اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/03/16 - 10:56
  • بازدید : 554
  • تعداد بازدیدکننده : 512
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بایدها و نبایدهای زالو درمانی

عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی با اشاره به استفاده از زالودرمانی در درمان بیماری های مختلف از حدود 2500 سال قبل از میلاد تاکید کرد: زالودرمانی حتما باید تحت نظر پزشک متخصص طب سنتی در مراکز معتبر انجام شود.

دکتر رویا بنی عامریان متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه که در کلینیک زالو درمانی سلامتکده طب سنتی دانشگاه فعالیت می کند در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: از زمان‌های بسیار دور یعنی حدود 2500 سال قبل از میلاد از زالو برای درمان بیماریهای مختلف استفاده می‌شده است.

 

به گفته وی زالو در درمان بیماری‌های مختلف نظیر بیماری‌های پوستی، جوش صورت، فیستول، عفونت ریشه دندان و لثه، آبسه‌ها، آرتروز، وزوز گوش، اوتیت یا عفونت گوش، سردرد، غلظت خون، ریزش مو، سردرد، نقرس، سیاتیک، درد زانو، بیماری‌های مقعدی، واریس و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

دکتر بنی عامریان با اشاره به موارد منع زالودرمانی گفت: این روش درمانی در سالمندان، افراد ناتوان، زنان باردار، مبتلایان به کم خونی و بیماری‌های انعقادی، هموفیلی و لوسمی  یا موارد ترس شدید از زالو به هیچ عنوان استفاده نمی‌شود.

 

این متخصص سلامتکده طب سنتی دانشگاه تاکید کرد: زالو درمانی حتما باید با مشورت و طبق نظر پزشک متخصص طب سنتی تجویز شود و در مراکز معتبر با رعایت اصول و نکات استاندارد انجام پذیرد.

 

به گفته وی زالوها پس از استفاده حتما از بین می‌روند و برای این منظور در نمک یا الکل انداخته می شوند؛ یعنی هرگز زالویی که یکبار برای درمان استفاده شده برای فرد دیگر استفاده نمی شود.

 

این متخصص طب سنتی تاکید کرد: در هنگام زالودرمانی باید اجازه دهیم که زالو خودش محل گزش بیمار را رها کند و نباید این جداسازی اجباری و به زور انجام شود و زالو را وادار به استفراغ کرد.

 

به گفته وی گاهی برای جداسازی  زالو از نمک یا الکل استفاده می کنند که موجب استفراغ زالو روی بدن بیمار و انتقال میکروب بیماریزای موجود در معده زالو به انسان می‌شود.

 

دکتر بنی عامریان با اشاره به این که پس از زالودرمانی در محل گزش زالو ممکن است مقداری خارش، ورم و قرمزی ایجاد شود گفت: این علایم با تدابیر ساده برطرف می شود و جای نگرانی نیست و درصورت شدت عوارض بیمار می‌تواند با پزشک خود تماس بگیرد.

 

به گفته وی پس از جداشدن زالو تا چند ساعت فرد خونریزی دارد که عادی است و پزشک با ارایه توصیه‌ها و تدابیر تغذیه‌ای لازم این وضعیت را در بیمار مدیریت می‌کند.

 

وی با اشاره به ضرورت انجام تست حساسیت پیش از زالودرمانی گفت: در زالودرمانی ابتدا تست حساسیت با استفاده از یک زالو انجام می شود و درصورت عدم بروز مشکلات تنفسی و تنگی نفس و تپش قلب ادامه درمان صورت می‌گیرد.

 

دکتر بنی عامریان تاکید کرد:  با توجه به وجود زالوی سمی یا آلوده حتما باید زالوهای مورد استفاده از مراکز معتبر مورد تایید وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی تهیه شوند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • گروه خبری : 143103
کلمات کلیدی