صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


  چاپ        ارسال به دوست

چگونه از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو پیشگیری کنیم؟

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری‌های ویروسی خطرناک است که می تواند از حیوان آلوده به ویروس به انسان منتقل ‌شود اما با رعایت نکات بهداشتی می توان از انتقال و ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به نقل از معاونت امور بهداشتی دکتر شهنام عرشی معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بروز مواردی از این بیماری در ماه‌های اخیر در کشور، داشتن اطلاعات کافی در خصوص این بیماری توسط مردم را یکی از مهم ترین موارد در جهت پیشگیری از ابتلا دانست.

 

وی علایم اولیه بیماری را بروز ناگهانی علایمی نظیر تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی عنوان کرد و افزود: این علایم معمولاً از سه  تا 13 روز پس از تماس با ویروس (بسته به راه انتقال بیماری) در انسان ظاهر می شود و در ادامه علایم به سمت وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدن بروز می کند.

 

دکتر عرشی افزود: علیرغم درمان نیز حدوداً 30 درصد از بیماران مبتلا به این بیماری ممکن است جان خود را از دست بدهند.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه در ادامه با اشاره به روشهای انتقال بیماری، توضیح داد: یکی از این راه های انتقال بیماری به انسان، گزش انسان توسط کنه هایی است که بر روی بدن دام‌های آلوده به ویروس زندگی می کنند.

 

وی با بیان اینکه کنه ها از خون دام‌های آلوده تغذیه و خونخواری کرده و به ویروس آلوده می شوند و با خونخواری از انسان می توانند عامل بیماری را وارد خون انسان کنند، گفت: ویروس در دامهایی نظیر گاو، گوسفند و بز می تواند باعث بیماری شود و این بیماری در دامها علامت خاصی ندارد و در نتیجه از ظاهر دام نمی توان به وجود بیماری در حیوان پی برد.

 

دکتر عرشی افزد: روش دیگر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان تماس با خون و ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یا دوره زمانی کوتاهی پس از ذبح است. همچنین خطر انتقال بیماری از طریق تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو به کادر بهداشتی درمانی بسیار بالاست.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه هشدار داد: امروزه نیز در بسیاری از نقاط کشور و به خصوص در روستاها مردم کماکان اقدام به خرید دام زنده (عموماً از محلهای غیرمجاز) کرده و بصورت سنتی نیز اقدام به ذبح دام خریداری شده می کنند، به همین دلیل در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.

 

دکتر عرشی درباره بروز تب کریمه کنگو در فصول مختلف سال، گفت:  این بیماری در فصل بهار و تابستان شایعتر است اما بیماری در تمام فصول سال ممکن است مشاهده شود.

 

وی با اشاره به اینکه این بیماری غالباً مرتبط با شغل افراد است، گفت: بطور کلی ذبح کنندگان، قصابان، کارگران کشتارگاه ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و نیز زنان خانه دار به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده را در خطر بالای ابتلا به این بیماری هستند.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه درباره راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری توضیح داد: گوشت مصرفي مورد نیاز خانوار باید از مراکز مجاز تهیه شده و حتماً مهر تأیید سازمان دامپزشکی را داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه ضروری است در سفر به مناطق روستایی از نزدیک شدن به دامها خودداری شود، گفت:باید از جدا کردن کنه ها از روی پوست دامها با دست اجتناب شود.

 

دکتر عرشی با بیان اینکه از تماس مستقیم دست با گوشت تازه ذبح شده باید پرهیز کرد، افزود: گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت 24 ساعت باید در دمای یخچال نگهداری شود تا اگر به ویروس آلوده بود، پاک شود و به همین دلیل باید از انجماد گوشت بلافاصله پس از ذبح خودادری شود.

 

وی با تاکید بر لزوم خودداری از خوردن گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده، یادآور شد: کادر بهداشتی درمانی نیز در مواجهه با بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو باید احتیاطات ایمنی را به طور جدی رعایت کنند.

 

دکتر عرشی در پایان خاطرنشان کرد: هموطنان عزیز توجه داشته باشند که در حال حاضر برنامه مراقبت بیماری تب کریمه کنگو در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور بصورت مستمر در حال اجراست و کلیه کارکنان بهداشتی و درمانی با شناسایی موارد مشکوک بیماری اقدامات لازم در این خصوص را انجام می دهند، لذا جای هیچگونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد. مهمترین نقش مردم در این میان پیشگیری از بیماری است که با عمل به توصیه های فوق محقق می شود.

انتهای پیام/


١٤:٢٤ - يکشنبه ١٣ مرداد ١٣٩٨    /    عدد : ٨١٣٠٧    /    تعداد نمایش : ٣٣٦