنوان ميان وعده، مطابق با استانداردهاي بهداشتي تهيه می شود، بلامانع است. همچنین طبق این تفاهم نامه عرضه  مواد خوراكي نا سالم و كم ارزش که فاقد استانداردهاي لازم  باشد ممنوع است. 
فزونی گفت: خرما، انواع مغزها، كشمش، نخودچي، آجيل سويا، توت خشك، انجير خشک، انواع ماست، انواع پنير پاستوريزه و استريليزه، ميوه‌های سالم شسته شده و ضد عفوني شده در بسته بندي هاي يك نفره وكيوم شده، انواع ميوه خشك نوشيدني ها مانند انواع شير، دوغ بدون گاز، انواع آبميوه طبيعي، آب معدني، بيسكويت، كيك و كلوچه ترجيحاً از نوع غني شده و تهيه شده با روغن حاوي اسيد چرب با ترانس زير 5 درصد، انواع آش، انواع سوپ، لوبيا، عدس پخته، حليم، شله زرد، سمنو، فرني به شرطی که بهداشتی و سالم تهیه و عرضه شوند از جمله مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت امور بهداشتی به مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس اشاره وگفت: عرضه مواد غذایی همچون انواع پفك، اسنک، نوشابه هاي گازدار و ماءالشعير، آدامس، شكلات، پاستيل، سوسيس، كالباس، سالاد الويه، چيپس، انواع لواشك و آلو و آلوچه (غیر بهداشتی) ممنوع است.
فزونی با اشاره به این مطلب که دانش آموزان بهتر است میان وعده برای زنگ های تفریح را از خانه همراه خود بیاورند، گفت: میان وعده های دانش آموزان بهتر است شامل چند گروه اصلی غذایی (مانند نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی) بوده و حتی الامکان ساندویچ ها هنگام رفتن به مدرسه تهیه شود. وی افزود: این ساندویچ ها علاوه بر ارزش غذایی بالا، کم هزینه بوده و به راحتی در دسترس اکثریت خانواده ها قرار دارد.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت امور بهداشتی با بیان این مطلب که دانش آموزانی که دائما گرسنه هستند و خوب تغذیه نمی شوند، به تاخیر در رشد، کم وزنی، لاغری و کوتاه قدی دچار می شوند، گفت: به والدین باید آموزش داده شود که با تامین غذاهایی که دارای ارزش غذایی هستند و فراهم کردن محیط مناسب، زمینه را برای رشد و توانمندی ذهنی و جسمی دانش آموزان آماده کنند و رفتارهای غذایی درست را در آنها ایجاد کنند. دانش آموزان رفتارهای غذایی والدین را الگوی خود قرار می دهند. بنابراین امتناع از خوردن برخی از غذاها موجب می شود که دانش آموزان نیز آن غذاها را هرچند که دارای ارزش غذایی بالایی باشند، نخورند.