صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


  چاپ        ارسال به دوست

سیل عامل 40 درصد از کل آسیب های ناشی از بلایا است/3 راه عمده بهداشتی کردن آب در مناطق سیل زده

دکتر مسعود مردانی استاد گروه عفونی دانشگاه شیوع بیماریهای عفونی منتقله از آب و غذای آلوده را یکی از مشکلات عمده بهداشتی پس از وقوع سیل برشمرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر مردانی عضو هیأت موسس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: بلایای طبیعی یکی از عواملی است که همه روزه جوامع بشری را تهدید می کند و در برهه هایی از زمان موجب از هم گسیختگی وسیع اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی شده است.

وی افزود: سیل نسبت به سایر انواع بلایای طبیعی موجب بیشترین خسارت می شود. براساس آمار سیل باعث حدود 40 درصد از کل آسیب های ناشی از بلایا می شود. 

این استاد گروه عفونی دانشگاه اظهار داشت: استفاده از آب و غذای آلوده یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی پس از سیل به شمار می آید که پس از وقوع حادثه به علت از هم گسیختگی زیرساخت های بهداشتی محل منجر به بیماریهای عفونی منتقله توسط عوامل بیماری زایی مثل باکتریها، ویروسها، قارچ ها و... می شود.

دکتر مردانی از میان این بیماریها بر اهمیت اسهال های حاد عفونی که توسط عوامل میکروبی از یک فرد به فرد دیگر از راه مدفوع دهانی منتقل می شود تاکید کرد و افزود: وبا عارضه دیگری است که بعد از وقوع سیل ممکن است در منطقۀ سیل زده شیوع پیدا کند که عمدتاً به دلیل استفاده از آب آلوده و عدم رعایت بهداشت فردی و اجتماعی بروز می کند.

وی نقش بیماری هایی که به دنبال استفاده از مواد غذایی مشکوک، موجب مسمومیت های غذایی و اسهال حاد عفونی می شوند را نیز حائز اهمیت دانست.

این استاد گروه عفونی دانشگاه برای پیشگیری از بیماری های منتقله از راه آب آلوده در مناطق سیل زده اظهار کرد: برای بهداشتی کردن آب 3 راه وجود دارد: روش اول جوشاندن آب است که مطمئن ترین راه به شمار می رود. در این روش آب باید به مدت 5-3 دقیقه جوشاند و برای ایجاد طعم بهتر آن را بین دو ظرف تمیز مرتباً جابه جا کرد تا از طریق اکسیژن دهی طعم بد آب جوشیده از بین برود.

دکتر مردانی در ادامه گفت: روش دوم ضدعفونی کردن و تقطیر آب است که عملاً در مناطق سیل زده امکان آن فراهم نیست. بنابراین توصیه می شود اگر از بهداشتی بودن آب اطمینان ندارید، قبل از مصرف آن را پاکیزه و سترون کنید.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سومین روش برای استفاده از آب سالم در مناطق سیل زده، استفاده از آبهای بسته بندی شده (آب معدنی) است که عمدتاً به صورت امدادی در اختیار سیل زدگان قرار می گیرد.

دکتر مسعود مردانی گفت: به علت ریزش و از بین رفتن ساختمان ها در مناطق سیل زده،  برخورد با حشرات موذی، مار و عقرب نیز از عوامل مهم بیماری زا در این مناطق است. توصیه می شود درصورت گزیدگی مار و عقرب از مکیدن محل گزش جداً خودداری کرده و با یک پارچه قسمت بالاتر گزیدگی را به طریقی بسته شود  که منجر به قطع خونرسانی عضو مبتلا نشود.

وی تاکید کرد: حتماً قبل از مراجعه به مراکز بهداشتی- درمانی مستقر در مناطق سیل زده، محل گزیدگی با آب و صابون شستشو شود و سپس برای ادامه درمان به پایگاه امداد مستقر در محل سیل زدگان مراجعه کنند.


١٣:٣١ - دوشنبه ١٩ فروردين ١٣٩٨    /    عدد : ٧٦١٨٥    /    تعداد نمایش : ١١١