صفحه اصلي > اخبار > اخبار سلامت 
 


  چاپ        ارسال به دوست

بررسی وضعیت ناامنی غذایی در 40 سال اخیر/ کاهش چشمگیر اختلاف میزان امنیت غذایی بین شهر و روستا

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای وصنایع غذایی کشور ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، کاهش شیوع ناامنی غذایی در  40ساله اخیر را از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در حوزه غذا وتغذیه عنوان کرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور، دکتر هدایت حسینی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: نتایج  حاصل از مطالعه بررسی مصرف که توسط انستیتو تغذیه‌ایران در سال 1347  انجام شده بود حاکی از  45 درصد کمبود انرژی دریافتی، 35درصد کمبود پروتئین دریافتی، 66 درصد کمبود کلسیم دریافتی، 95درصد کمبود ویتامین آ دریافتی، 88درصد کمبود ریبوفلاوین دریافتی و 90درصد کمبود ویتامین ث دریافتی بود.

 

وی در ادامه گفت: البته در 40 سال اخیر دو بررسی مصرف کشوری در دهه های 70 و 80 به همت متخصصان و کارشناسان باتجربه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور انجام پذیرفت و سومین بررسی جامع الگوی مصرف و وضعیت تغذیه‌ای خانوار نیز در دهه 90 در شهرها و روستاهای کشور در حال انجام است.

 

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به ارتقای امنیت غذایی کشور در سال‌های اخیر  افزود: نتایج حاصل از این گزارش‌ها نشان می‌دهد که شیوع ناامنی غذایی در کشور بر اساس انرژی دریافتی در 40 سال اخیر تقریباً به نصف کاهش‌یافته است. همچنین روند کاهشی در کمبود دریافت پروتئین و ویتامین‌های آ، نیاسین و ریبوفلاوین به‌صورت قابل‌توجهی مشاهده می‌شود.

 

دکتر هدایت حسینی در خاتمه سخنان خود با بیان این مطلب که ارتقای امنیت غذایی در خانوارهای روستایی ایران چشمگیرتر از شهرها بوده است خاطرنشان کرد:  اختلاف میزان امنیت غذایی بین شهر و روستا در 40 سال اخیر کمتر شده است که البته عواملی چون تغییر نسبت جمعیت شهری و روستایی، نظام مراقبت‌های بهداشتی و بهبود وضعیت راه‌های روستایی به این امر کمک شایانی کرده است.

انتهای پیام/


٠٩:١٥ - چهارشنبه ١٧ بهمن ١٣٩٧    /    عدد : ٧٣٩٩٧    /    تعداد نمایش : ٢٠٩