• تاریخ انتشار : 1399/11/19 - 13:41
  • بازدید : 514
  • تعداد بازدید : 194
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آموزش اهمیت تغذیه با شیر مادر در اپیدمی کووید 19

وبینار علمی "مزایای تغذیه با شیر مادر در اپیدمی کووید 19" توسط گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

 

وبینار علمی "مزایای تغذیه با شیر مادر در اپیدمی کووید 19" توسط گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  sbmuبه نقل از معاونت امور بهداشتی، در ابتدای وبینار مذکور  که ویژه پزشکان عمومی و دارای امتیاز بازآموزی بود، دکتر اهدایی وند مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و تغذیه معاونت بهداشت ، هزار روز اول زندگی هر فرد یعنی از بارداری تا دومین سالگرد تولد را  ایامی حساس و طلایی در زندگی برشمرد که نقش بی نظیری در آینده فرد، اجتماع و کشور دارد.

به گفته وی شیرخوارانی که از ساعت اول تولد، تغذیه با شیر مادر را شروع کرده و چیزی جز شیر مادر از زمان تولد تا شش ماهگی دریافت نمی کنند، بهترین شروع زندگی را خواهند داشت.

دکتر اهدایی وند ارایه مراقبت‌های بهداشتی درمانی از طریق تیمی هماهنگ و منسجم را باعث استحکام د حلقه های زنجیره سلامت مادر، جنین و کودک ذکر کرد.

وی تغذیه با شیر مادر را غذای تجدید پذیر طبیعی و از نظر محیط زیست، ایمن و سبز برشمرد زیرا بدون آلودگی، تولید زباله و نیاز به بسته بندی، تولید شده و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

دکتر اهدایی وند در ادامه در مورد مزایای برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد و ساعت اول شیردهی به خصوص در اپیدمی کووید 19، راه های انتقال عفونت به نوزاد، تعریف نوزاد مشکوک و یا مبتلا به کرونا  covid-19، شیوه ختم بارداری در مادر مبتلا به بیماری کووید 19، اندیکاسیون های انجام یا عدم انجام تماس پوستی مادر و نوزاد، تغذیه با شیر مادر و احیای نوزاد توضیحاتی را بیان کرد.

سپس احمدی رییس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه  در خصوص شرایط و مراقبت های لازم برای موفقیت تغذیه با شیر مادر توضیح داد.

وی در ادامه به عوامل موثر بر شیردهی موفق در دوران قبل از بارداری، حین بارداری و پس از زایمان، مراکز اطلاع رسانی(مانند: مرا كز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت، خانه های بهداشت و مراكز مشاوره شيردهی) و برنامه ریزی برای بارداری بعدی اشاره کرد.

قاسم پور کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت  نیز  به بیان توضیحاتی در خصوص دوره تربیت مشاوران شیردهی، مربیان ارشد و دانشگاهی مشاوره شیردهی، شرح وظایف آنها و لیست مراکز مشاوره شیردهی در مراکز و شبکه های بهداشت تابعه پرداخت.

در ادامه  وبینار دکتر فرنقی متخصص و استادیار کودکان دارای فلوشیپ سم شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم در مورد مصرف یا منع مصرف دارو ها در زمان شیردهی به خصوص در زمان اپیدمی کووید 19 مطالبی را توضیح داد.

ملایی یارندی مربی کشوری مشاوره شیردهی از بیمارستان لقمان حکیم و لادن حمزه مربی دانشگاهی از مرکز مشاوره شیردهی ازگل از شبکه بهداشت شمیرانات نیز مطالبی را در این خصوص ارایه دادند.

سپس مربیان به موارد و مشکلات شیردهی و هم چنین شیردهی در شرایط اپیدمی کووید 19، دوشیدن شیر مادر و نحوه ذخیره آن، پوزیشن های شیردهی، نحوه آموزش به خانواده ها، انواع شیردوش ها، ذخیره و نگهداری شیر مادر اشاره کردند و در خاتمه به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 101632
کلید واژه