رییس دانشگاه تاکید کرد؛
ضرورت تدوین بسته نظارت الکترونیکی بر داروخانهها
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تعداد بالای داروخانههای تحت پوشش دانشگاه و تاکید بر ضرورت الکترونیکسازی نظارتها خواستار تدوین بسته نظارت الکترونیکی بر داروخانهها شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در نشست هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی که در معاونت غذا و دارو برگزار شد، دکتر علیرضا زالی ضمن تقدیر از اقدامات معاونت غذا و دارو، عملکرد و دستاوردهای این معاونت را امیدوارکننده و رو به تعالی توصیف کرد.
وی کار در حوزه غذا و دارو را حساس، پیچیده و دشوار عنوان کرد و درخشش معاونت غذا و داروی دانشگاه در سطح استانی و ملی را مرهون تلاش کارکنان توانمند این مجموعه دانست.
دکتر زالی با اشاره به پیشتازی و عملکرد خوب معاونت غذا و داروی دانشگاه در حوزه تفویض اختیارات خواستار تداوم این مسیر شد و افزود: باید با برنامهریزی منظم فرایند تفویضهای نوین اختیارات به حوزه غذا و دارو استمرار یابد.
رییس دانشگاه بر تقویت ارتباطات سیستماتیک با سازمان غذا و داروی کشور تاکید کرد.
دکتر زالی به کاهش میزان کمبود اقلام دارویی در دانشگاه در سال گذشته اشاره کرد و با توجه به حضور مدیران برجسته در حوزه غذا و داروی دانشگاه خواستار تدوین یک استراتژی برای تامین دارو و رفع کمبودهای اقلام دارویی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی شد که به عنوان الگو مورداستفاده قرار گیرد.
وی یادآور شد که بالاترین آمار کارخانجات مواد غذایی در حوزه این دانشگاه قرار دارد و به نحو احسن مورد نظارت قرار میگیرد و میتوان از ظرفیتهای آنها در حوزه غذا و دارو استفاده کرد.
دکتر زالی در ادامه سخنان خود ایجاد یک نشان دانشگاهی برای کارخانجات مواد غذایی را ضروری دانست و برگزاری جشنواره سالانه برای تقدیر از برترینهای این حوزه از نظر مسئولیت پذیری اجتماعی، سلامت غذا و رعایت چارچوبهای صنعتی و بهداشتی را پیشنهاد داد.
رییس دانشگاه با بیان این که حوزه غذا و دارو یکی از سنگ بناهای سیستم HIM است، تاکید کرد که ایجاد نسلهای جدید و ورژن های متعالی و مترقی HIM نیز باید از حوزه غذا و دارو انجام شود.
پیشگامی دانشگاه در اقتصاد دارو
دکتر زالی با اشاره به پیشگامی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بحث اقتصاد دارو گفت: تجلی تئوری و آموزشی و تحقیقاتی اقتصاد دارو در دانشکده داروسازی است اما تجلی اجرایی آن در این معاونت است.
وی با اشاره ضرورت افزایش فعالیت معاونت غذا و داروی دانشگاه در زمینه اقتصاد دارو یادآور شد: بخش زیادی از علم آکادمیک ما در این زمینه درفاصله بین دانش و عمل باقی مانده است.
دکتر زالی با تاکید بر ضرورت افزایش ارتباط و همگرایی دانشکده داروسازی و معاونت غذا و دارو، از حوزه غذا و دارو خواست با هدایت و برنامهریزی و با مشارکت معاونت پژوهشی و دانشکده داروسازی نقش پررنگ تری در حوزه رونمایی از داروهای جدید داشته باشد.
دکتر زالی به افزایش همگرایی و ایجاد یک مدل مشارکتی بین معاونت غذا و دارو، انستیتو تغذیه و مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه اشاره کرد که می تواند همپوشانی ها را مرتفع وهمگرایی ها را افزایش دهد.
مشارکت و برقراری ارتباط با شرکت های بزرگ داروسازی، ساماندهی و نظارت و ترویج و توسعه گیاهان دارویی، ساماندهی عطاریهای تهران، چرخش دانشجویان داروسازی و صنایع غذایی در حوزه غذا و دارو، تبدیل آزمایشگاههای غذا و داروی دانشگاه به عنوان آزمایشگاه مرجع غذا و دارو، هم اندیشی معاونت غذا و دارو و اعضای هیئت علمی دانشکده داروسازی درخصوص مرتفع کردن چالشهای موجود، از دیگر موضوعات مطرح شده توسط رییس دانشگاه در این نشست بود.
رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود از زحمات و تلاش مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه تقدیر کرد.
در بخش دیگری از این نشست دکتر جمشید سلام زاده معاون غذا و داروی دانشگاه به ارایه گزارشی اجمالی از عملکرد و اقدامات این حوزه در سال گذشته پرداخت.
دکتر سلام زاده کسب رتبه اول کشوری توسط معاونت غذا و دارو در دو سال متوالی (1401 و 1402) را یکی از دستاوردهای این حوزه عنوان کرد.
وی در ادامه سخنان خود ضمن معرفی حوزه ستادی و بخشهای نهگانه معاونت غذا و دارو به ارایه اقدامات و عملکرد واحدهای مختلف پرداخت.
به گفته دکتر سلام زاده 1563 داروخانه شهری تحت پوشش دانشگاه قرار دارد که بزرگترین گستره تحت پوشش در کشور است و افزود: 45 درصد داروخانه های استان تهران را پوشش میدهیم.
وی در این گزارش به انجام 12 هزار و 952 بازرسی از داروخانه در سال گذشته، ارزشیابی داروخانه های تحت پوشش، کشف و ضبط اقلام دارویی و مکملهای قاچاق به ارزش بیش از 14 میلیارد تومان، پیگیری کمبودهای دارویی، نظارت و بازرسی از شرکتهای توزیع دارو، بازدید و نظارت بر مراکز ترک اعتیاد تحت پوشش ، نظارت و بررسی محصولات کشاورزی در آزمایشگاهها و صدور گواهی سلامت، نظارت بر فراورده های آرایشی بهداشت( کارخانه، سطح عرضه و صدور پروانه) اشاره کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه نظارت این معاونت بر بیش از دوهزار مرکز ارایه فراورده های طبیعی و سنتی و مکمل اعم از تولیدی، عطاری و داروخانه را یادآور شد و به امحای 46 میلیارد و 700 میلیون تومان اقلام مکشوفه در سال گذشته اشاره کرد.
دکتر سلام زاده با اشاره به خرید تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی و پیشرفته در سال گذشته، آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه را یکی از مجهزترین آزمایشگاهها درسطح معاونتهای غذا و داروی کشور عنوان کرد.
به گفته وی این مرکز 35 آزمایشگاه همکار دارد و زیر نظر مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی فعالیت میکند.
وی افزود: بیش از پنج هزار نمونه در این آزمایشگاه در بخشهای مختلف(سم شناسی مواد غذایی،فلزات سنگین، میکروبشناسی مواد غذایی،شیمی، آرایشی بهداشتی، کنترل کیفیت دارو، میکروبشناسی دارو مکمل و بخش تضمین کیفیت) مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند.
براساس این گزارش نظارت بر مراکز تجهیزات پزشکی، آموزش مسئولان فنی، صدور پروانه شرکتهای تجهیزات پزشکی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان، آموزشهای عمومی درخصوص تجویز و مصرف منطقی دارو، برگزاری کارگاه، آموزش کارکنان، وبینار آموزشی فارماکوویژیلانس و خطاهای دارویی برای داروسازان مراکز، دوره توجیهی بدو خدمت مسئولان فنی از دیگر اقدامات این معاونت در سال گذشته بود.
دکتر سلام زاده در این گزارش همچنین به انجام بازدیدها و گشتهای مشترک واحد پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور و کشف محموله هایی به ارزش ریالی 55 میلیارد تومان در طی سال گذشته اشاره کرد.
وی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از حمایت رییس دانشگاه و تلاش همکاران خود به برخی از چالشهای معاونت غذا و دارو اشاره کرد که کمبود فضای فیزیکی، کمبود نیروی انسانی تخصصی به ویژه در حوزه فناوریها و روشهای نوین نظارتی برخی از آنها بود.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع