اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/10/05 - 16:02
  • بازدید : 164
  • تعداد بازدید : 163
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دکتر زرقی: ارتباط دانشگاه با صنعت برای حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم باید تقویت شود

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اهمیت گسترش ارتباط با حوزه صنعت، عنوان کرد: ایجاد بستر برای تولید محصول از داده های پژوهشی، ارتقای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و ایجاد محیط کارآفرین و ارزش آفرین از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اهمیت گسترش ارتباط با حوزه صنعت، عنوان کرد: ایجاد بستر برای تولید محصول از داده های پژوهشی، ارتقای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و ایجاد محیط کارآفرین و ارزش آفرین از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری و رییس بیست و دومین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی در این جشنواره، عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف ارتقای کیفی تحقیقات و جهت گیری های کاربردی، کارآفرین و ثروت آفرین در حوزه پژوهش را دنبال می کند که مقدمه حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم است.
 
 
وی در ادامه با بیان گزارش عملکرد دانشگاه در مسیر تحقق دانشگاه نسل سوم، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور بود که حوزه مدیریت فناوری را در تشکیلات خود ایجاد کرد. این مدیریت شامل مراکز رشد، آموزش و ترویج فناوری، تجاری سازی و ارتباط با صنعت و کمیته های فناوری دانشجویی است.
 
 
به گفته معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، ایجاد بستر برای تولید محصول از داده های پژوهشی، ارتقای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و ایجاد محیط کارآفرین و ارزش آفرین از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
 
 
دکتر زرقی از استقرار 6 مرکز رشد در دانشگاه خبر داد و افزود: 2 مرکز رشد تجهیزات پزشکی و طب مکمل به همت هیئت امنای دانشگاه در سال اخیر به ناوگان مراکز رشد دانشگاه افزوده شد. همچنین 128 شرکت دانش بنیان و هسته فناور در دانشگاه مستقر بوده که 200 محصول به همت این شرکت ها در دانشگاه به مرحله تجاری سازی رسیده و حدود 45 درصد این محصولات توسط هیئت علمی دانشگاه توسعه داده شده است.
 
 
وی با بیان تاثیر بسزای برونسپاری منابع مالی به صندوق های فناوری در تسریع گردش پول، اظهار کرد: این اقدام اعطای تسهیلات بلندمدت با سود کم را برای فناران امکان پذیر می کند و از این محل تاکنون 10 میلیارد تومان به فناوران وام تعلق گرفته است.
 
 
دکتر زرقی ادامه داد: بر اساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه از فناورانی که پتنت ثبت می کنند، به صورت ویژه حمایت می شود. تاکنون 221 اختراع داخلی و 23 اختراع خارجی در دانشگاه به ثبت رسیده است.
 
 
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه بر اهمیت ترویج فناوری تاکید کرد و افزود: ماهانه کارگاه ها، میزگردها و پنل هایی به صورت مستمر با محوریت ارتقای پژوهش و فناوری در دانشگاه برگزار می شود. در این راستا دوره فلوشیپ پژوهش و فناوری در بخش های مقدماتی و پیشرفته نیز طراحی شده است که در دوره اول آن 305 نفر شرکت کردند.
 
 
وی ایجاد ارتباط با سایر دانشگاه های غیرعلوم پزشکی را لازمه حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم اعلام کرد و گفت: انعقاد تفاهم نامه میان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از مهمترین اقدامات در زمینه گسترش پژوهش های کاربردی و ثروت آفرین بوده است.
 
 
دکتر زرقی مهمترین نیاز حوزه فناوری در دانشگاه را ارتقای زیرساخت خواند و گفت: راه اندازی مجتمع علم و فناوری و مرکز نوآوری دانشگاه کمک شایانی به حوزه پژوهش کرده است. فاز اول این مجتمع با بخش های متفاوت نمایشگاهی و مرکز نوآوری راه اندازی شده است و 10 شرکت مستقر شده اند. پیش بینی می شود صد شرکت دیگر به این مجتمع ملحق شوند.
 
 
رییس جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی، پارک علم و فناوری را محل جذب شرکت های موفق دانست و تصریح کرد: در سال گذشته حوزه فناوری دانشگاه حدود 10 میلیارد تومان درآمدزایی داشته است.
 
 
دکتر زرقی در ادامه از توسعه اتاق تمیز (Clean Room) دانشگاه خبر داد و افزود: به طور کلی سعی بر این است دستگاه های بزرگ و های تک در یک مرکز متمرکز و امکان ارائه خدمات برای تمام فناوران فراهم شود.
 
 
 وی اظهار کرد: بیوبانک مرکزی دانشگاه در حال تکمیل است و فضایی به مساحت 400 متر برای این منظور در نظر گرفته شد. تجهیزات نیز در حال خریداری است. با راه اندازی بیوبانک در دانشگاه از خروج نمونه از کشور جلوگیری می شود.
 
 
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در خصوص پیشرفت پروژه بیمارستان هوشمند عنوان کرد: مدل ابتدایی این پروژه در بیمارستان 15 خرداد با همکاری مرکز همکاری های تحول و پیشرفت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت سلامت الکترونیک برکت مستقر شده است. برای راه اندازی پروژه تله مدیسین نیز برنامه ریزی های لازم در حال انجام است که قرار است این مدل نیز با همکاری شرکت سلامت الکترونیک برکت در بیمارستان اختر پیاده سازی شود.
 
 
دکتر زرقی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در محور زیرساخت جایگاه اول و در محور ارزشیابی فناوری نیز جایگاه دوم را از آن خود کرده است.
 
 
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به جایگاه دانشگاه در نظام های معتبر بین المللی نظیر اسکوپوس و ISI، عنوان کرد: مقالات با رشد کمی 24 درصد و استنادات دانشگاه 41 درصد رشد داشته است. همچنین از هر 3.2 مقاله دانشگاه، یک مقاله با مشارکت دانشگاه های خارجی بوده است. 
 
 
دکتر زرقی از کسب رتبه 657 در نظام معتبر رتبه بندی وبومتریکس خبر داد و افزود: فقط دو دانشگاه علوم پزشکی در کشور رتبه زیر هزار در این نظام را از آن خود کرده اند. همچنین حضور دانشگاه در بین 500 دانشگاه برتر نظام رتبه بندی لایدن نیز نشان از جایگاه ممتاز پژوهشی و حمایت های همه جانبه رییس دانشگاه دارد. در رتبه بندی شانگهای نیز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جایگاه مطلوبی دارد و رشد داشته است.
 
 
رییس جشنواره پژوهشی ابوریحان با اشاره به اینکه تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه هزار و 468 گزارش شده است که 76 عضو آن از لحاظ پژوهشی خاموش هستند، گفت: تعداد اعضای خاموش سال گذشته 87 نفر بود که کاهش این آمار نشان از تاثیر برنامه توانمندسازی پژوهشی دارد.
 
 
وی ادامه داد: 43 مجله پژوهشی در دانشگاه منتشر می شود که 21 مجله در اسکوپوس نمایه می شود و 4 مجله نیز در سطح کشور رتبه دارند. در زمینه انتشار کتاب نیز جایگاه نخست را کسب کرده ایم. طرح ملی استانداردسازی کتابخانه های بیمارستانی نیز از بیمارستان لبافی نژاد آغاز شده و در سایر بیمارستان ها نیز اجرایی می شود.
 
 
دکتر زرقی با اشاره به اهمیت اعطای گرانت پژوهشی به فناوران، ادامه داد: بر اساس تصمیمی که در هیئت رییسه دانشگاه گرفته شد سقف اعطای گرانت در سال آینده افزایش و تعهدات آن کاهش می یابد.
وی از درخشش دانشگاه در سطوح کشوری به ویژه جشنواره پژوهشی رازی خبر داد و گفت: دانشگاه در زمینه ثبت بیماری ها نیز پیشرفت مطلوبی داشته است.
 
 
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از راه اندازی مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه نیز خبر داد.
 
 
دکتر زرقی در خصوص نقشه تمایز دانشگاه نیز توضیحاتی ارائه داد و افزود: بر اساس این نقشه از پژوهشگران برتر تقدیر شد. هدف از شناسایی این افراد توسعه تحقیقات ماموریت محور بر اساس ابرموضوعات اولویت دار دانشگاه است.
 
 
وی ادامه داد: برای مرجعیت احتیاج به تعاملات بین المللی داریم. به همت معاونت امور بین الملل، دانشگاه با دانشگاه های کشورهای هلند، پاریس، آلمان و ایتالیا ارتباطی نزدیک برقرار کرده است. 
 
 
بر اساس ارزیابی های وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برونداد پژوهشی رتبه دوم، کیفیت مجلات رتبه دوم، تعداد مقالات بین المللی رتبه دوم، زیرساخت رتبه اول، اخلاق در پژوهش رتبه اول، فناوری رتبه دوم آزمایشگاه جامع رتبه اول را کسب کرده است که این نمرات دانشگاه را در جایگاه دوم قرار می دهد. به طور قطع این افتخارات در نتیجه حمایت هیئت رییسه دانشگاه و تلاش پژوهشگران و فناوران کسب می شود.
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق
 
  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 111890
کلید واژه