• تاریخ انتشار : 1395/10/07 - 18:51
  • بازدید : 1240
  • تعداد بازدید : 160
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همایش علمی غذای سالم در بسیج همگانی تغذیه

همایش علمی "غذای سالم" چهارشنبه اول دی ماه در محل انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با حضور کلیه مجریان غذای سالم در کشور برگزار شد.

همایش علمی "غذای سالم" چهارشنبه اول دی ماه در محل انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با حضور کلیه مجریان غذای سالم در کشور برگزار شد.
با توجه به ضرورت فرهنگ¬سازی تغذیه صحیح و اصلاح الگوی غذایی به عنوان یک راهکار عمده بهبود وضعیت تغذیه و ارتقای سطح سلامت جامعه، برنامه¬های بسیج گونه آموزش همگانی تغذیه در امر غذا و تغذیه در اولویت انستیتو تحقیقات تغذیه قرار گرفته است.
 بسیج ملی تغذیه سالم نیز در اسل جاری از 29 آذر تا 15 دی ماه با شعار "3 2 1 غذای سالم" با همکاری بخش¬های ذیربط در سطح کشور برگزار می¬شود. 
در این همایش دکتر حسینی رییس انستیتو با اشاره به این که بیش از ۴۵ درصد ایرانیان اضافه وزن دارند یا چاق هستند افزود: شیوع این عارضه در استان های شمالی و شمال غربی بیشتر است. سوء تغذیه یک چالش و مساله مهم جهانی است که به دو صورت مصرف کم کالری و گرسنگی و نیز اضافه وزن و چاقی خودنمایی می‌کند. و در دنیا حدود 800 میلیون نفر هر سال به علت سوء تغذیه ناشی از گرسنگی و مصرف کم کالری دچار آسیب و بیماری می‌شوند یا جان خود را از دست می‌دهد و یک میلیارد و 400 میلیون نفر نیز به علت چاقی و اضافه وزن در رنج و بیماری زندگی می‌کنند.
وی درادامه گفت: هیچ تعادلی در زمینه مصرف غذا در دنیا وجود ندارد و این مساله در کشور ما نیز وجود دارد به طوری که به طور متوسط هر ایرانی روزانه 400 کیلوکالری اضافه دریافتی انرژی دارد و البته این میزان در گروه های سنی، جنسی و جغرافیاهای مختلف متفاوت است.
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی  با اشاره به بالا بودن  سرانه قند، شکر، نمک و چربی در ایران نسبت به متوسط جهانی افزود: سرانه مصرف نمک حدود دو برابر، شکر 21 درصد و روغن 30 درصد بیشتر از میانگین جهانی است.
وی گفت: اسید چرب ترانس یکی از خطرناکترین روغن هاست که عامل مهم بروز سرطان است، میزان آن در روغن های مصرفی مردم حدود دو دهه پیش، 27 درصد بود که اکنون به حدود دو تا سه درصد رسیده و تا پنج تا 10 سال آینده به صفر می‌رسد.
دکتر حسینی افزود: برنامه اصلاح مواد غذایی مضر در محصولات غذایی از سه سال پیش با همکاری سازمان استاندارد و وزارت بهداشت شروع شده و در بسیاری از عوامل خطر مثل شکر، نمک و روغن به خصوص اسید چرب ترانس به موفقیت‌های قابل توجهی رسیده‌ایم.
حسینی ادامه داد: پایش عوامل خطر تغذیه‌ای یکی از وظایف انستیتو تغذیه و صنایع غذایی است که اولین گزارش آن در روزهای گذشته آماده و تحویل مسئولان وزارت بهداشت شد و از این پس هر 6ماه یکبار چنین گزارشی آ‌ماده می‌شود و در اختیار مسئولان وزارت بهداشت قرار می‌گیرد. در این مسیر، برنامه ملی مراقبت از غذا و تغذیه نیز از سال 92 در کشور در حال اجراست اما برنامه ملی پایش مصرف مواد غذایی هنوز شروع نشده است و در صورت تامین اعتبار تا آخر امسال اجرایی می‌شود. و در برنامه ملی مراقبت از غذا و تغذیه با تن سنجی و بررسی میزان اضافه وزن و چاقی در گروه های سنی و جنسی مختلف مداخلات و آموزش هایی برای بهبود سلامت آنان صورت می‌گیرد، ضمن اینکه ترویج و توسعه مصرف مواد غذایی غنی شده و مبارزه با گرسنگی و ناامنی غذایی نیز در همین راستا در حال انجام است.
وی در مورد مصرف اسید چرب ترانس و اشباع اشاره کرد: یکی از جاهایی که هنوز ساماندهی نشده، خامه قنادی‌هاست که با همکاری صنعت و آموزش به صنف قنادان، اصلاح این وضعیت نیز شروع شده است. 
وی اشاره کرد : فهرست محصولات آسیب رسان به سلامت نیز با مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اعلام شده و تبلیغات آنها ممنوع شده است هر چند در این زمینه تحلفاتی دیده می شود.
دکترحسینی گفت: برای بهبود تغذیه مردم باید بخش خصوصی و به خصوص صنف و صنعت غذایی کشور نیز بیش از پیش با دولت همراه شوند، تا بتوانیم سیاست های مصوب را اجرا کنیم
 
  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 40610
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.