رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پیش بینی می شود، 300 میلیون دندان پوسیده در کشور وجود داشته باشد، انجام اقدامات پیشگیرانه را موثرترین را برای حل این چالش در حوزه سلامت دهان و دندان عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در نوزدهمین کنگره انجمن علمی پروستودونتیست های ایران که در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مشکلات و چالشهای جدی در حوزه سلامت کشور، موضوع پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی است.
وی با بیان اینکه بیمههای پایه در کشور حداقل پوشش بیمهای خدمات دندانپزشکی را انجام میدهند، افزود: پیش بینی میشود ایرانیها ۳۰۰ میلیون دندان پوسیده داشته باشند که اگر همه دندانپزشکان کشور به کار گرفته باشند، باز هم برای درمان آن نمیتوان اقدام مناسبی انجام داد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام اقدامات پیشگیرانه در حوزه سلامت دندان را ضروری عنوان کرد و گفت: یکی از چالشهای جدی در حوزه سلامت کشور، ذائقه غذایی ایرانیها است که سهم زیادی در بروز مشکلات دندانی دارد.
وی با اشاره به میزان بالای مصرف کربوهیدرات و شکر در کشور، بر ضرورت اصلاح ذائقه افراد از دوره کودکی تاکید کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بروز اختلال در جویدن، تلفظ و تکلم و ظاهر کودکان را ناشی از بی توجهی به اهمیت دندان های شیری عنوان کرد و گفت:اگر در نظام بهداشتی به سلامت دهان و دندان کودکان توجه کافی شود، در دراز مدت بخش عمده ای از مشکلات این حوزه مرتفع می شود.
دکتر زالی با بیان اینکه می توان با اقداماتی همچون فلورایدتراپی پوسیدگی دندان کودکان را 20 تا 60 درصد کاهش داد، یادآور شد: این درحالی است که چنین اقداماتی بدون آموزش به کودکان بی اثر خواهد بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گران بودن خدمات دندانپزشکی را یکی از چالش های حوزه سلامت دهان و دندان برشمرد و گفت: البته علت این گرانی عدم پوشش مناسب خدمات دندانپزشکی از سوی سازمان های بیمه است. زیرا، تعرفههای دندانپزشکی در ایران، ارزانترین تعرفههای دندانپزشکی است.
دکترزالی به سهم پرداختی مردم بابت خدمات دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷، ۲۳ درصد از هزینههای سلامت که از جیب مردم پرداخت شده است، مربوط به خدمات دندانپزشکی بوده است.
وی همچنین وضعیت سلامت دهان و دندان سالمندان کشور را نامطلوب ارزیابی کرد و افزود: یکی از مباحثی که در حوزه سلامت سالمندان به علت چالش های اقتصادی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، سلامت دهان و دندان هاست و بسیاری از سالمندان با مشکلاتی همچون نازک شدن مخاط دهان، اختلالات چشایی و تغذیه ای رو به رو هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از علل مشکلات دهان و دندان سالمندان را مصرف داروهای متعدد عنوان کرد و افزود: همچنین شیوع پوکی استخوان در سالمندان به ویژه در زنان، یکی از مواردی است که سلامت دهان و دندان این گروه را با چالش مواجه می کند.
وی در پایان بخش عمده ای از پیشرفت ها در حوزه پروستودونتیسم را مرهون پیشرفت های علمی در حوزه علوم پایه عنوان کرد و افزود: برگزاری چنین کنگره های علمی موجب افزایش نشاط و طراوت در فضای علمی کشور می شود.
نوزدهمین کنگره انجمن علمی پروستودونتیست های ایران از یکم تا چهارم بهمن ماه در سالن همایش های برج میلاد تهران به ریاست دکتر کاوه سیدان و دبیری علمی دکتر رضا ناهیدی در حال برگزاری است.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7703م.ر