اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/07/28 - 14:48
  • بازدید : 474
  • تعداد بازدید : 419
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

افتتاح نخستین کافه بهداشت دانشگاه در شبکه بهداشت پاکدشت

نخستین کافه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در شبکه بهداشت و درمان پاکدشت افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروز شنبه 28 مهر ماه مراسم افتتاح این کافه بهداشت که در آن اندازه گیری قندخون، فشارخون و وزن و قد افراد انجام می‌شود و مراجعان می‌توانند با اسکن QR Code به فایل دیجیتال کتابچه‌های آموزشی با هدف ارتقای سواد سلامت دسترسی پیدا کنند، با حضور دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد.

 

 دکتر زالی در این مراسم ضمن تقدیر از حسن ابتکار و خلاقیت شبکه بهداشت و درمان پاکدشت، مبنای اجرای این طرح را ترویج فرهنگ سلامت برشمرد و نام کافه بهداشت را نامی جذاب برای این طرح دانست که باعث جذابیت بیشتر و تغییر نگرش مردم درخصوص مراکز بهداشتی و درمانی می‌شود و این مراکز را به فضایی جذاب و خوشایند برای مراجعان تبدیل می‌کند.

 

دکتر زالی تکریم ارباب رجوع را از ویژگی‌های کافه بهداشت عنوان کرد و گفت: در این طرح از زمان اندک انتظار مراجعان برای آموزش مفاهیم بهداشتی بهره گرفته شده تا مفاهیم آموزشی با زبان ساده و جذاب منتقل شود.

 

وی ارتقای سلامت و مفاهیم آموزشی به افراد را از ویژگی‌های علم بهداشت عنوان کرد و تکریم ارباب رجوع، فرصت‌یابی برای آموزش بهداشت به افراد و ترویج خودمراقبتی را از ویژگی‌های بارز این طرح کافه بهداشت برشمرد.

 

به گفته دکتر زالی در کشورهای پیشرفته با خودمراقبتی شاهد ارتقای سلامت افراد و کاهش مرگ و میر و بیماریهای غیر واگیر هستیم.

 

‌وی با اشاره به سابقه تاریخی کافه با قهوه خانه در ایران ،کافه را یک نهاد اجتماعی برای گذراندن اوقات فراغت در فرهنگ ایرانیان برشمرد، گفت: برای توسعه بهداشتی می‌توانیم با نقبی به فرهنگ قدیمی مردم و با ایده های جذاب به ترویج نکات و آموزه‌های بهداشتی بپردازیم.

 

وی تکریم ارباب رجوع، خودمراقبتی و آموزش بهداشت را سه فرایند اصلی در این کافه بهداشت عنوان کرد و گفت: خودمراقبتی با خوددرمانی فرق دارد و باید از آن حذر کرد و باید این موضوع را به افراد آموزش دهیم.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود از فرماندار شهرستان خواست که این طرح را در تمام ادارات شهرستان نهادینه کرده و گسترش دهند تا در شهرستان پاکدشت آموزش بهداشت و سواد سلامت در بستر اداری شهرستان ارتقا یابد.

 

دکتر زالی همچنین با اشاره به اهمیت تغذیه تاکید کرد که بخشی از این کافه بهداشت با مشورت کارشناسان تغذیه و انستیتو تغذیه به حوزه تغذیه سالم و سبک صحیح تغذیه اختصاص داده شود.

 

رییس دانشگاه بر ضرورت ترویج این فرهنگ آموزش در مدارس شهرستان تاکید کرد و یادآور شد: با آموزش تغذیه صحیح به کودکان از مهد کودک و مدرسه می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های آنان در بزرگسالی جلوگیری کرد.

 

دکتر زالی این کافه بهداشت را نمادی از ارتباط تنگاتنگ و عطوفانه‌با مردم برشمرد که می‌توان پیام‌های بهداشتی را از طریق آن به مردم منتقل کرد.

 

دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه نیز با اشاره به مفهوم ارتقای سلامت در بهداشت آن را به معنای توانمندی سازی مردم برای تامین سلامت برشمرد.

 

وی آموزش‌فرصت‌طلبانه‌ را یکی از انواع آموزش برشمرد که در این کافه بهداشت برای زمان انتظار مراجعان مورد استفاده قرار گرفته است.

 

وی ضمن تقدیر از دستاوردهای شبکه بهداشت پاکدشت آن را یکی از مراکز الگو و پیشگام دانشگاه در حوزه بهداشت برشمرد و خواستار توسعه این طرح در سایر ادارات شهرستان شد.

 

دکتر رجب زینی‌وند مدیر شبکه بهداشت و درمان پاکدشت نیز در این مراسم اظهار کرد: با راه‌اندازی این کافه بهداشت مراجعان این شبکه می‌توانند در مدت انتظار برای انجام کار اداری خود، با استفاده از دستگاه‌های اندازه گیری قند و فشارخون و قد و وزن به خودغربالگری بپردازند و آموزش‌های لازم بهداشتی را با شیوه‌ای جذابتر از معمول دریافت کنند.

 

به گفته وی در این کافه بهداشت با تعبیه دستگاه‌های دیجیتال لازم، اندازه گیری قند، فشارخون و وزن و قد افراد انجام می‌شود و همچنین افراد می‌توانند به راحتی و با اسکن QR Code مربوطه به فایل دیجیتال کتابچه‌های اموزشی در گوشی همراه خود دسترسی پیدا کنند و از آموزش‌های لازم بهره‌مند شوند.

 

وی ضمن تقدیر از حمایت‌های رییس دانشگاه از ایده‌های خلاقانه هدف از اجرای این ایده را ارتقای سطح سواد سلامت عنوان کرد.

 

دکتر زینی‌وند یادآور شد: این طرح قابلیت توسعه و تسری به سایر مراکز بهداشتی و درمانی را داشته و در حوزه پبشگیری و ارتقای سلامت بسیار موثر است.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان پاکدشت خاطرنشان کرد: ایده اولیه این طرح مدت‌ها قبل با استفاده از یک تخته سیاه و پیامهای بهداشتی گچ نوشته روی آن شروع شد و امروزه به این کافه بهداشت رسید.

 

به گفته وی راه اندازی این فضا سه ماه به طول انجامید و‌ فکر و ایده این طرح توسط همکاران شبکه ارایه شد و ‌با کمک خیرین به اجرا درآمد.

 

وی در ادامه به برخی دستاوردهای این شبکه از جمله کسب رتبه برتر در حوزه مدیریت سبز، مدیریت بهره‌ور، و شبکه برتر بهره‌ور در جشنواره‌های دانشگاه اشاره کرد.

 

وی آموزش و ارتقای سطح سلامت به افراد را هدف دیگر این کافه بهداشت عنوان کرد و که به اموزش سبک زندگی سالم، سلامت بارداری، سلامت کودکان و سالمندان و خودمراقبتی جوانان و… می پردازد.

 

به گفته وی همکاران واحدهای مختلف ستاد شبکه در تمام روزهای هفته اماده پاسخگویی به مراجعان هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: در بخش دیگری از این کافه کتابهای آموزشی به صورت فیزیکی و فایل دیجیتال و همچنین تلفن برای تماس با واحدها و مراکز مختلف شبکه در دسترس مراجعان قرار دارد.

 

دکتر زینی‌وند ارایه پیامهای بهداشتی با منوی کافه‌ای و جذاب و به زبان ساده را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد.

 

وی با بیان اینکه در این کافه مکمل ویتامین دی نیز ارایه می‌شود، طراحی پیامها و توصیه‌های بهداشتی به شکل تصویری و درج شعارهای بهداشتی بر روی وسایل را از دیگر ویژگی‌های این کافه بهداشت عنوان کرد.

 

قرائت بیانیه و منشور کافه بهداشت و اجرای سرود توسط گروه سفیران سلامت دانش آموزی از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

 

براساس این گزارش اولین کافه بهداشت دانشگاه با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه، مهندس کارخانه فرماندار شهرستان و دکتر سهرابی و‌ دکتر رینی وند و جمعی از مسئولان در شبکه بهداشت پاکدشت افتتاح شد.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700س.ع

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 147746
کلید واژه