• تاریخ انتشار : 1398/04/26 - 13:09
  • بازدید : 2999
  • تعداد بازدید : 1336
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نقش پرستاران در پیاده سازی برنامه استواردشیپ تبیین شد

گارگاه آموزشی برنامه استواردشیپ آنتی بیوتیک توسط مرکز تحقیقات بهبود کیفیت مراقبت های ویژه در مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی شهید مدرس برگزار شد.

گارگاه آموزشی برنامه استواردشیپ آنتی بیوتیک توسط مرکز تحقیقات بهبود کیفیت مراقبت های ویژه در مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی شهید مدرس برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از مرکز پزشکی شهیدمدرس، در این کارگاه دکتر مهران لک عضو هیات علمی مرکز و مسوول کمیته استوارد شیپ بیمارستان مدرس به تبیین نقش پرستاران در پیاده سازی برنامه استواردشیپ پرداخت.

 

دکتر لک متخصص عفونی مرکز شهید مدرس در این کارگاه اظهار داشت: آنتی بیوتیک ها از دهه 1930 معرفی شدند و از دهه 1940 مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری ها گزارش شد. با افزایش انواع آنتی بیوتیک ها به تدریج انواع مکانیسم های مقاومت در باکتری نیز افزایش یافت و تاثیر آنتی بیوتیک ها بر باکتری کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر سرمایه گذاری شرکت های داروئی برای تولید آنتی بیوتیکهای جدید کاهش یافت.

 

وی در ادامه گفت: افزایش مکانیسم های مقاومت باکتری ها  از یک سو و کاهش تولید آنتی بیوتیک ها  از سوی دیگر اجرای برنامه استواردشیپ را به عنوان یکی از راهبرد های مهم سلامت بیماران مطرح کرده است.

 

دکتر لک خاطرنشان کرد: در کشور آمریکا سال 1997 اولین گایدلاین برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیک باکتری توسط انجمن بیماریهای عفونی این کشور منتشر شد و تاکنون بارها مورد تجدید نظر قرار گرفته است.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اهمیت اجرای برنامه استواردشیپ آنتی بیوتیک در بیمارستانها اظهار داشت: اجرای این برنامه موجب کاهش میزان مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری می شود و این مهمترین محصول اجرای برنامه است. در مطالعاتی انجام شده در کشور های مختلف این موضوع به اثبات رسیده است بنابراین برنامه استواردشیپ آنتی بیوتیک موجب عقب راندن باکتری و کاهش موارد ابتلا به عفونت با باکتری مقاوم می شود.

 

وی افزود: همچنان که مقاومت باکتری یک مساله جهانی است برنامه استواردشیپ آنتی بیوتیک نیز یک راه حل جهانی است بنابراین اجرای این برنامه جزو الزامات نظام های سلامت است و باید مورد توجه اکید برنامه ریزان و مدیران نظام سلامت ایران قرار گیرد.

 

دکتر لک اظهار داشت: برنامه استوار شیپ آنتی بیوتیک از یک سو در پیوند با برنامه کنترل عفونت قرار دارد و از سوی دیگر با کمیته دارو و درمان ارتباط پیدا می کند. این برنامه همچنین اجزای آموزشی دارد که در پیوند با دانشکده های پزشکی و پرستاری و سایر دانشکده ها است. تیم اجرایی این برنامه باید در ساختار تشکیلاتی بیمارستان ها پیش بینی شود و انجام وظایف برنامه را بر عهده گیرند.

 

وی با بیان این مطلب که در  ایران از سال 1397 برنامه استوارد شیپ آنتی بیوتیک آغاز شده است گفت: این اتفاق بسیار خوبی است اما باید به طور سالیانه مورد تجدید نظر و به روزرسانی قرار گیرد و از نظر ساختار اهداف و دستور های اجرایی مورد بازنگری قرار گیرد.

 

به گفته وی برنامه استواردشیپ آنتی بیوتیک از نظر مالی خود اتکا است ( financially self-supporting) بنابراین باید سازوکارهای مالی لازم برای بازگشت منابع مالی صرفه جوئی شده به برنامه طراحی و اجرا شود.

 

دکتر لک خاطرنشان کرد :این برنامه می تواند برای خرید تجهیزات لازم، اجرای برنامه های آموزشی، تشویق دست اندرکاران اجرای برنامه به خصوص پرستاران که نقش مهمی در اجرای برنامه دارند مورد استفاده قرار گیرد. اطمینان از ارسال نمونه کشت قبل از شروع آنتی بیوتیک و همچنین کنترل نوع آنتی بیوتیک تجویز شده و دوز و مدت تجویز آن از مهمترین وظایف پرستاران در اجرای این برنامه است.

انتهای پیام/

  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 80660
کلید واژه