• تاریخ انتشار : 1398/08/23 - 16:35
  • بازدید : 1077
  • تعداد بازدید : 92
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

دومین کنگره بین المللی فارماکواپیدمیولوژی با محوریت بیماری های غیرواگیر آغاز به کار کرد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در دومین کنگره اروپایی آسیایی فارماکواپیدمیولوژی که به همت گروه اقتصاد و مدیریت دانشکده داروسازی دانشگاه برگزار شد، طی پیامی انتخاب موضوع بیماری های غیرواگیر برای این دوره از کنگره را به علت فراگیری آن در سطح نظام سلامت جهانی، بسیار هوشمندانه خواند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در دومین کنگره اروپایی آسیایی فارماکواپیدمیولوژی که به همت گروه اقتصاد و مدیریت دانشکده داروسازی دانشگاه برگزار شد، طی پیامی انتخاب موضوع بیماری های غیرواگیر برای این دوره از کنگره را به علت فراگیری آن در سطح نظام سلامت جهانی، بسیار هوشمندانه خواند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر زالی در این پیام ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم (ص)، ابراز امیدواری کرد دانشگاه بتواند به نحو احسن در تحقق اهداف برگزار کنندگان این کنگره فاخر توفیق داشته باشد.
وی فارماکواپیدمیولوژی را یکی از بحث های مهم در عرصه داروسازی عنوان کرد و گفت: این موضوع بین بخشی یک امتزاج مناسب از مباحث فارماکولوژی و اپیدمیولوژی است.
 
رئیس دانشگاه ادامه داد: این کنگره در تلاش است تا با مشارکت تمام ذی نفعان و ذی ربطان برای ایجاد یک حرکت همگرایانه، بین متخصصان این رشته ها ارتباط ایجاد کند. از طرفی بازتاب برنامه های کنگره نیز می تواند مخاطبان متفاوتی را پوشش دهد.
 
دکتر زالی با اشاره به انتخاب هوشمندانه محوریت کنگره، گفت: موضوع بیماری های غیر واگیر، مسئله مبتلابه فعلی نظام سلامت جهانی از جمله کشور ما است. در سال های اخیر به دنبال تغییر سیمای بیماری های غیرواگیر، برنامه های وزارت بهداشت و حوزه سلامت کشور نیز تغییر کرده و نیازمند بازنگری دراستراتژی های متفاوت و مداخلاتی شده است .
 
رئیس دانشگاه یکی دیگر از موضوعات مهم در عرصه سلامت کشور را استفاده بهینه از دارو دانست و گفت: دارو نقش بسیار مهم و استراتژیکی در نظام سلامت ما بازی می کند و داروسازان همواره یکی از فعال ترین کنش گران این موضوع خطیر عرصه سلامت کشور هستند.
 
دکتر زالی عنوان کرد: امروزه به دلیل اهمیت مصرف بهینه از دارو، افزایش کارایی، کاهش عوارض جانبی آن ها و استفاده مناسب از اشکال مختلف دارویی، دانش فارماکواپیدمیولوژی نقش سترگی را بازی می کند  به طوری که در سالهای اخیر بیش از هر زمانی نیازمند گسترش این دانش هستیم.
 
دکتر زالی در ادامه در خصوص اهداف علم فارماکواپیدمیولوژی، اظهار کرد: بررسی عوارض جانبی و میزان اثربخشی دارو ها، تولید بهینه در کارخانجات دارویی، توزیع مناسب آن و اینکه چگونه در آخرین ایستگاه مصرفی خود می توانند به شکل موثر واقع شوند، از اهداف علم فارماکواپیدمیولوژی است.
 
به گفته وی نوسانات ارزی، گران بودن داروها و ماهیت استراتژیک آنها موجب می شود این علم بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
 
دکتر زالی همچنین ضمن تشکر از کادر اجرایی و شرکت کنندگان در این کنگره، افزود: در شرایط فعلی باید از ظرفیت های پیشنهادی در مجمع مقالات ارزنده ای که در کنگره فارماکواپیدمیولوژی حاصل می شود، بهره کافی را جست.
 
دکتر زالی در ادامه ریکال دارویی را به عنوان ابزاری مهم در تضمین امنیت بخشی دارویی در سطح جامعه اعلام کرد و گفت: استفاده از ظرفیت های موجود در فارماکواپیدمیولوژی میتواند در این مهم به ما یاری رساند.
 
شرکت بیش از 500 نفر در دومین کنگره فارماکواپیدمیولوژی
دکتر فرزاد پیرویان معاونت غذا و دارو دانشگاه به عنوان دبیر علمی کنگره، با بیان اینکه کنفرانس سالانه فارماکواپیدمیولوژی توسط انجمن جهانی فارماکواپیدمیولوژی به صورت بین المللی برگزار می شود، گفت: شاخه آسیایی این کنگره سالانه در یکی از کشورهای جنوب شرق آسیا برگزار می شود که ایران امسال برای دومین میزبان این رویداد است.
 
وی ادامه داد: بعد از اجرای اولین دوره، دبیرخانه دائمی کنگره زیر نظر سازمان غذا و دارو تشکیل شد تا به صورت دوره ای دانشگاه های علوم پزشکی کشور میزبان این رویداد باشند. 
 
دکتر پیرویان با اشاره به نقش40 نفر از اساتید دانشگاه ها در تعیین عنوان و محتوای کنگره، اظهار کرد: 30 نفر از دانشجویان با مقالات تخصصی در رشته های بالینی و دارویی و 15 نفر با مقالات در حوزه داروسازی عمومی، در کمیته اجرایی همکاری داشتند.
 
معاونت غذا و دارو دانشگاه، افزود: 833 نفر از طریق وب سایت، جهت حضور در کنگره ثبت نام کردند که 548 نفر تا 21 آبان حضورشان را قطعی کردند و امروز حضور دارند.
 
به گفته دکتر پیرویان، روز گذشته دو کارگاه تخصصی توسط اساتید خارجی و ایرانی برگزار شد که بیش از 100 دانشجو شرکت کردند.
 
دکتر پیرویان از ارسال 100 خلاصه مقاله به کنگره خبر داد و گفت: این مقالات توسط 15 نفر داوری و در نهایت 74 مقاله برگزیده شد. در دومین کنگره بین المللی فارماکواپیدمیولوژی 4 مقاله ارائه می شود و 70 مقاله به صورت پوستر در معرض دید شرکت کنندگان قرار گرفته است.
 
به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه، داوری نهایی پوسترها توسط 5 استاد انجام می شود.
 
وی در پایان افزود: 4 پنل با موضوع فارماکوویژلانس در بیماری های غیرواگیر، مطالعات پس از بازار در بیماری های غیرواگیر، کاربرد فارماکواپیدمیولوژی در اقتصاد دارو و سیاست گذاری در بیماری های غیرواگیر مبتنی بر شواهد در حاشیه این کنگره برپا می شود.
 
تحریم های دارویی خللی در درمان مردم ایجاد نمی کند
دکتر محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در این کنگره ضمن تبریک میلاد رسول اکرم و امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: دسترسی به اطلاعات و تحلیل داده ها مبتنی بر شواهد، ایجاد عدالت، مقابله با فساد و شفافیت در جامعه چیزی است که امروز بیش از گذشته نیاز به آنها حس می‌شود.
 
وی ادامه داد: متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات بدون تایید صحت به سرعت نشر پیدا می کند و ما باید ابزاری داشته باشیم که بتوانیم اطلاعات درست را مبنای خود قرار دهیم و بر اساس آن عمل کنیم.
دکتر شانه ساز، تاکید کرد: در خصوص استفاده از ظرفیت های علم فارماکولوژی اپیدمیولوژی به شدت احساس نیاز می‌کنیم، اقتصاد داروسازی و فارماکو اپیدمیولوژی در کشور ما هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده‌است.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تحریم های دارویی که از سوی آمریکا وضع شده است، اظهار کرد: وزارت خزانه داری آمریکا با ظاهری قانونی به بهانه کمک به ایران در حوزه دارو و غذا، آخرین روزنه ها را بسته و بانک هایی که نقل و انتقال ارز برای ورود دارو و مواد اولیه به ایران انجام می دهند را تحت فشار قرار داده است.
 
دکتر شانه ساز در این خصوص ادامه داد: توان صنعت داروسازی ما به جایی رسیده است که تحریم‌ها خللی در درمان مردم ایجاد نمی‌کند و ما هیچ احساس خلا و نگرانی نداریم.
 
کاهش آمار ابتلا به سرطان با عوامل عفونی
دکتر محمداسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه در دومین کنگره بین المللی فارماکواپیدمیولوژی با محوریت بیماری های غیرواگیر،  آمار کل سرطان ها در سال 2017 را 16.8 میلیون مورد سرطان اعلام کرد و گفت: از این میزان 9.6 میلیون نفر در سال جان خود را از دست می دهند.
 
به گفته دکتر اکبری، 97 درصد عمری که از مردم هدر می رود به علت مرگ زود رس و 3 درصد آن به علت ناتوانی است.
 
دکتر اکبری در ادامه، اظهار کرد: در زنان پس از سرطان پوست، سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان است و درمیان مردان و زنان، پس از سرطان پوست، سرطان معده سردمدار است. البته به طور کلی آمار ابتلا به سرطان در مردان نسبت به زنان بیشتر است.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه، روند مرگ در مردان و زنان بر اثر سرطان را نزولی خواند و گفت: آمار ابتلا به سرطان هایی با عامل عفونی رو به کاهش و ابتلا به سرطان هایی با مولفه سلولی رو به افزایش است.
 
دکتر اکبری در خصوص عوامل موثر بر تغییر آمار ابتلا به سرطان، بیان کرد: عامل تغییر ساختار جمعیت 24 درصد، رشد جمعیت 10 درصد و قرابت سنی با این بیماری 18 درصد در بروز سرطان دخالت دارد.
 
وی با اشاره به اینکه سالانه نیم درصد از تولید ناخالص ملی صرف سرطان می شود، یادآور شد: 3 هزار میلیارد تومان در سال 96 صرف مبتلایان به سرطان شد که هزار و 300 میلیارد آن مربوط به دارو بود.
 
دکتر اکبری در پایان از افزایش قدرت مراقبت از سرطان در کشور خبر داد و گفت: دو سوم مبتلایان به سرطان در سال 2005 جان خود را از دست دادند، در حالیکه این آمار در سال 2014 به کمتر از یک سوم رسید. 
 
انتهای پیام/
 
  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 85152
کلید واژه