صفحه اصلي > اخبار 
 


>چگونه یک رستوران بهداشتی انتخاب کنیم؟

چگونه یک رستوران بهداشتی انتخاب کنیم؟

خورد و خوراک پای ثابت سفرهای نوروزی است و همسفران اغلب با گذراندن چند وعده غذایی در رستوران های محلی و بین راهی موافقند، اما به توصیه معاونت بهداشت دانشگاه بهتر است به بسیاری از نکات در استفاده از مراکز عرضه مواد غذایی و مصرف محصولات آنها توجه کرد.
 
مهندس مجید تاجیک رئیس گروه بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی با اشاره به اینکه مسافران در صورت مراجعه به رستوران ها یا اغذیه فروشی ها باید نکاتی را در خصوص ظاهر کارکنان و فضای رستوران مدنظر قرار دهند، گفت: به همراه داشتن کارت بهداشت و گواهینامه معتبر از آموزشگاه اصناف در همه زمان های فعالیت برای همه کارکنان الزامی است.
 
به گفته وی، دست اندرکاران مواد غذایی هنگام کار باید از روپوش تمیز با رنگ روشن استفاده کنند، همچنین تماس مستقیم دست با مواد غذایی آماده مصرف مجاز نیست و در صورت لزوم باید از وسایل مناسب نظیر دستکش یکبار مصرف، انبرک، کاردک، قاشق و وسایل توزیع مواد غذایی استفاده شود.
 
مهندس تاجیک به مسافران هشدار داد؛ آشپزان و مسئولان تهیه مواد غذایی حق دریافت بهای کالای فروخته شده از مشتری را ندارند و این کار فقط باید توسط صندوقدار صورت گیرد.
 
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی ، عنوان کرد: پوشش دیوار در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی باید سالم، تمیز و قابل نظافت و همچنین بدون رطوبت و نم باشد.
 
مهندس تاجیک در خصوص فضای داخلی رستوران ها و مراکز، ادامه داد: در و پنجره ها باید مقاوم، سالم، بدون زنگ زدگی و  پوسیدگی باشد. همچنین باید تمام پنجره های منتهی به فضای باز مجهز به توری بوده و میز، صندلی و نیمکت ها سالم و فاقد لبه تیز باشد.
 
رئیس گروه بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی، تصریح کرد: زباله دان باید دارای کیسه زباله بوده و در محل مناسبی قرار داده شود. همچنین جنس سطوح و ظروفی که مواد غذایی در ارتباط مستقیم با آن است باید سالم، فاقد رنگ، با دوام، فاقدشکستگی، فاقد درز و شکاف و ترک خوردگی باشد.
 
وی در پایان خطاب به مسافران یادآور شد: از مصرف نوشیدنی های گرم در لیوان های یکبار مصرف و شفاف خودداری کنید.