اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/09/14 - 10:06
  • بازدید : 91
  • تعداد بازدید : 84
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونه از ابتلا به نوروویروس پیشگیری کنیم؟

نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که موجب التهاب معده، روده یا هر دو می‌شود و یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از ابتلا به آن شستن دست‌ها با آب و صابون است.

به گزارش گروه ترجمه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دست‌ها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونی کننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمی‌کند.

هنگام ابتلا به این بیماری لازم است از تهیه، دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران، حداقل به مدت 48 ساعت خودداری کنید.

 

نحوه انتشار نوروویروس

این ویروس در مدفوع یا استفراغ شما قبل از شروع علایم هم وجود دارد و همچنین می‌تواند به مدت 2 هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند.

در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است.

نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل می‌شود.

 

علایم نوروویروس

افراد در هرسنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

معمولاً علایم در فرد 12 تا 48 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز می‌کند.

  • شایع‌ترین علایم: اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده
  • سایر علایم: تب، سردرد و بدن درد

 

دست‌هایتان را خوب بشویید

دست‌های خود را اغلب با آب و صابون حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید، به خصوص:

  • بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک
  • قبل از خوردن، آماده کردن یا دست زدن به غذا
  • قبل از دادن دارو به خود یا شخص دیگری

 

می‌توانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونی‌کننده‌های دست نیز استفاده کنید، اما ضدعفونی‌ کردن جایگزین شست‌وشوی دست نمی‌شود.

 

قبل از تهیه و خوردن غذا:

میوه‌ها و سبزیجات را با دقت بشویید.

صدف خوراکی و سایر نرم‌تنان را به طور کامل تا دمای داخلی حداقل 145 درجه فارنهایت بپزید.

ظروف آشپزخانه، تخته‌های برش، پیشخوان و سطوح را به ویژه پس از دست زدن به صدف‌ها به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

صدف‌های خام را دور از غذای آماده در سبد خرید، یخچال و روی تخته‌های برش نگهداری کنید.

غذاهایی که ممکن است حاوی نورویروس باشند را دور بریزید.

 

 

آگاه باشید که:

نوروویروس‌ها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و می توانند در دمای 145 درجه فارنهایت زنده بمانند.

فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمی‌کند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی می‌ماند.

غذای آلوده به نورویروس ممکن است ظاهر، بو یا مزه طبیعی داشته باشد.

سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

 

 

پس از استفراغ یا اسهال شخصی

دستکش یکبار مصرف بپوشید و تمام قسمت را با ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی پاک کنید و در کیسه زباله پلاستیکی بیندازید.

برای ضد عفونی کردن، از محلول سفیدکننده کلر با غلظت 1000 تا 5000 پی پی ام (5 تا 25 قاشق غذاخوری سفیدکننده خانگی [5 تا 8 درصد] در هر گالن آب) یا از یک محصول ضدعفونی کننده ثبت شده در EPA در برابر نورویروس استفاده کنید.

مواد ضد عفونی کننده سفید کننده را حداقل به مدت 5 دقیقه روی ناحیه مشکوک بگذارید.

دوباره کل منطقه را با صابون و آب داغ تمیز کنید.

لباس‌ها یا ملحفه‌هایی را که ممکن است استفراغ یا مدفوع روی آن‌ها وجود دارد، فوراً درآورید و بشویید.

وسایل را با احتیاط و بدون تکان دادن حمل کنید.

اقلام را با مواد شوینده و آب داغ در حداکثر برنامه زمانی ماشین لباسشویی بشویید و سپس با بالاترین درجه حرارت خشک کنید.

پس از شست‌وشوی لباس‌ها باز هم دست‌های خود را بشویید.

 

 

 

منبع خبر: CDC

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 150033
کلید واژه