اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/08/17 - 11:22
  • بازدید : 497
  • تعداد بازدید : 490
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تحقق رویای تله مدیسین در گروی تحولات رادیولوژی

مدیرگروه رادیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن گرامیداشت روز جهانی رادیولوژی، با اشاره به پیشرفت تکنولوژی و افزایش نیاز به تشخیص دقیق و سریع بیماری‌ها، گفت: انتظار می‌رود تحولات گسترده رشته رادیولوژی بهبود قابل توجهی را در حوزه تله مدیسین (پزشکی از راه دور) در پی داشته باشد.

دکتر حمیدرضا حقیقت خواه متخصص رادیولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن تبریک روز جهانی رادیولوژی به جامعه پزشکان، متخصصان رشته‌های مرتبط، تکنسین‌ها و پرتوکاران در خصوص نام‌گذاری این روز تصریح کرد: روز جهانی رادیولوژی هر سال هشتم نوامبر و 17 آبان ماه به منظور گرامیداشت دانشمندی به نام ویلهلم کنراد رونتگن که در سال 1895 موفق به کشف پرتو ایکس شد، نامگذاری شده است.

 

 

وی ادامه داد: این دانشمند آلمانی اولین فردی بود که تابش اشعه الکترومغناطیس را از طول موج خاصی کشف و اشعه‌ای که بعدها به عنوان اشعه ایکس یا رونتگن مشهور شد را به دنیا معرفی کرد. رونتگن به عنوان اولین نفر در تاریخ، جایزه نوبل فیزیک را در سال 1901 از آن خود کرد.

 

 

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، این اکتشاف یکی از نقاط عطف تاریخ بشر محسوب می‌شود و بدون اختراع رونتگن علم پزشکی در مسیر کنونی قرار نداشت؛ به بیان دیگر دستاوردهای رونتگن نگاهی نو به پدیده‌های گوناگون جهان هستی از جمله بدن انسان و جانوران ارایه کرد که در پیشرفت‌های مهم بعدی نقش حیاتی ایفا کرد.

 

 

دکتر حقیقت خواه در ادامه عنوان کرد: در ابتدا استفاده اصلی از اشعه ایکس، انجام گرافی های ساده برای تشخیص بیماری ها بود که نیاز به جراحی برای تشخیص بیماری‌های داخلی بدن انسان را به میزان زیادی کاهش می‌داد، اما با پیشرفت فناوری استفاده از پرتوها به عنوان یک روش تشخیصی و درمانی، نقش مهمی را در علم پزشکی برعهده گرفت.

 

 

مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه ادامه داد: از آن زمان تاکنون رشته رادیولوژی پیشرفت‌های بسیاری داشته و فناوری‌هایی نظیر تصویربرداری ام آر ای، سه بعدی، تصویربرداری بر مبنای امواج التراسوند و امکانات تشخیصی بسیار پیشرفته در اختیار مردم جهان قرار گرفته است.

 

 

دکتر حقیقت خواه گفت: به طور کلی رشته رادیولوژی زنجیره‌ای است از اکتشافات، ابداع و پیشرفت فناوری در زمینه‌های مختلف که شرایط و کاربردهای جدید را در تشخیص و کمک به درمان بیماری‌ها فراهم می‌کند.

 

 

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، پیشرفت‌های فناوری تصویربرداری پزشکی از جمله پرتو ایکس، تصویربرداری ام ار آی، توموگرافی کامپوتری یا سی تی اسکن و سایر فناوری‌ها امکان ایجاد تصاویری دقیق و روشن از ساختارهای داخل بدن انسان را فراهم می‌کند.

 

 

دکتر حقیقت خواه در ادامه تصریح کرد: با پیشرفت تکنولوژی و افزایش نیاز به تشخیص دقیق و سریع بیماری‌ها، نقش رادیولوژیست‌ها به عنوان صاحبان دانش تصویربرداری پزشکی بسیار پررنگ‌تر شده است. همچنین این انتظار می‌رود پیشرفت‌های حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به عنوان ابزارهای کمکی در تشخیص بیماری‌ها و تحلیل تصاویر پزشکی به کار گرفته شود.

 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه چشم انداز این رشته را به نظر وسیع و گسترده دانست و افزود: در ظاهر با پیشرفت فناوری‌های تصویربرداری پزشکی این انتظار می‌رود که رشته رادیولوژی با سرعت در حوزه فناوری پزشکی گسترش پیدا کند، به عنوان مثال فناوری‌های تصویربرداری پیشرفته مانند سه بعدی یا توموگرافی با میزان کم پرتو، تصویربرداری مغناطیسی و هسته‌ای ارتقای قابل توجهی را در تشخیص و درمان بیماری‌ها حاصل می‌کند.

 

 

به گفته وی، همچنین این انتظار می‌رود این تغییرات بهبود قابل توجهی را در حوزه تله مدیسین در عرصه رادیولوژی در پی داشته باشد.

 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: این رشته به دلیل نیاز روزافزون به تصویربرداری پزشکی، اهمیت خود را حفظ خواهد کرد و پیشرفت‌های صورت گرفته در فناوری همراه با افزایش نیاز جامعه پزشکی، این رشته را به سمت توسعه پیشرفت و بالندگی بیشتر سوق می‌دهد. از طرفی در حال حاضر با توجه به گستر و پیشرفت های زیادی که در حوزه رادیولوژی مداخله ای صورت گرفته همکاران رادیولوژیست نه تنها در حوزه تشخیص بیماری‌ها بلکه در حوزه درمان بیماری ها بسیار نقش آفرین هستند.

 

 

دکتر حقیقت خواه در پایان در خصوص برخی مسائل موجود در فضای کاری رادیولوژیست‌ها گفت: حجم بالای کار در مراکز درمانی، نیاز به تخصص و مهارتهای فنی بالا، روزآمد نگه داشتن دستگاه ها و بروز مسائل مربوط به ایمنی و عوارض جانبی کار با دستگاه‌ها و پرتوها از دغدغه‌هایی است که متخصصان این رشته با آن مواجه هستند.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 134422

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.