رییس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت امور بهداشتی، گفت: بیش از سه هزار رابط سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی مشغول به فعاليتند كه هر داوطلب حدود 40 تا 50 خانوار را تحت پوشش دارد.
دکتر شهلا قنبری در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ضمن تبریک چهاردهم آذرماه روز جهانی داوطلبان سلامت، اظهارکرد: روز جهانی داوطلب فرصتی برای پاسداشت تلاش ها و تعهدات مخلصانه و ارزشمند داوطلبان در حوزه سلامت و ترويج فرهنگ داوطلبی و خدمت رسانی در بين مردم و نهادينه كردن فعاليت های بشردوستانه است.

وی با اشاره به نامگذاری روز جهانی داوطلبان سلامت، اظهار کرد: تاریخچه نامگذاری این روزبا هدف بهره مندی از مشارکت های داوطلبانه مردمی در راستای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در جامعهبه بیش از بیست سال پیش بازمی گردد.
رییس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت امور بهداشتی ادامه داد: برای مشاركت مردم در راستای ارايه خدمات بهداشتی درمانی و سازماندهی آنها، برنامه داوطلبان سلامت در سال 1369 در شهر ری به صورت پايلوت آغاز و پس از یک سال در سال 1370 اين برنامه به صورت كشوری با مشاركت بانوان شروع به فعاليت كرد.
وی با اشاره به این که نيمی از جمعیت جامعه را زنان تشكيل میدهند، اظهار كرد: با توجه به پتانسيل بالای، مشاركت اين قشر از جامعه، بانوانی که از دانش کافی برخوردارند بدون توقع مالی و باعنوان داوطلبان سلامت در این حوزه فعاليت كنند.
داوطلبان سلامت، حلقه اتصال مراکز خدمات بهداشتی با خانواده ها هستند
رییس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت امور بهداشتی با بيان اين كه داوطلبان سلامت، حلقه اتصال بين مراكز خدمات بهداشتی درمانی با خانوادهها هستند، اظهار داشت: افرادی كه در قالب داوطلبان سلامت فعاليت میكنند، وظيفه و محدوده جمعيتی مشخص و تعيين شدهای دارند.
دکتر قنبری توضیح داد: هر رابط حداكثر50 خانوار را تحت پوشش دارد تا پيام سلامت مراكز را به مردم انتقال دهد و از طرف ديگر، خواستههای بهداشتی درمانی مردم را نیز به مراكز بهداشتی منتقل كند.
وی گفت: اجرای سيستم طرح مشارکتی داوطلبان سلامت، موفقيتهای بسياری به ارمغان آورد؛ به طوری كه شاخص های بهداشتی و درمانی به طور چمشگیری در کشور ارتقا یافته است.
رییس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت امور بهداشتی با بیان این که داوطلبان سلامت به منظور ترويج رفتارهای سالم در جامعه، مهارتهای بهداشتی درمانی را فرا میگيرند، خاطرنشان کرد: این افراد همچنین در دورههای آموزشی مستمر بهداشتی درمانی شركت كرده تا خانوادهها را به استفاده از تسهيلات مراكز بهداشتی تشويق كنند.
وی خاطرنشان كرد: بیش از سه هزار رابط سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی مشغول به فعاليتند كه هر داوطلب حدود 40 تا 50 خانوار را تحت پوشش دارد.
دکتر قنبری با اشاره به این که هيچ يک از داوطلبان سلامت برای ارائه خدمات پولی دريافت نمیكنند، تصريح كرد: توجه به داوطلبان سلامت يكی از سياستهای اصلی وزارت بهداشت و دانشگاه تلقی شود، زيرا برای دستيابی به اهداف ارتقای سلامت در جامعه، مشاركت مردم در سلامت از اصول اساسی به شمار میرود.
انتهای پیام/