• تاریخ انتشار : 1400/08/11 - 11:17

دوره آموزشی ویژه جذب هماهنگ ‌کننده پیوند اعضا برگزار شد

دومین کارگاه آموزشی ویژه جذب هماهنگ‌کننده پیوند اعضا توسط واحد فراهم ‌آوری اعضا و نسوج پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  به نقل ازبیمارستان دکتر مسیح دانشوری، این کارگاه آموزشی دو روزه با حضور جمعی از پزشکان، پرستاران و دانشجویان رشته‌ های پزشکی و پرستاری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

هدف از برگزاری کارگاه مذکور تعلیم و تربیت نیروی انسانی متخصص، توسعه فرهنگ اهدای عضو، ضرورت و اهمیت پیوند اعضا برای نجات جان بیماران نیازمند عضو  بود.

براساس این گزارش در روز اول کارگاه دکتر فریبا قربانی قائم مقام واحد فراهم آوری اعضای پیوندی ضمن تبیین تاریخچه اهدای عضو درخصوص تعریف مرگ مغزی، اهمیت اهدای عضو در سطح جهانی و ملی و  واحدهای پیوند و فعالیت آنها توضیحاتی بیان کرد.

در ادامه دکتر احسان علی بیگی دبیر اجرایی و مدیر فرهنگی واحد در زمینه بررسی ابعاد فرهنگی و مذهبی اهدای عضو در ایران به سخنرانی پرداخت.

دکتر خشایار میربهاءالدین پزشک هماهنگ‌کننده پیوند اعضا پیرامون ویژگی‌ها و وظایف هماهنگ‌کننده (کوردیناتور) و دکتر صدرا منتظری پزشک هماهنگ‌کننده پیوند اعضا نیز درخصوص علت، تشخیص، تایید و حالات مشابه با مرگ مغزی و وجوه افتراق بین این حالات مطالبی را بیان کردند.

دکتر سیاوش مهدیقلی‌ زاده پزشک هماهنگ کننده پیوند اعضا نیز در مورد شناسایی موارد مشکوک مرگ مغزی سخنرانی کرد.

در روز دوم کارگاه نیز به بررسی موضوعاتی همچون ارزیابی ارگان‌ها توسط کوردیناتور و انتخاب اهداکننده مناسب، اختلال شایع همودینامیک، مراقبت ارگان‌ها (قلب، ریه،کبد و کلیه‌ها) ، چالش‌های پس از پیوند به ترتیب اهمیت کیفیت ارگان‌ها: ریه، قلب، کلیه‌ها و کبد و اهدای نسوج  اختصاص داشت.

در خاتمه بخش تئوری کارگاه داوطلبان و شرکت کنندگان در قالب گروههای تقسیم شده وارد بخش عملی شدند.

• گروه خبری : همایش و کنگره گالری