اخبار

  • تاریخ انتشار : 1398/10/01 - 08:46
  • بازدید : 626
  • تعداد بازدید : 108
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کمیته ساماندهی برنامه غربالگری سندرم داون

کمیته ساماندهی برنامه غربالگری سندرم داون با هدف گسترش روابط بین بخشی در این زمینه و جلب همکاری متخصصان در زمینه ثبت نام در سامانه غربالگری، 27 آذرماه در سالن جلسات معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تشکیل شد.

کمیته ساماندهی برنامه غربالگری سندرم داون با هدف گسترش روابط بین بخشی در این زمینه و جلب همکاری متخصصان در زمینه ثبت نام در سامانه غربالگری، 27 آذرماه در سالن جلسات معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نقل از معاونت امور بهداشتی، دکتر نعمت الله محمدی نیا معاون فنی معاونت امور بهداشتی دانشگاه، ضمن عرض خیر مقدم و تشکر از همکاری اعضاء در جهت اجرای صحیح برنامه، هدف از تشکیل کمیته مذکور و اهداف برنامه ساماندهی غربالگری این بیماری را تشریح کرد.
 
 
در ادامه دکتر سربازی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه، پتانسیل های موجود در سیستم بهداشت و درمان در اجرای بهینه برنامه را تشریح و بر نظام مند کردن سیستم پذیرش و ارجاع تاکید کرد.
 
سپس دکتر فربخش رئیس گروه کنترل و پیشگیری بیماری های غیرواگیر، به تشریح مراحل اجرایی غربالگری پرداخت.
 
وی در ادامه به اهداف، استراتژی ها و فعالیت های هر حوزه اشاره و بر اجرای گام به گام الگوریتم اجرایی برنامه مندرج در دستورالعمل به منظور دستیابی به اهداف، تاکید کرد. 
 
سپس فرجی کارشناس برنامه ژنتیک معاونت بهداشت، عملکرد و فعالیت های معاونت بهداشتی در زمینه اجرای غربالگری را بیان کرد و ضمن بیان اهمیت شناسایی جنین های مبتلا در بازه زمانی مندرج در دستورالعمل، بر همکاری مضاعف معاونت بهداشت و درمان تاکید کرد. 
 
فرجی با اشاره به مصوبات جلسه قبل، الزامات و امکانات لازم به منظور اجرای بهینه برنامه را ارائه کرد و شرح وظایف هریک از اعضاء را تشریح و بر لزوم اطلاع رسانی مناسب به منظور جلب همکاری متخصصین زنان، رادیولوژیست ها و آزمایشگاه های تشخیص طبی و ژنتیک و اعلام همکاری آنان در موضوع ثبت نام سامانه غربالگری تاکید کرد. 
 
در ادامه دکتر کشاورز، فوکال پوینت علمی برنامه و رادیولوژیست منتخب دانشگاه ضمن اعلام همکاری در اجرا و آموزش گروه های هدف، نقطه نظرات پیشنهادی خود را در خصوص اجرای بهینه برنامه متذکر شد.
 
دکتر میرزا مرادی در خصوص لزوم هماهنگی داخل بیمارستانی بین پریناتالوژیست ها، رادیولوژیست ها و آزمایشگاه جهت راه اندازی کلینیک غربالگری ناهنجاریهای ژنتیکی نوزادان در بیمارستان مهدیه توضیحاتی ارائه کرد.
 
گفتنی است فراهم آوردن امکانات لازم در بیمارستان های مهدیه و شهداء تجریش، انتخاب بیمارستان مفید به عنوان بیمارستان منتخب جهت ارجاع موارد بروز جدید و استفاده از تمامی پتانسیل های موجود در سیستم بهداشت و درمان به منظور اطلاع رسانی به متخصصین زنان، رادیولوژیست ها و آزمایشگاه های تشخیص طبی و ژنتیک و جلب همکاری آنان از اهم مصوبات جلسه مذکور بود.
 
لازم به ذکر است، این مراسم با حضور کارشناسان اداره نظارت بر آزمایشگاه ها، اداره امور بیماری ها، امور مامایی و پرتو پزشکی از معاونت درمان، پریناتالوژیست ها و رادیولوژیست های منتخب و علاقمند به همکاری در اجرای برنامه، معاون فنی، مدیر سلامت خانواده، جمعیت و تغذیه، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها، پزشکان مشاور ژنتیک، رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و کارشناس ژنتیک از معاونت امور بهداشتی دانشگاه در سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد. 
 
انتهای پیام/
کد خبرنگار:7702 ی.ق
  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 86550
کلید واژه