اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/01 - 11:00
  • بازدید : 397
  • تعداد بازدید : 354
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دکتر زالی:

ایران ششمین کشور چاق دنیاست

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به چاقی 70 درصد مردم کشور و افزایش دیابت در سال‌های آتی، بر ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی در تشخیص و درمان بیماری‌های غدد تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در آیین افتتاحیه چهاردهمین کنگره بین‌المللی بیماری‌های غدد و متابولیسم که صبح امروز در تالار ابوریحان بیرونی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، رشد علمی و کمی و کیفی کشور طی سال‌های اخیر در حوزه بیماری‌های غدد را چشمگیر خواند و گفت: جایگاه علمی کشور در این رشته رشد تصادعدی را تجربه می‌کند و حضور و دانش متخصصان امروز بسیاری از مسائل آینده کشور را مرتفع خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه تغییرات الگوی بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های متابولیک، فزونی سندرم متابولیک، تغییرات اقلیمی و سالمند شدن جمعیت از چالش‌های پیش‌روی نظام سلامت محسوب می‌شود، افزود: این مسائل همت همکاران متخصص و فوق تخصص در حوزه آموزش، پژوهش و درمان بیماری‌های غدد را می‌طلبد.

 

چاقی 70 درصد مردم ایران

 

رییس دانشگاه شایع‌ترین بیماری غدد در ایران را چاقی دانست و گفت: بیش از 70 درصد مردم ایران چاق هستند و ۴.۵ درصد افراد چاقی مفرط دارند که این عدد روبه افزایش است.

 

 

دکتر زالی اظهار کرد: موضوع دیابت مسئله جدی نظام سلامت است که در سال‌های آینده این مشکل افزایش می یابد. به طور مثال اگر معیار را قند بالای ۱۲۶ در نظر بگیریم، حدود ۱۵ درصد مردم در استان تهران دیابت دارند. پیش بینی می‌کنیم در استان تهران، تعداد افراد «پردیابت» به ۲۵ درصد افزایش پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه آمار نشان می‌دهد از چهار ایرانی سه نفر از دیابت خود مطلع هستند، ادامه داد:  65 درصد دیابتی‌های استان تهران تحت درمان هستند اما فقط یک سوم این آمار دارو و درمان کافی دریافت می‌کنند.

 

ایران؛ ششمین کشور چاق دنیا

 

دکتر زالی در ادامه تصریح کرد: ایران ششمین کشور چاق دنیاست در بحث تیروئید نیز حدود ۱۰ درصد افراد به نوعی گرفتاری تیروئید دارند. پیش‌بینی می‌کنیم در ایران هفت درصد افراد پرکاری تیروئید overt ، 1.5 درصد پرکاری تیروئید غیر overt و 5.5 درصد کم کاری تیروئید داشته باشند که همین موضوع در سال‌های آینده شانس سرطان تیروئید را افزایش می‌دهد.

 

وی با تاکید بر اینکه اخیرا از سوی وزارت بهداشت در خصوص افزایش سرطان تیروئید هشدارهای داده می‌شود، گفت: این افزایش منجر به تغییری در الگوی ابتلا به انواع سرطان‌ها خواهد شد.

 

 

دکتر زالی در ادامه به ضرورت بهره‌گیری از دانش نوین در علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: از پژوهشگران درخواست می‌کنم هوش مصنوعی را در تولیدات علمی خود مدنظر قرار دهند. در تشخیص و درمان بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های غدد به دلیل پیچیدگی‌های تشخیصی و درمانی، هوش مصنوعی می‌تواند ظرفیت خوبی را ایجاد کند. از طرفی ایجاد ظرفیت جنبشی در علوم نوین در ایران این ظرفیت را فراهم می‌کند.

 

 

رییس دانشگاه از حرکت علوم سلامت به سمت پزشکی فردی خبر داد و گفت: علوم نوین از جمله هوش مصنوعی، یادگیری عمیق، طب بازساختی و مهندسی بافت زمینه را برای حرکت به سمت پزشکی نوین ایجاد خواهد کرد.

 

 

وی در پایان گفت: حضور بالغ بر 500 فوق تخصص در زمینه بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم ظرفیت ممتازی برای رفع چالش‌های حوزه سلامت است.

 

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7704ی.ق

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 135260

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.