چهارشنبه ٣١ شهريور ١٤٠٠ - 
EN AR
1 2 3 4 5
 
صفحه اصلي > اخبار 
 


  چاپ        ارسال به دوست

گزارش فعالیت های واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت قرچک از تاریخ 99/9/18 الی 99/9/24

گزارش فعالیت های واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت قرچک از تاریخ 99/9/18 الی 99/9/24

گزارش  فعالیت های  واحد  بهداشت محیط  شبکه  بهداشت  قرچک

1- نمونه برداری از شبکه های توزیع آب در مناطق شهری و روستایی شهرستان

با هدف حفظ و ارتقاء شاخص دسترسی به آب آشامیدنی سالم در مناطق شهری و روستایی و نیز حفاظت از منابع آب آشامیدنی و پیشگیری از بروز مخاطرات بهداشتی ناشی از آلودگی سیستم تامین آب شرب، کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی  و شیمی از آب آشامیدنی از مناطق شهری، روستایی صورت گرفت و نمونه های اخذ شده جهت مطابقت با استانداردهای مربوطه در آزمایشگاه باکتریولوژی شهرستان آزمایش گردید.

2- کلرسنجی از سامانه های آبرسانی

با هدف حفظ و ارتقاء شاخص دسترسی به آب آشامیدنی سالم در مناطق شهری و روستایی و نیز حفاظت از منابع آب آشامیدنی و پیشگیری از بروز مخاطرات بهداشتی ناشی از آلودگی سیستم تامین آب شرب، کلرسنجی از سامانه های آبرسانی و مراکز تجمعی صورت گرفت. 

3- تشدید نظارت بر فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای مواد غذایی در شهرستان

بازرسان بهداشت محیط شهرستان با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا و با هدف تامین و حفظ سلامتی مردم شهرستان و دسترسی به غذای ایمن و سالم، اقدام به برگزاری بازدید مشترک با حضور بازرسین اداره صمت و اتاق اصناف از فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای شهرستان با استفاده از ابزار و تجهیزات پرتابل نمودند. همچنین آموزش های لازم جهت اجرای صحیح پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی داده شد.

 

4- بازدید مشترک با سایر ادارات از مراکز تهیه و توزیع حساس مواد غذایی

با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا ، واحد بهداشت محیط شهرستان با هدف تشدید و نظارت بر وضعیت بهداشتی مراکز و اماکن حساس و پیشگیری از وقوع بیماری های منتقله از طریق عرضه مواد غذایی اقدام به برگزاری بازدید مشترک با حضور نماینده محترم دادستان و رئیس اداره صمت از این مراکز نمودند. در این بازدیدها، ضمن آموزش متصدیان و کارگران در زمینه های مختلف بهداشتی، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، پیگیری های لازم در خصوص رفع نواقص بحرانی و غیر بحرانی مشاهده شده صورت گرفت. همچنین موادغذایی غیرقابل مصرف مشاهده شده جمع آوری و معدوم گردید. 

 

5- پیگیری درب منزل، آموزش و گندزدایی منازل مبتلایان به بیماری کرونا ویروس

واحد بهداشت محیط شبکه اقدام به گندزدایی منازل افراد مبتلا و یا فوت شده بر اثر بیماری کرونا ویروس نموده و آموزش های لازم در زمینه پیشگیری و انتقال بیماری به اعضاء خانواده ارائه گردیده شد.

6- تشدید نظارت بر مراکز فروش، عرضه و سرو قلیان در شهرستان

بازرسان بهداشت محیط شهرستان با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا و در راستای اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات و آیین نامه ممنوعیت تبلیغ و ترویج مواد دخانی در جامعه، اقدام به بازدید از این مراکز نمودند و ضمن آموزش و اطلاع رسانی مردم در خصوص مضرات فراوان قلیان، رستوران های سنتی، سفره خانه ها و قهوه خانه های تحت پوشش را مورد بازدید نموده و با مراکزی که اقدام به تبلیغ و عرضه مواد دخانی بالاخص قلیان می نمودند، برخوردهای قانونی لازم صورت گرفته و پلمب شدند.

 

7- پیگیری شکایات مردمی و سامانه 190

در خصوص رسیدگی به شکایات تلفنی و شکایات واصله به سامانه ارتباط مردمی 190، پس از ارسال شکایات به کارشناس بهداشت محیط مراکز از محل های شکایات بازدید بهداشتی صورت گرفت و در موارد دارای نقص بهداشتی اقدام قانونی لازم انجام شد.

 

8- طرح تشدید نظارت و کنترل شرایط بهداشتی مراکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی حساس 

با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا ویروس، بازرسان بهداشت محیط شهرستان با هدف تامین و حفظ سلامتی مردم شهرستان و دسترسی به غذای ایمن و سالم، مراکز تهیه و توزیع و اماکن عمومی حساس را در قالب بازدیدهای طرح تشدید درساعات اداری و غیر اداری، با استفاده از ابزار و تجهیزات پرتابل بازدید نمودند. در این بازدیدها، ضمن آموزش متصدیان و کارگران در زمینه های مختلف بهداشتی،رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی،مواد غذایی غیرقابل مصرف مشاهده شده جمع آوری و معدوم گردید.

 

9- بازدید از نانوایی های شهرستان

با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا ویروس، واحد بهداشت محیط شبکه اقدام به بازدید مشترک با حضور بازرسین اداره صمت و اتاق اصناف از نانوایی های سطح شهرستان نموده و نکات لازم را در زمینه رعایت بهداشت فردی و دست در نانوایی ها و همچنین در خصوص وجود مواد افزودنی غیرمجاز با استفاده از قطره برم تیمول بلو مورد بررسی گردید تا در صورت وجود مشکل، نمونه نان اخذ و در راستای مطابقت با استانداردهای مربوطه به آزمایشگاه ارسال گردد. ضمنا" واحدهایی که پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت ننموده و دارای نقص بحرانی بودند، بطور موقت غیرفعال شدند.

10- بازدید از بیمارستان برکت شهید ستاری قرچک

 

 

 

با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا ویروس و اهمیت نظارت و کنترل شرایط بهداشتی مراکز درمانی، واحد بهداشت محیط این شبکه از بیمارستان برکت شهید ستاری قرچک و سایر مراکز درمانی بازدید بعمل آورده و آموزش های لازم در زمینه راه های انتقال،راه های پیشگیری و رعایت اصول بهداشت فردی به پرسنل شاغل ارائه گردیده شد.

 

11- نمونه برداری از مواد غذایی

در راستای نظارت و کنترل وضعیت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک عرضه شده در مراکز فوق الذکر صورت گرفت تا در صورت عدم مطابقت با استانداردهای مربوطه با واحد های متخلف برابر مقررات برخورد صورت گیرد.

 

12 - پاسخگویی به نامه های استعلام شده از اتحادیه های مربوطه توسط کارشناسان بهداشت محیط

در خصوص پاسخگویی به استعلام نامه های واصله از سازمانهای ذیربط نظیر اتحادیه هامبنی بر گزارش وضعیت بهداشتی مراکزتهیه وتوزیع موادغذایی و اماکن عمومی، محل مذکور توسط کارشناسان بهداشت محیط مراکز مورد بازدید قرار گرفته و پس از تایید نهایی توسط کارشناسان ستادی،صلاحیت یا عدم صلاحیت بهداشتی محل صادر می گردد.

13- پلمب مراکز و اماکن متخلف بهداشتی

در راستای اجرای ماده 13 قانون اصلاحیه قانون مواد خوردنی ،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی، اماکن متخلف تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی شهرستان پس از طی روند قانونی و دادن اخطارهای لازم پلمب گردید.

14- بازدید از قنادی های شهرستان

با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا، بازدید از قنادی های سطح شهرستان صورت گرفت و آموزش های لازم در زمینه های مختلف بهداشتی، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به متصدیان داده شد و همچنین در خصوص وجود مواد افزودنی و رنگ غیرمجاز بررسی های لازم صورت گرفت تا در صورت وجود مشکل، نمونه اخذ و در راستای مطابقت با استانداردهای مربوطه به آزمایشگاه ارسال گردد.

15- بازدید از ادارات شهرستان

کارشناسان بهداشت محیط با هدف ارتقاء سطح سلامت و اجرای صحیح پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در راستای مقابله با بیماری کووید 19 از ادارات شهرستان بازدید نمودند و حین بازدید نحوه استفاده از تجهیزات حفاظت فردی، راههای انتقال کرونا ویروس، شستشوی دست، گندزدایی و ضد عفونی سطوح مورد بررسی قرار گرفت.

16- بازدید از دکه های فروش مواد غذایی

 

واحد بهداشت محیط شهرستان با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا و با هدف تشدید و نظارت بر وضعیت بهداشتی دکه های فروش مواد غذایی و پیشگیری از وقوع بیماری های منتقله از طریق عرضه مواد غذایی اقدام به برگزاری بازدید مشترک با حضور نماینده محترم دادستان و رئیس اداره صمت از این مراکز نمودند. در این بازدیدها، ضمن آموزش متصدیان و کارگران در زمینه های مختلف بهداشتی، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، پیگیری های لازم در خصوص رفع نواقص بحرانی و غیر بحرانی مشاهده شده صورت گرفت.همچنین مواد غذایی غیرقابل مصرف مشاهده شده جمع آوری و معدوم گردید.

 

17- بازدید از پارک های تحت پوشش

واحد بهداشت محیط ضمن بررسی وضعیت بهداشتی سرویس های بهداشتی پارک ها و بوستانهای شهرستان قرچک نسبت به کلرسنجی از آب آشامیدنی اقدام نمودند.

18- نظارت بر برگزاری آزمون پایان دوره های 220 آموزشگاه اصناف شهرستان قرچک

 کارشناس ناظر بر آموزشگاه اصناف شهرستان، در راستای نظارت بر برگزاری آزمون پایان دوره ی 184 این آموزشگاه و اجرای صحیح پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در آزمون فوق شرکت نمود. همچنین آموزش های لازم  در این زمینه داده شد.

19- برخورد با عرضه و فروش مواد غذایی بصورت دوره گردی

در راستای حفظ سلامتی مردم شهرستان، دسترسی به غذای ایمن و سالم و عدم عرضه مواد غذایی بصورت دوره گردی، واحد بهداشت محیط شبکه اقدام به بازدید مشترک با حضور نماینده محترم شهرداری از سطح شهرستان نموده و اقدامات لازم در خصوص ممنوعیت عرضه مواد غذایی بصورت دوره گردی را ارائه نموده و مواد غذایی غیر بهداشتی نیز معدوم گردیده شد.

 

20- نظارت بر عملکرد کارشناسان بهداشت محیط مراکز خدمات جامع سلامت تابعه

در راستای نظارت بر عملکرد کارشناسا بهداشت محیط مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش، پایش کارشناسان مراکز براساس چک لیست اختصاصی واحد صورت گرفت و کلیه برنامه ها بررسی و در پایان نقاط قوت و نقاط قابل بهبود کارشناس به مسئول واحد و مسئولین مراکز اعلام گردید.

21- پایش واحد بهداشت محیط از پزشکان بیمه روستا در خصوص فعالیت های مرتبط با واحد

واحد بهداشت محیط شهرستان با هدف نظارت بر حسن انجام فعالیت های مرتبط با این واحد از سوی پزشکان بیمه روستا شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت تابعه، اقدام به برگزاری پایش های دوره ای از فعالیت های صورت گرفته توسط آنها نمود.

 

22- نظارت بر وضعیت آبیاری زمین های کشاورزی

واحد بهداشت محیط شهرستان به منظور نظارت و کاهش سطح زیر کشت مزارعی که برای آبیاری از پساب تصفیه نشده استفاده می نمایند، اقدام به بازدید از زمینهای زراعی شهرستان نمودند و از آب مصرفی در آبیاری مزارع نمونه برداری صورت گرفت تا در صورت عدم مطابقت مکاتبات و اقدامات قانونی صورت پذیرد.


١٣:٢٠ - سه شنبه ٢٥ آذر ١٣٩٩    /    عدد : ٩٩٩٤٥    /    تعداد نمایش : ٣٣٤



خروج




آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 549436
 بازدید امروز : 1650
 کل بازدید : 19397839
 بازدیدکنندگان آنلاين : 6
 زمان بازدید : 3.98
معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی  شهید بهشــتی
آدرس : تهران - تقاطع خيابان جمهوري اسلامي و خيابان حافظ (نقشه گوگل)

تلفن : 66707636-66700512- 021

پست الکترونیک : doh.feedback@sbmu.ac.ir