اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/04/25 - 09:32
  • بازدید : 234
  • تعداد بازدید : 228
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سمپوزیوم تازه‌های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دانشگاه برگزار شد

سمپوزیوم تازه‌های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توسط مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری با همکاری مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

سمپوزیوم تازه‌های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توسط مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری با همکاری مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر مسعود مردانی دبیر علمی‌سمپوزیوم مذکور با اشاره به وضعیت و اپیدمیولوژی بیماری در کشور گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است  که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا بافت انسان یا حیوان آلوده می‌تواند فرد را مبتلا کند.

 

این عضو کمیته کشوری تب کریمه کنگو(CCHF) با اشاره به گذشت حدود 24 سال از زمان اعلام اولین مورد ثابت شده این بیماری در ایران خاطرنشان کرد: شیوع این بیماری در کشور ما بیشتر  از اردیبهشت ماه شروع می‌شود و تا اواخر تابستان شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم.

 

وی با اشاره به سیستم بیماریابی بسیار خوب کشور و گزارش آمار مبتلایان در سطح جهانی و  سازمان جهانی بهداشت گفت: متاسفانه امسال با طغیان موارد ابتلا به این بیماری روبرو شده‌ایم.

 

به گفته دکتر مردانی معمولا سالانه بین 30 تا 40 مورد ابتلا در کشور داشتیم اما در سه ماهه اول سال 1401(از ابتدای فروردین تا اوایل تیرماه) متاسفانه 51 مورد ثابت شده بیماری تب کریمه کنگو در کشور گزارش شده است که سه مورد آنها نیز منجر به مرگ شد.  

 

دبیر علمی‌سمپوزیوم و عضو کمیته کشوری CCHF با اشاره به دلایل افزایش آمار بیماران افزود: اپیدمی‌سنگینی از این بیماری در کشور عراق اتفاق افتاده است، افغانستان با افزایش موارد ابتلا و طغیان بیماری روبرو شده است که در ایران هم با افزایش موارد ابتلا مواجه هستیم.

 

به گفته دکتر مردانی دام آلوده یا انتقال دام های آلوده بین این کشورها ممکن است علت این طغیان بیماری باشد.

 

وی با اشاره به علایم بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو گفت: عمدتا بیماری با علایم شبیه آنفلوآنزا و سرماخوردگی با بدن درد، سردرد، تب و بعد پتشی (دانه‌های روی پوست) ظاهر می‌شود و بعد یواش یواش خونریزی از بینی، دهان و لثه شروع می‌شود.

 

دکتر مردانی افزود: خونریزی ممکن است در خانم‌ها از دستگاه تناسلی، رحم و واژن و در آقایان از دستگاه ادراری و حتی دستگاه گوارشی و ارگان‌های مختلف اتفاق افتد.

 

به گفته وی در موارد شدید بیماری خونریزی ادامه پیدا می‌کند و منجر به  DICیا انعقاد منتشر داخل عروقیمی‌شود و ممکن است بیمار با تابلوی شوک از بین برود.

 

دکتر مردانی خاطرنشان کرد: براساس نتایج مطالعات انجام شده در جهان 10 تا 30درصد بیماران ممکن است در فرم شدید بیماری فوت شوند.

 

وی با اشاره به این که این بیماری شدیدا آلوده کننده است و  خیلی سریع از یک فرد به فرد دیگری منتقل می‌شود گفت: تشخیص زودرس بیماری منجر به درمان سریع و به موقع بیمار شده، پیش آگهی بیماری را بهتر کرده و تعداد موارد مرگ را کاهش می‌دهد.

 

دکتر مردانی تاکید کرد: تشخیص و درمان سریع بیماری می‌تواند از انتشار بیماری به سایر افراد جلوگیری کند و منجر به کاهش موارد ابتلا به بیماری در کشور شود.

 

عضو کمیته کشوری CCHFبا اشاره به مطالعات صورت گرفته در سال 2003  گفت: داروی ریباویرین خوراکی در درمان بیماری CCHFحدود 90 درصد موثر باشد.

 

به گفته وی دستورالعمل کشوری بسیار منسجمی‌ در درمان این بیماری نوشته شده که در سایت salamat.gov.irبخش معاونت بهداشتی قابل مشاهده است و تقریبا سه هفته پیش بازبینی شده است.

 

براساس این گزارش دکتر محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در سمپوزویم مذکور با اشاره به اهمیت بیماری تب کریمه کنگو به بیان توضیحاتی درخصوص تغییرات جدید دستورالعمل کشوری درمان بیماری CCHFپرداخت.

 

دکتر مریم کشتکار جهرمی دانشیار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا نیز در این سمینار علمی از طریق اسکایپ با اشاره به وضعیت اپیدمیولوژی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در جهان و منطقه به سیستم بیماریابی دقیق ایران اشاره کرد.

 

دکتر کشتکار سیستم بیماریابی ایران را یکی از معتبرترین سیستم‌های بیماریابی در سطح دنیا و مایه افتخار برشمرد که عمده کارهای آن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صورت می‌گیرد.

 

در ادامه این سمپوزیوم دکتر محمد زینلی و دکتر بهزاد امیری کارشناسان وزارت بهداشت درخصوص وضعیت تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در ایران و پیشگیری از آن صحبت کردند.

 

دکتر داود یادگاری‌نیا رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه نیز در این همایش علمی به تشریح علایم بالینی و درمان بیماری پرداخت و دکتر محمدحسن پوریای ولی از انستیتو پاستور کشور نیز درخصوص علایم تشخیص آزمایشگاهی CCHFمطالبی را بیان کرد.

 

در خاتمه این سمپوزیوم به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • کد خبر : 118751
کلید واژه