اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/10/02 - 16:59
  • بازدید : 220
  • تعداد بازدید : 205
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اهدای اعضای بدن مادری که روز مادر سنگ تمام گذاشت

صبح امروز، همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت مقام زن و مادر، یک مادر 58 ساله دچار مرگ مغزی، با اهدای اعضای خود به پنج نفر جانی دوباره بخشید.

دکتر فریبا قربانی، قایم‌مقام واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از جان‌آفرینی مادری 58 ساله در روز ولادت حضرت زهرا(س) در بیمارستان مسیح دانشوری خبر داد و گفت: مادر خانواده‌ای با سه فرزند به دنبال خونریزی مغزی، کاهش سطح هوشیاری و کمای عمیق، دچار مرگ مغزی شد.

 

وی ادامه داد: با موافقت اعضای خانواده به اهدای اعضای کبد، کلیه‌ها و قرنیه‌ها، این مادر به پنج بیمار در انتظار پیوند حیاتی دوباره بخشید.

 

دکتر قربانی ادامه داد: تاکنون واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزبان بالغ بر 2 هزار و 600 خانواده‌ای بوده است که راضی به اهدای عضو عزیزشان شده‌اند. همچنین آمار اهدای بیش از 6 هزار و 500 عضو پیوندی نیز در این واحد به ثبت رسیده است.

 

وی تصریح کرد: تصمیم برای موافقت با اهدای عضو عزیزی که دچار مرگ مغزی شده است، بسیار سخت است. این افراد مشابه بیمارانی هستند که در بخش مراقبت‌های ویژه، با کاهش سطح هوشیاری در کما به سر می‌برند. در این صورت اگر آسیب مغزی کنترل شود، فرد به زندگی برمی‌گردد، اما اگر عملکرد مغز به صورت برگشت ناپذیر از بین رفته باشد، با وضعیت مرگ مغزی روبه‌رو خواهیم بود.

 

دکتر قربانی با بیان اینکه مرگ مغزی یکی از تابلوهای مرگ بوده و برگشت ناپذیر است، افزود: از هر 100 مرگ در جامعه، دو مورد مرگ مغزی است. این شرایط فرصتی را ایجاد می کند که خانواده فرد مرگ مغزی با اهدای اعضای بدن عزیزشان، یک جان آفرین را به خاک بسپرند.

 

وی از نقش کلیدی مادران در ترویج فرهنگ اهدای عضو خبر داد و گفت: رضایتی که مادران برای اهدا عضو فرزندان و همسران می‌دهند و رضایتی که خانواده‌ها برای اهدای عضو مادرشان می‌دهند، نشان از نقش پررنگ زنان در گسترش این فرهنگ دارند.

 

دکتر قربانی ادامه داد: وقتی با خانواده‌ها این موضوع را مطرح می‌کنیم، آخرین فردی که نظر می‌دهد، مادر است. متقاعد کردن سایر افراد خانواده کار آسانی است، اما اگر مادر مخالف باشد، متقاعد کردن او کار بسیار سختی است.

 

قایم‌مقام واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه در ادامه با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی مادران سرزمین در مورد این فرآیند، گفت: در این مرکز اعضای بالغ بر 200 کودک زیر 15 سال اهدا شده است، این بدان معنی است که 200 مادر در حالی به اهدای عضو فرزندشان رضایت دادند که به شایعات مختلف در مورد مرگ مغزی توجه نکردند و با تصمیم درستشان جان آفرینی عظیمی را رقم زدند.

 

دکتر قربانی در پایان اظهار کرد: آگاهی در مورد مرگ مغزی باید افزایش یابد تا مردم تصمیم درست بگیرند. افراد باید نسبت به شایعات بی‌توجه باشند و بدانند که اهدای عضو هیچ خللی در روند برگزاری مراسم سوگواری ایجاد نمی‌کند.

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 150647
کلید واژه