نحوه اندازه گیری فشارخون به کمک دستگاه فشارسنج دیجیتال+ویدیو
فشارسنج، دستگاهی است که مورد نیاز اکثر خانوادههای ایرانی است و اگر به روش اصولی مورد استفاده قرار نگیرد، ممکن است اعداد اشتباه را نمایش دهد.
فشارسنج، دستگاهی است که مورد نیاز اکثر خانوادههای ایرانی است و اگر به روش اصولی مورد استفاده قرار نگیرد، ممکن است اعداد اشتباه را نمایش دهد.
شراره جودکی سرپرستار بیمارستان شهدای تجریش در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به میزان بالای ابتلای خانوادههای ایرانی به فشار خون، بر ضرورت آشنایی هر فرد و توجه به نکات مهم در زمان فشارگیری تاکید کرد و گفت: فرد بیمار یا مددجو تا 15 دقیقه قبل از گرفتن فشارخون باید آرامش کامل داشته باشد و از نوشیدن چای و قهوه و انجام ورزشهای سنگین پرهیز کند.
وی ادامه داد: همچنین دست فرد بیمار باید همراستا با قلب او قرار گیرد، اگر بالاتر باشد فشار کاذب پایین و اگر پایینتر باشد فشار کاذب بالا را نشان می دهد.
سرپرستار بیمارستان شهدای تجریش در خصوص اجزا و نحوه کار با فشارسنج دیجیتال عنوان کرد: صفحه نمایشگر LCD، لوله هوای پلاستیکی و کاف از اجزای فشارسنجهای دیجیتال است. کاف دستگاه باید یک تا 2 سانتی متر بالاتر از گودی آرنج به صورتی که بین دست و کاف یک انگشت فاصله باشد، بسته شود. لوله هوای دستگاه نیز باید در راستای ساعد فرد قرار گیرد.
وی تصریح کرد: پس از روشن کردن دستگاه باید کمی صبر کرد تا اعداد نمایش داده شده روی نمایشگر ثابت شود. سه عدد قابل مشاهده است، عدد اول از بالا، فشارخون سیستولیک یا حداکثر و عدد دوم، فشارخون دیاستولیک یا حداقل را نشان می دهد. عدد سوم نیز نشان دهنده ضربان قلب است.
سرپرستار بیمارستان شهدای تجریش فشار 140 روی 90 را که به اصطلاح 14 روی 9 می خوانند، فشار مرزی اعلام کرد و افزود: بیمار با این فشار و بالاتر به پرفشاری خون مبتلاست.
وی همچنین در پایان ضربان قلب نرمال در زنان را بین 72 تا 76 و در مردان را بین 76 تا 78 اعلام کرد.