اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/10/04 - 11:04
  • بازدید : 268
  • تعداد بازدید : 247
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

می‌خواهید جوان بمانید؟ این اشتباهات را نکنید

برای حفظ انرژی جوانی و جلوگیری از پیری زودرس جسمی و ظاهری نیاز است به چند نکته توجه داشته باشید.

به گزارش گروه ترجمه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برخی عادت‌ها نظیر خواب نامنظم، تغذیه نامتناسب ارتباط نداشتن با دوستان و آشنایان ممکن است روند پیری و ابتلا به برخی بیماری‌های مرتبط با افزایش سن را تسریع کند:

 

کم خوابیدن

اگر خواب کافی ندارید، پوست شما زودتر از حالت عادی شروع به چروک شدن و افتادگی می‌کند. این اتفاق تا حدی به این دلیل است که بدن شما کورتیزول بیشتری ترشح می‌کند.

کورتیزول یک «هورمون استرس» است که کلاژن یا عامل صاف و فنری ماندن پوست را تجزیه می‌کند. سعی کنید قبل از خواب در محیطی آرام قرار بگیرید، ساعت خواب منظمی داشته باشید و از الکل، کافئین و استفاده از وسایل الکترونیکی پرهیز کنید.

 

سیگار کشیدن

اگر سیگار یا قلیان می‌کشید، علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به سرطان، ممکن است در سنین پایین‌تر با پوستی چروکیده و افتاده مواجه شوید.

سیگار باعث کاهش جریان خون می‌شود و در نتیجه مواد مغذی ضروری مانند اکسیژن را به سطح پوست می‌رساند و ممکن است سرعت تولید کلاژن بدن را کاهش دهد.

 

بیش از حد در معرض نور خوشید قرار گرفتن

نور خورشید تا حدی برای سلامتی شما لازم است، اما جذب بیش از حد اشعه ماوراء بنفش به کلاژن پوست شما آسیب می‌‎رساند و ممکن است باعث شود بدن شما پروتئینی به نام الاستین را بیش از حد تولید کند.

ممکن است متوجه شوید که پوست شما شروع به ضخیم شدن می‌کند و به مرور زمان چین و چروک عمیق و لکه‌های پوستی خود را نشان می‌دهند.

اگر باید در معرض آفتاب مستقیم باشید، کلاه، لباس آستین بلند و عینک آفتابی استفاده کنید. همچنین زدن کرم ضد آفتاب دارای SPF 30 یا بالاتر بسیار ضروری است.

 

خشک نگه‌داشتن پوست

اگر پوست شما خشک باشد، ظاهر خشن و شکسته یک فرد مسن را به شما می‌دهد. پوست خود را یک یا دو بار در روز، ملایم بشویید.

همچنین از یک پاک کننده ملایم بدون الکل استفاده و دو بار در روز با کرم آن را مرطوب کنید تا رطوبتی که ظاهر شما را جوان نگه می‌دارد، حفظ شود.

 

مصرف غذاهای ناسالم

غذاهای سالم به پیشگیری از بیماری‌های قلبی، دیابت و سایر بیماری‌هایی که انرژی جوانی شما را کاهش می‌دهند، کمک می‌کند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای سالم برای قلب در نظر بگیرید. این رژیم برای عملکرد مغز شما هم خوب است.

ممکن است مجبور شوید مصرف گوشت قرمز چرب را کاهش دهید، اما چربی‌های سالم را از غذاهایی مانند ماهی، آجیل، روغن زیتون و آووکادو و همچنین مقدار زیادی غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات دریافت خواهید کرد.

 

ورزش نکردن

فعالیت بدنی منظم یک راه کلیدی برای حفظ احساس جوانی است؛ ماهیچه‌های شما را تقویت می‌کند، انرژی را افزایش می‌دهد و خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشد.

همچنین مغز شما را فعال نگه‌می‌دارد و خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

نیازی نیست به باشگاه بروید. پیاده روی سریع بسیار خوب است؛ روزی 30 دقیقه تحرک در بیشتر روزهای هفته کافی است.

 

چشمک زدن

وقتی چشمک می‌زنید، پوست صورت خود را چروک می‌کنید که به مرور زمان می‌تواند منجر به ایجاد خطوط و چین و چروک شود.

اگر زیاد بیرون می‌روید، عینک آفتابی می‌تواند پوست شما را از چروک بیش از حد در امان نگه دارد. استفاده از کلاه لبه دار بزرگ هم ضرری ندارد.

 

فعالیت نکردن در شبکه‌های اجتماعی

در ارتباط ماندن با دوستان و خانواده می‌تواند به شما کمک کند که از نظر روانی جوان بمانید و همچنین سلامت عاطفی و جسمی خود را نیز تقویت کنید.

این اقدام به دور کردن اضطراب، افسردگی و زوال عقل مرتبط با پیری از جمله بیماری آلزایمر کمک می‌کند.

 

مراقبت نکردن از فشار خون

فشار خون بالا خطر ابتلا به مشکلات مرتبط با افزایش سن مانند زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد، این اتفاق به این دلیل است که فشار خون بالا به رگ‌های خونی کوچک در مغز شما آسیب می‌رساند.

به نظر می‌رسد افرادی که فشار خون خود را با رژیم غذایی، ورزش و دارو کنترل می‌کنند، می توانند روند افت عملکرد مغز را کاهش دهند یا از آن جلوگیری کنند.

 

بخشنده نبودن

بدن شما بیشتر «هورمون‌های لذت» یا اندورفین ترشح می‌کند، زمانی که به دیگران کمک می‌کنید نسبت به زمانی که قدمی برای خود برمی‌دارید، این هورمون بیشتر ترشح می‌شود

علاوه بر پول، آرامش، لذت و ارتباط با دیگران این تاثیر را روی جسم شما دارد و به نوبه خود شما را آرام‌تر و شادتر می‌کند، استرس را کاهش می دهد و حتی ممکن است به سلامت قلب و سیستم ایمنی شما کمک کند.

 

 

منبع خبر: WebMD

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 150682
کلید واژه