صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


  چاپ        ارسال به دوست

باید و نبایدهای تغذیه ای برای پیشگیری از کرونا

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی ازجمله بیماری ویروسی کرونا دارد.



به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به نقل از معاونت بهداشت، کمبود دریافت های غذایی و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.

رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد و از این رو در شرایط عادی و اضطرار لازم است تعادل و تنوع در مصرف کلیه مواد غذایی رعایت شود.

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا براساس راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس شامل موارد زیرمی شود:

1-   مصرف 8-6 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه می شود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می کند.

2-    در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهایی مثل سوپ و آش  همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

3-          از جوانه ها گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. ( بهتر است در منزل تهیه شود)

4-      از انواع میوه ها مثل انار، پرتقال، گریپ فروت،  لیموشیرین، لیمو ترش، نارنگی، نارنج، سیب و ... استفاده کنید. (میوه ها را کامل بشویید، ضدعفونی کنید و بدون پوست مصرف کنید)

5-      مصرف جوشانده آویشن و پونه کوهی برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت توصیه می شود.

6-      از هویج و کدوحلوایی و شلغم و لبو در غذاهای روزانه استفاده شود.

7-    غذاهایی  که  حاوی  مقدار زیادی چربی و نمک است می تواند منجر به ایجاد التهاب در مجاری تنفسی و مسیرهای هوایی شوند. از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.

8-      استفاده از منابع پروتئین مثل انواع گوشتها خصوصا مرغ و ماهی ،حبوبات یا تخم مرغ کاملا پخته حائز اهمیت است.

9-      از انواع آجیل بسته بندی و بدون نمک  استفاده شود.

10-  کرونا ویروس به دمای معمولی پخت (70 درجه سانتی گراد) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خام و کامل پخته نشده اجتناب کرد. در صورتیکه محصولات گوشتی کاملا پخته یاشد و با دست های تمیز آماده شود ایمن است.

11-  از ظروف، قاشق چنگال شخصی استفاده شود.

12- امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بسته های مواد غذایی وجود دارد. توصیه می شود قبل از مصرف بسته ها نیز شسته شوند.

13-  از خرید مواد غذایی فله یا باز خودداری شود.

14-  در هنگام مراقبت و غذا دادن به افراد بیمار و کودکان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دست های خود و بیمار ضد عفونی شود.

15- سیر، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده اگر چه به دلیل ترکیبات خاصی که دارند می توانند در مقابله با عفونت های باکتریایی و ویروسی مفید باشند اما شواهدی مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بهتر است به صورت متعادل مصرف شوند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7703م.ر

 

 

 


١٦:٣٩ - چهارشنبه ٢١ اسفند ١٣٩٨    /    عدد : ٨٩٧٦٨    /    تعداد نمایش : ٤٩٣