نخستین جشنواره ملی شعرقصه عشاق برگزار می شود
نشست خبری اولین جشنواره ملی شعر قصه عشاق با حضور دکتر ناصر پروانی دبیر جشنواره و اصحاب رسانه صبح امروز چهارشنبه ششم اردیبهشت ماه در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در این نشست دکتر پروانی دبیر جشنواره گفت: اولین جشنواره شعر قصه عشاق به همت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با همکاری جهاد دانشگاهی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و بنیاد شهید، صدا و سیما و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و بنیاد حفظ آثار برگزار می شود.
به گفته وی فراخوان جشنواره همراه با رونمایی پوستر چهارم اردیبهشت ماه 1402 منتشر شد و مهلت ارسال آثار 22 اردیبهشت ماه است. در مراسم اختتامیه جشنواره که سوم خردادماه مصادف با سالروز آزادسازی خرمشهر در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار می شود از برگزیدگان تقدیر می شود.
دکتر پروانی خاطرنشان کرد: داوری آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره در سه مرحله انجام می شود که در غربالگری اولیه هیئت داورانی از دانشجویان جوان و برگزیدگان جشنواره های ادبی گذشته به ارزیابی آثار میپردازند و در مرحله نهایی آثار منتخب توسط اساتید برجسته ادبی کشور از جمله رضا عبداللهی، علی داوودی، سعید بیابانکی و ... برگزیده می شوند.
وی با اشاره به این که جشنواره مذکور مزین به نام شهید دانشمند و والامقام دکتر محسن فخریزاده است گفت: جشنواره قصه عشاق به صورت تخصصی در حوزه شعر است که در دو قالب کلاسیک و نیمایی برگزار میشود و شامل داستان کوتاه و یا دلنوشته نمی شود .
به گفته وی علاقهمندان میتوانند اشعار خود را با موضوع آزاد و یا مقاومت و پایداری در قالب شعر کلاسیک (غزل و قصیده و مثنوی و ...) و شعر نیمایی، سپید و ترانه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
دبیر ادبی جشنواره شعر قصه عشاق خاطرنشان کرد: دانشجویان، اساتید، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاههای سراسر کشور می توانند آثار خود را تا ۲۲ اردیبهشت ماه از طریق لینک Jdsbm.ac.ir/gheseye-oshag به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
وی با اشاره به این که این جشنواره ادبی از جنس دانشجویی است و دست اندرکاران اجرای آن اغلب متشکل از دانشجویان علوم پزشکی و جهاد دانشگاهی هستند.
دکتر پروانی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر افشین یدالهی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و فعالیتهای فرهنگی وی خاطرنشان کرد: کارگاه شعر شبهای پروانه ای به صورت فعالانه در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار می شود و بسیاری از برگزیدگان جشنواره های ادبی کشور جزو شرکت کنندگان این کارگاه ها هستند.
دکتر پروانی برگزاری این قبیل جشنوارهها در این سطح و تراز ملی را بسیار تاثیرگذار برشمرد و یادآور شد بسیاری از اساتید به نام امروز از برگزیدگان جشنواره های ادبی گذشته بودند.
وی تازگی، نو بودن و تکراری نبودن مضامین اشعار،رعایت معیارهای فنی، صنایع ادبی خاص، غافلگیریها را برخی از معیارهای ارزیابی در این جشنواره عنوان کرد.
به گفته وی در این جشنواره 36 نفر برگزیده می شوند که در سه گروه تقدیر می شوند، به 12 نفر اول کمک هزینه سفر به مشهد مقدس به همراه دیپلم افتخار و تندیس جشنواره اهدا می شود و به نفرات دوم و سوم نیز جوایز نقدی تخصیص می یابد.
دکتر پروانی از وجوه تمایز این جشنواره به استفاده از بدنه دانشجویی حتی در داوریها، تخصصی بودن جشنواره در حوزه شعر اشاره کرد.
دبیر جشنواره شعر قصه عشاق خاطرنشان کرد:: در مراسم اختتامیه این جشنواره که با حضور جمعی از مسئولان دانشگاهی و فرهنگی و خانواده شهید فخریزاده و خانواده شهید احمد رضا احدی برگزار میشود از کتاب «گمنام در قلهها» نیز رونمایی می شود. این کتاب برشی تحلیلی از خاطرات ناگفته شهید احمدرضا احدی است.
به گفته وی شهید احدی در سال ۱۳۶۴ به عنوان نفر اول کنکور پزشکی وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد و یک سال بعد هم با حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل به فیض شهادت نائل آمد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع