اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/08/01 - 14:56
  • بازدید : 121
  • تعداد بازدیدکننده : 119
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اجرای برنامه های سلامت سالمندان در دستور کار

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی، اجرای برنامه های سلامت سالمندان را در دستورکار قرار داد وخواستارتامین نیازهای اجتماعی مرتبط باشاخص های سلامت سالمندان شد.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی، اجرای برنامه های سلامت سالمندان را در دستورکار قرار داد وخواستارتامین نیازهای اجتماعی مرتبط باشاخص های سلامت سالمندان شد.


 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و به نقل از دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذای دانشگاه، با هدف جلب مشارکت و همکاری های بین بخشی و در راستای  اجرای برنامه های سلامت سالمندان، جلسه ای با حضور نمایندگان ارگان های مجری و همکار و معاونت های بهداشت سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران برگزار شد.

 

دکتر محمدی رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان دراین جلسه با اشاره به قرائت مصوبات جلسه قبل و مندرجات متن سند ملی سالمندان کشور تاکید کرد: افزایش جمعیت سالمندان، واقعیت انکارناپذیر بیشتر کشورها است وکشور ما نیز این قاعده مستثنی نیست.

 

وی با بیان این که حرکت به سمت سالمند شدن، یکی از مهمترین تهدیدهای جوامع مختلف است، خاطرنشان کرد: این موضوع هشداری به سازمان ها و دستگاه های مرتبط با تامین نیازها و خواسته های اجتماعی وهمچنین مرتبط با شاخص های سلامت  است.

 

 رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان ادامه داد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که هیچ سازمان و وزارتخانه ای به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی تمامی نیازهای مربوط به سالمندان باشد، بنابراین لازم است با مشارکت تمامی سازمان ها، دستگاه‌های مسئول، انجمن‌ها و نهادهای غیر دولتی و همچنین خانواده های سالمندان در راستای بهبود سلامت سالمندان گام های موثری برداریم.

 

وی همچنین به نقش رسانه ها در مطالبه اجرای این سند را یادآور شد وافزود: مانند همیشه به تلاش و همکاری رسانه ها برای مطالبه حقوق سالمندان، آگاه سازی و حساس سازی جامعه در این خصوص، نیازمندیم.

 

در ادامه  امیر اصلانی رئیس گروه سلامت باروری و خانواده دانشگاه ایران نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای اجرای برنامه های سلامت سالمندان ارائه داد و به اهداف مندرج در این سند اشاره کرد.

 

وی افزود: برای هر هدف در سند، راهبردها و سیاست های اجرایی و فعالیت های مشخصی تعیین شده و به منظور عملیاتی شدن آن همکاری کلیه دستگاه های عضو شورای ملی سالمندان کشور و مشارکت سمن‌ها ضرورت دارد.

 

در ادامه امامی رئیس گروه سلامت باروری و خانواده دانشگاه شهید بهشتی مشارکت ارگان های ذیربط برای توانمندسازی سالمندان با هدف سپری کردن دوران سالمندی سالم و بانشاط را ضروری دانست و به تشریح نحوه ارایه خدمات در مراکز و خانه‌های بهداشت پرداخت.

 

سعادت رئیس اداره خیرین دانشگاه نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال های آینده موضوع سالمندی از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود، جلب حمایت سرمایه گذاران و خیرین می‌تواند درراستای رفع چالش‌های حوزه سالمندی در کشور کمک کننده باشد.

 

دکتر عباسی رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه تهران  نیز در این جلسه با اشاره به این موضوع که در سند سالمندی کشور بر اساس الگوهای برنامه‌ریزی علمی و مشارکتی و سپس با توجه به اسناد بالادستی و اهداف مورد نظر احصا شده، توجه بیش از پیش به آموزش و مهارت آموزی افراد و مراقبین سلامت سالمندان، با هدف توانمندسازی گروههای هدف را خواستار شد.

 

در ادامه استقامت مدیر همکاری‌های بین بخشی اداره سلامت شهرداری تهران نیز اظهار کرد:  ظرفیت گسترده ای برای اطلاع رسانی به سالمندان در سطح شهر تهران ازجمله مترو، اتوبوس‌های درون شهری و همچنین استفاده از ظرفیت کانون های سلامت محله وجود دارد.

 

وی ضمن تشریح اقدامات و خدماتی که توسط اداره سلامت شهرداری به سالمندان ارائه می شود، از آمادگی  این واحد برای توانمندسازی، افزایش آگاهی و ارتقاء سطح سلامت سالمندان  خبر داد.

 

در خاتمه این جلسه فرجی کارشناس کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه و مسئول برنامه سالمندی اظهار کرد: رسیدن به سن سالمندی یکی از بزرگ‌ترین موفقیت های بشری است که مرهون پیشرفت و رشد تکنولوژی، گسترش مراقبت های بهداشتی اولیه، پیدایش تکنولوژی های جدید در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها، بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی و به دنبال آن کاهش مرگ و میر است.

 

 وی افزود: مطابق با این سند بایستی تلاش شود تا ضمن حفظ کرامت و منزلت و عزت نفس سالمندان فرصتی فراهم شود تا از اندوخته علمی، تجربه و مهارتهای آنها در زمینه حفظ پویایی و سالمندی موفق بهره برد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دراین جلسه حاضرین به ارایه نقطه نظرات خود  با هدف تقویت برنامه‌های در حال اجرا پرداختند. همچنین پیشنهاد تشکیل کمیته سالمندان درمعاونت های امور بهداشتی با هماهنگی اداره سالمندان وزارت بهداشت، طرح مسایل و مشکلات سالمندان و نیازمندی های آنها توسط روسای دانشگاههای علوم پزشکی در جلسات شورای عالی سیاستگذاری سلامت صدا و سیما از اهم مصوبات جلسه مذکور بود.

 

انتهای پیام/

  کدخبرنگار:7701س.ق 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری
  • گروه خبری : 109312
کلمات کلیدی