اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/09/05 - 09:53
  • بازدید : 136
  • تعداد بازدید : 120
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای مبتلایان به HIV

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اهمیت تغذیه در بیماران مبتلا به HIV، گفت: بهتر است رژیم غذایی این افراد حاوی غذاهای کم‌چرب، کم‌سدیم (نمک)، بدون قند و شکر افزوده باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دکتر مینا کاویانی با اشاره به اهمیت تغذیه گفت: تغذیه خوب شامل انتخاب صحیح مواد غذایی و حفظ الگوی غذایی سالم است که باعث حفظ سلامت کلی فرد شده و به سیستم ایمنی بدن وی نیز کمک می‌کند.

 

وی افزود: تغذیه مناسب به مبتلایان به HIVبرای داشتن وزن مناسب و جذب داروهای HIVتجویز شده کمک می‌کند.

 

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه با اشاره به حمله ویروسHIVبه سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا گفت: تضعیف سیستم ایمنی در مبتلایان باعث دشوار شدن مقابله بدن فرد با عفونت‌ها می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مبتلایان به HIVروزانه داروهای مخصوصی را استفاده می کنند که مانع از بین‌ رفتن سیستم ایمنی فرد مبتلا و همچنین تقویت و سالم نگه‌داشتن سیستم ایمنی وی می‌شوند.

 

اهمیت رژیم غذایی مناسب در مبتلایان بهHIV   

دکتر مینا کاویانی با بیان این که اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد از جمله مبتلایان به HIVیکسان است گفت:  این بیماران باید روزانه مواد غذایی همه پنج گروه غذایی(میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات سبوس‌دار، منابع غذایی پروتئینی، شیر و لبنیات کم‌چرب) را با رعایت تنوع و تعادل مصرف کنند.

 

به گفته وی مبتلایان به ایدز برای حفظ وزن سالم و مناسب حتما باید روزانه به مقدار کافی غذا میل کنند.

 

دکتر کاویانی به این بیماران توصیه کرد که رژیم غذایی آنها حاوی غذاهای کم‌چرب (به ویژه مقدار کم چربی‌های اشباع‌شده)، کم‌سدیم (نمک)، بدون قند و شکر افزوده باشد.

 

عوارض تغذیه‌ای داروهای ضد ویروس HIV

دکتر مینا کاویانی با اشاره به عوارض داروی های ضد ویروس ایدز خاطرنشان کرد: گاهی داروهای ضدویروس HIVباعث بروز مشکلات تغذیه‌ای در مبتلایان می‌شود. همچنین برخی عفونت‌های مرتبط با HIVدر این بیماران غذاخوردن یا بلعیدن را برایشان دشوار می‌کند.

 

وی از عوارض جانبی داروهای HIV به بی‌اشتهایی، حالت تهوع یا اسهال اشاره کرد  و به بیماران مبتلا به HIVکه دچار مشکلات تغذیه‌ای هستند توصیه کرد حتما با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کرده و برای جلوگیری از مشکلات تغذیه‌ای به ایمنی مواد غذایی نیز توجه ویژه داشته باشند.

 

اهمیت توجه به ایمنی مواد غذایی برای مبتلایان به HIV

وی گفت: آلودگی غذا و آب به وسیله میکروب‌های بیماری‌زا باعث ایجاد بیماری‌های ناشی از غذا یا مسمومیت غذایی می‌شود. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این بیماری‌ها حتما باید به ایمنی مواد غذایی در مراحل انتخاب، آماده‌سازی، تهیه و نگهداری مواد غذایی توجه داشت.

 

به گفته وی با توجه به این که ویروس HIVبه سیستم ایمنی بدن فرد آسیب می‌رساند، بیماری‌های ناشی از غذا در مبتلایان به ایدز، جدی‌تر و شدیدتر از افراد سالم بروز می‌کند. بنابراین رعایت دستورالعمل‌های مربوط به ایمنی مواد غذایی در این افراد بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش خطر ابتلا به این دسته از بیماری‌ها می‌شود.

 

نکات مهم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا

دکتر کاویانی با تاکید بر ضرورت رعایت دستورالعمل‌های ایمنی مواد غذایی توسط مبتلایان به HIVنکات زیر را بیان کرد.

الف- مبتلایان به ایدز از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنند.

-           تخم مرغ خام یا غذاهای حاوی تخم مرغ خام

-           مرغ، گوشت و غذاهای دریایی خام یا نیم‌پز

-           شیر یا لبنیات و آب‌میوه‌های غیرپاستوریزه

ب- برای دستیابی به ایمنی مواد غذایی از چهار اصل اساسی زیر پیروی کنند.

1-  تمیز کردن: پیش از تهیه غذا دست‌ها، وسایل آشپزی و سطوحی که مواد غذایی روی آن آماده می‌شود، شسته و تمیز شود.

2-  جدا کردن: برای جلوگیری از پخش میکروب‌ها از یک ماده غذایی به سایر مواد غذایی باید آنها را از یکدیگر جدا کرد. به عنوان مثال گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغ‌ها باید از غذاهایی که آماده خوردن هستند نظیر میوه‌ها، سبزی‌ها و نان جدا نگهداری شوند.

3- پختن کامل: برای اطمینان از دمای ایمن پخت از دماسنج مواد غذایی استفاده شود.

4- سرد کردن : گوشت، مرغ، تخم مرغ، غذاهای دریایی یا سایر غذاهایی که احتمال دارد تا زمان پخت فاسد شوند حتما در یخچال نگهداری شود یا  در فریزر منجمد شوند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 



  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 149564
کلید واژه