• تاریخ انتشار : 1401/04/01 - 14:15
  • بازدید : 179
  • تعداد بازدید : 173
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پنجمین تریبون بحث غذا و تغذیه برگزار شد

پنجمین تریبون بحث غذا و تغذیه به همت دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و انجمن علمی تغذیه ایران برگزار شد.

پنجمین تریبون بحث غذا و تغذیه به همت دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و انجمن علمی تغذیه ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پنجمین تریبون بحث غذا و تغذیه به همت دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و انجمن علمی تغذیه ایران با رویکردی کل‌نگر در حوزه تحقیقات غذا و تغذیه، در نظر گرفتن اثرات پاندمی کووید-19 بر نظام غذا و تغذیه و فرصت‌ها و تهدیدهای ناشی از آن، با هدف ارایه راهکارهای سیاستی به منظور ارتقای پایداری نظام غذا و تغذیه و امنیت غذایی، در سالن همایش رازی دانشکده برگزار شد.
 
 
در پنل ابتدایی این جلسه دکتر محمد حسین عمادی، نماینده دائم و سفیر سابق در سازمان خوار و بار جهانی FAO با بیان اینکه بحران‌های زیست محیطی در منطقه خاورمیانه به میزان زیادی امنیت پایدار غذا و تغذیه را با تهدید مواجه خواهد کرد، گفت: تغییرات اقلیمی و بروز حوادث طبیعی در نیم قرن اخیر باعث تحولات جدی در زیست بوم منطقه و گسست سیستم معاش مردم شده است.
 
 
وی ادامه داد: این گسست سیستمی، کشاورزان کوچک و متوسط که بیش از هشتاد درصد بهره برداران را تشکیل می دهند و وابستگی بیشتری به منابع بیولوژیکی برای غذا، پناهگاه و سوخت دارند را در معرض خطر بیشتری قرار داده و روند فقر، گرسنگی و سؤ تغذیه را سرعت بخشیده است.
 
 
در ادامه این پنل، دکتر حسن عینی‌زیناب، گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی شهید بهشتی در خصوص پایداری نظام غذا و تغذیه در جامعه روستایی؛ مطالعه موردی روستاهای شهرستان زاهدان، دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی دانشیار گروه اگرواکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی با موضوع اثرات تغییر اقلیم بر توليد غذا و امنیت غذایی؛ شواهد و چشم‌انداز و رامش عالی‌پور، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص مطالعه ارتباط بین تغییرات آب و هوایی و امنیت غذایی در ایران به سخنرانی پرداختند.
 
 
پنل دوم نیز با عنوان پاندمی کوید-19 و تاثیرات آن بر نظام غذا و تغذیه و امنیت غذایی، با سخنرانی دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی دانشیار عبوم تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در خصوص تنوع زیستی، امنیت غذایی و پاندمی کووید -19 و تأثیرات آن در نظام غذا و تغذیه منطقه خاورمیانه، دکتر دل‌آرام قدسی، استادیار علوم تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با موضوع تنوع تغییرات الگوی مصرف مواد غذایی خانوارهای ایرانی در دوران پاندمی کووید 19 در مقایسه با سایر کشورها و دکتر محمدرضا پاکروان عضو هیئت علمی گروه اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی دانشگاه لرستان در خصوص تنوع امنیت غذایی در دوران کرونا و پساکرونا: با تاکید بر سیاست ها و اقدامات دولت به پایان رسید.
 
 
پنل سوم نیز با سخنرانی دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی دانشیار گروه اگرواکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص تنوع راهبردهای سازگاری امنیت غذایی و نظام غذا و تغذیه با تغییر اقلیم در ایران، دکتر سیدرضا سبحانی استادیار علوم تغذیع دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موضوع مروری برکاربردهای هوش مصنوعی به منظور افزایش بهره وری و پایداری در زنجیره عرضه غذا و دکتر حامد پورآرام دانشیار علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص نقش دولت‌ در حرکت به سمت نظام غذا و تغذیه پایدار به پایان رسید.
 
 
در پایان این تریبون نیز توصیه هایی در سطوح سیاست گذاری، مدنی و علمی توسط متخصصان ارایه شد.
 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق 
 
  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 117930
کلید واژه