اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/02/20 - 14:13
  • بازدید : 555
  • تعداد بازدید : 531
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رییس دانشکده بهداشت و ایمنی تاکید کرد:

لزوم توانمندسازی مردم در مواجهه با بحران‌ها و بلایا

رییس دانشکده بهداشت و ایمنی با اشاره به این که ایران از نظر جغرافیایی یکی از کشورهای بلاخیز است گفت: مهمترین مولفه در مدیریت بحران و امداد و نجات، قبل از رسیدن هر سازمانی خود مردم هستند. بنابراین آموزش و توانمندسازی مردم در این خصوص بسیار مهم است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر اسلامی رییس دانشکده بهداشت و ایمنی در دومین گفتمان بهداشتی از سلسله گفتمان‌های بهداشتی با عنوان " درس آموخته‌های سازمان‌های امدادی و بشر دوستانه ایران در زلزله ترکیه"   با اشاره به این که ایران از نظر جغرافیایی از کشورهای بلاخیز است گفت: مخاطرات طبیعی زیادی در کشور وجود دارد که بزرگترین آنها زلزله است و سایر حوادثی که جان و سلامت و اموال مردم را تحت تاثیر قرار می دهند نیز وجود دارد.

 

دکتر اسلامی با اشاره به اهمیت مدیریت بحرانها یادآور شد که مهمترین مولفه در مدیریت بحران و امداد و نجات، قبل از رسیدن هر سازمانی خود مردم هستند. بنابراین آموزش و توانمندسازی مردم در این خصوص بسیار مهم است.

 

وی استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، بسیج و ... را در آموزش و فرهنگ سازی در این خصوص مهم برشمرد.

 

وی با اشاره به آمار بالای جمعیت شهرنشین در ایران خاطرنشان کرد که دو موضوع شهرنشینی و تغییرات اقلییمی و محیط زیستی باعث ایجاد محدودیت در عملایت امداد رسانی در شهرها می شود.

 

دکتر زهره قمیان دبیر علمی دومین گفتمان بهداشتی نیز در این نشست ضمن تقدیر از خدمات سازمان‌های امدادی و بشردوستانه در زلزله ترکیه، هدف اصلی این نشست را انتقال تجربه و به اشتراک گذاری آن بین سازمان‌ها، دانشجویان و علاقه‌مندان حوزه مدیریت بحران برشمرد.

به گفته وی تلاش شده تا این نشست فرصتی برای توسعه تعاملات علمی و تقویت ارتباط و همکاری بین جامعه دانشگاهی و سازمان‌های عملیات امدادی باشد.

 

مهندس محمودی سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز زلزله ترکیه را  فاجعه‌ای بزرگ و غیرقابل توصیف عنوان کرد و گفت: مدیریت بحران بسیار مهم و جدی است و تلفیقی از دانش و علم و تجربه را می‌طلبد.

 

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در عملیات امدادرسانی در زلزله خوی بر ضرورت آموزش همگانی و توانمندسازی مردم در مواجهه با بحرانها تاکید کرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به فرایند امدادرسانی در زلزله ترکیه اشاره کرد و ضمن تشریح نقاط قوت و ضعف آن،  راهکارهایی در خصوص خدمت رسانی بهتر در شرایط بحرانی ارایه کرد.

 

دکتر حبیب صدر رییس اداره بهداشت امداد و درمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، عملیات امدادرسانی نیروهای امدادی ایران در زلزله ترکیه را  تجربه خوبی دانست و گفت:  از نقاط قوت فرایند خدمت رسانی این نکته بود که در امر امدادرسانی با وجود حضور سازمان‌های متعدد بین‌المللی تمامی اقدامات مطابق با برنامه انجام می شد. حتی یک نفر از نیروهای امدادی آسیب ندید و عملیات بدون سانحه انسانی یا تجهیزاتی و با موفقیت انجام پذیرفت.

 

وی ضمن تبیین اقدامات صورت گرفته توسط  نیروی زمینی ارتش دراین عملیات امدادرسانی به انتقال یک بیمارستان صحرایی خودکافی برای کمک به زلزله زدگان به ترکیه توسط نیروی زمینی ارتش اشاره کرد.

 

دکتر حبیب صدر در ادامه سخنان خود درخصوص سازمان آفاد ترکیه و وظایف آن در شرایط بحران توضیح داد و یادآور شد که در این حادثه اسکان ، جست‌و جو و نجات، هماهنگی و... همگی از جمله وظایف آفاد بود و سایر سازمانها تحت نظارت این سازمان عملیات امدادرسانی را انجام می دادند.

 

دکتر سید امیر حسین گرکانی رییس پژوهشکده سوانح طبیعی نیز در این نشست بر توجه به اثرات زیرساختی و ساختگاهی تاکید کرد و یادآور شد که بهترین و مقاومترین سازه‌ها و ساختمانها نیز بدون توجه به اثرات ساختگاهی تخریب‌های بالایی در حوادث خواهند داشت.

 

به گفته وی در ساعات اولیه حادثه همواره نیروهای داوطلب کارامداد و نجات فوری را انجام می‌دهند بنابراین در ساعات اولیه مشارکت و کمک مردم در امدادرسانی بسیار اهمیت دارد و از این رو آموزش و توانمندسازی مردم مهم است.

 

دکتر علی نصیری رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این نشست با تاکید بر رویکرد پیشگیرانه درخصوص مدیریت بحران به جای مقابله‌گرانه گفت: رویکرد ما باید به سمت پیشگیری برود.

وی با اشاره به وجود بافت فرسوده در تهران به چالش‌های موجود در راستای ایمن سازی آنها اشاره کرد.

 

دکتر نصیری با اشاره به این که در تهران باید به سمت استانداردهای تاب‌آوری برویم بر اهمیت فرهنگ سازی و آموزش مردم برای مواجهه با بحران تاکید کرد.

 

وی توصیه کرد ین فرهنگ سازی باید از کارهای کوچک شروع شود و آموزش مقابله با بحران در مدارس را ضروری و مهم برشمرد.

 

دکتر نصیری به نقش دانشگاه‌ها، وزارت بهداشت، وزارت علوم و آموزش و پرورش در نهضت آموزش رایگان همگانی مدیریت بحران اشاره کرد و یادآور شد: اصول مهم و ساده را باید به مردم آموزش داد.

 

وی در خاتمه سخنان خود ضمن اعلام همکاری برای اعزام مدرس در این زمینه گفت: آموزش عموم داوطلبان باید به صورت خودامدادی باشد و گروه منتخبی از آنان برای امدادرسانی به دیگران آموزش می بینند.

 

در ادامه این نشست تنی چند از صاحبنظران حاضر ضمن بیان سخنانی به ارایه دستاوردها، چالشها پیشنهادات و راهکارهایی درخصوص مدیریت بحران پرداختند.

 

براساس این گزارش دومین گفتمان بهداشتی از سلسله گفتمان‌های بهداشتی توسط دپارتمان سلامت در بلایا و فوریت های در دانشکده بهداشت و ایمنی با عنوان " درس آموخته های سازمان‌های امدادی و بشر دوستانه ایران در زلزله ترکیه " 20 اردیبهشت ماه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

 

در این برنامه که با حضور جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، اداره بهداشت، امداد و درمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سازمان امداد و نجات وکشور، پژوهشکده سوانح طبیعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان مدیریت و پیشگیری شهر تهران، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته جهانی صلیب سرخ و هلال احمر عملکرد خدمات امدادی و بشردوستانه ایران در زلزله 6 فوریه 2023 ترکیه  در بخش نخست نشست تشریح شد و در بخش دوم نیز درخصوص نتایج و دستاوردهای این خدمات با مشارکت مدیران ارشد سازمان های مذکور، اساتید، صاحب نظران و دانشجویان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,اخبار مراکز و دانشکده ها
  • کد خبر : 126282
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.