وبینار ارتقای سلامت محیط کار با رویکرد کووید 19 برگزار شد
وبینار ارتقای سلامت محیط کار (بیمارستان ها و مراکز بهداشتی)با رویکرد کووید 19 توسط دانشکده بهداشت و ایمنی برگزار شد.
وبینار ارتقای سلامت محیط کار (بیمارستان ها و مراکز بهداشتی)با رویکرد کووید 19 توسط دانشکده بهداشت و ایمنی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از دانشکده بهداشت و ایمنی در این وبینار اساتید و صاحبنظران در دو پنل تخصصی به ارایه تازه ترین مطالب علمی در این زمینه پرداختند.
در پنل اول با عنوان بیمارستان ارتقا دهنده سلامت، دکتر اسلامی رییس دانشکده بهداشت و ایمنی با اشاره به اهمیت بهداشت و پیشگیری در کووید 19 گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، می توان از این پاندمی به عنوان یک فرصت برای بازمهندسی نظام بهداشتی کشور استفاده کرد.
وی در ادامه تاکید کیرد: قطعا بیمارستان ها و مراکز درمانی باید پیشگیری را به عنوان یکی از مسایل اساسی و مهم بهداشتی مد نظر قرار دهند.
در ادامه دکتر نسترن کشاورز محمدی عضو هیئت علمی گروه بهداشت عمومی دانشکده به بیان مطالبی درخصوص رویکرد بیمارستان ارتقا دهنده سلامت پرداخت.
وی با اشاره به تاریخچه بیمارستان های ارتقا دهنده سلامت در دنیا در ادامه سخنان خود به تبیین نیازهای بیمارستان، تغییر رویکرد و سیاست های آنان پرداخت و درخصوص استراتژی، چالش ها و رویکردهای پیش روی ایجاد و توسعه این قبیل بیمارستان ها در سطح کشور توضیحاتی ارایه کرد.
دکتر وزیری دبیر علمی وبینار و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده نیز موضوع ارتقای سلامت در بیمارستان های تهران را مورد بررسی قرار دارد و تاکید کرد: هدف سوق دادن بیمارستان ها از" درمان محوری" به" سلامت محوری" است.
دکتر وزیری در ادامه به مطالعه ای اشاره کرد که با استفاده از ابزار بومی نسخه ايراني ابزار خود ارزيابي سازمان جهاني بهداشت توسط وی وهمکارانش طراحی و اعتبار سنجی شده بود و در بیمارستانهای شهرتهران انجام شد.
وی با اشاره به نتایج این مطالعه گفت: در حال حاضر بخشی از استانداردهای بیمارستانهای ارتقا دهنده سلامت در بیمارستانهای تهران اجرا می شود. با توجه به آمادگی متفاوت بیمارستانها برای تبدیل شدن به بيمارستان ارتقا دهنده سلامت، بهتر است روند استقرار این رویکرد در ایران تدریجی و داوطلبانه صورت گیرد.
در ادامه وبینار ملا طایفه رییس گروه تعالی سازمانی بیمارستان امام حسین (ع) به ارایه تجربیات و اقدامات انجام شده در این مرکز به عنوان بیمارستان ارتقاء دهنده سلامت در طغیان کووید 19 پرداخت و افزود: در این مرکز به صورت جدی در حال پیاده کردن استانداردها و ساب استانداردها هستیم .
به گفته وی از ابتدای شیوع کرونا تاکنون موفقیت های خوبی را به دست آوردند و کلینیک ارتقای سلامت و پیشگیری با همکاری متخصصان و پرسنل بیمارستان راه اندازی شده است.
در خاتمه این پنل دکتر باقری عضو هیئت علمی گروهHSE و معاون پشتیبانی دانشکده نیز گزارشی اجمالی از نتایج به دست آمده از طرح پژوهشی با موضوع فرسودگی شغلی، استرس، اضطراب و افسردگی در پرسنل بیمارستان های دانشگاه در طغیان کویید 19 ارایه کرد.
وی یادآور شد : نتایج این پژوهش نشان می دهد که در طغیان دوم کووید 19 میزان مشکلات روحی روانی و فرسودگی شغلی در پرسنل بیمارستانها نسبت به مطالعات قبل از کووید افزایش یافته است.
در پنل دوم وبینار با عنوان مدیریتHSE، عوامل ارگونومیکی و اجتماعی در بیمارستان ابتدا دکتر علی رمضانخانی مدیر گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت و ایمنی درخصوص تاثیر عوامل اجتماعی در کووید 19 سخنرانی کرد.
وی سلامت را مجموعه ای از ابعاد مختلف جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی دانست و نیاز به توجه ویژه به سلامت روانی جامعه و حمایت های اجتماعی از سرمایه انسانی را امری مهم تلقی کرد.
سپس دکتر رضا غلام نیا مدیر گروهHSE دانشکده به بیان نقش مدیریتHSE در بیمارستان در طغیان کووید 19 پرداخت.
وی ضمن تعریفHHSE(Hospital Health Safety & Environment)، عناصر مدیریتی و اهداف کلان آن را مطرح کرد.
در ادامه دکتر مهناز صارمی مدیر گروه ارگونومی دانشکده بهداشت و ایمنی رعایت اصول ارگونومی و استقرار سیستم های ارگونومی در بیمارستان ها را امری مهم برشمرد و توجه به آن را امری ضروری دانست.
دکتر رضا سعیدیعضو هیئت علمی و دانشیار گروهHSE و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات ارتقای سلامت محیط کار در ارتباط با شاخص های ارزیابی عملکردHSE در بیمارستان ها مطالبی را بیان کرد.
وی با اشاره به ریسک هایHSE در بیمارستان ها به بیان ضرورت و اهمیت مدیریت HSE در بیمارستان ها و ارایه مدل پیشنهادی ارزیابی عملکردHSE پرداخت.
این وبینار علمی با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان به صورت مجازی به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع