صفحه اصلي > اخبار 
 


  چاپ        ارسال به دوست

رژیم غذایی ناسالم؛ عامل موثر در ابتلا به کبد چرب

 

استاد دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی با تاکید بر اصلاح سبک زندگی خاطرنشان کرد: رژیم غذایی ناسالم یکی از عوامل ابتلا به کبد چرب است.

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی، دکتر آزیتا حکمت دوست استاد دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی، کبد چرب غیرالکلی را بیماریی عنوان کرد که بر اثر تجمع چربی در سلول‌های کبدی به وجود می‌آید و اختلالات متابولیسم، چاقی و چربی و قند بالا احتمال بروز آن را افزایش می دهد.

 

به گفته دکتر حکمت دوست 70درصد مبتلایان به کبد چرب دچار اضافه وزن، چاقی و سابقه قند و چربی خون بالا هستند.

 

وی با اشاره به نقش رژیم غذایی در بروز کبدچرب گفت: رژیم غذایی ناسالم به خصوص مصرف زیاد چربی‌های اشباع و قندهای ساده و همچنین کاهش فعالیت بدنی و کم تحرکی از جمله عوامل موثر در  ابتلا به بیماری کبد چرب است.

 

دکتر حکمت دوست به این بیماران توصیه کرد: افراد مبتلا به کبدچرب باید از خوردن حجم زیادی از مواد غذایی در یک وعده پرهیز کنند و در هر وعده کالری کمی دریافت کنند.

 

به گفته وی این بیماران اگر حجم زیادی از مواد غذایی را در یک وعده میل کنند تمام مواد غذایی مصرف شده در کبد آنها به تری گلیسیرید تبدیل می‌شود که با توجه به این که کبد این بیماران در آزاد کردن تری گلیسیرید از بافت کبدی و انتقال آن به سایر بافتها مشکل دارد در این بیماران شاهد مشکلات بیشتری خواهیم بود.

 

دکتر حکمت دوست با بیان این مطلب که کبد چرب درمان دارویی قطعی ندارد خاطرنشان کرد: درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری، اصلاح سبک زندگی است.

 

استاد دانشکده تغذیه به مبتلایان به کبد چرب توصیه کرد که حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنند تا پس از تجویز رژیم غذایی مناسب و رعایت توصیه های تغذیه ای، شرایطشان بهبود یافته و  بیماری آنها وارد مرحله 2 و 3 نشود.

 

توصیه های مهم تغذیه‌ای به مبتلایان کبدچرب:

دکتر آزیتا حکمت دوست در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت اصلاح سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی سالم به بیان توصیه هایی برای این افراد پرداخت.

 

وی تاکید کرد: این افراد باید در رژیم غذایی خود مصرف کربوهیدرات به خصوص کربوهیدراتهای ساده(قند،شکر، شیرینی و چربی) را کاهش داده و  از چربیهای غیراشباع مانند روغنهای مایع و گیاهی(روغن زیتون و کانولابرای پخت و پز) استفاده کنند.

 

جداکردن چربی گوشت قرمز و سفید، مصرف حداکثر دوبار گوشت قرمز در هفته، افزایش مصرف فیبر(انواع سبزی، سبوس و غلات)، استفاده از مواد غذایی دارای خواص ضدالتهابی(روغن ماهی و سیاهدانه) در برنامه غذایی، پرهیز از غذاهای سرخ کرده، مصرف غذاهای آب پز یا بخارپز، انجام ورزش و تحرک بدنی (روزانه 30 دقیقه تا یک ساعت در روز ) از دیگر توصیه های این متخصص تغذیه به افراد مبتلا به کبد چرب بود.

 

وی مصرف سبزیها وغلات سبوس دار را برای این بیماران آزاد برشمرد و افزود: مصرف میوه ها علیرغم داشتن فیبر با توجه به این که حاوی قند فراوان هستند در این بیماران محدود است. این افراد روزانه مجاز به مصرف سه واحد میوه هستند اما نمی توانند سه واحد را یک باره میل کنند بلکه باید با فاصله زمانی در روز میل کنند.

 

به گفته دکتر حکمت دوست مبتلایان به کبد چرب برای پایین آوردن چربی و قندخون خود باید دارو مصرف کنند. مصرف مکمل‌هایی مثل روغن ماهی، پروبیوتیک‌ها، بزرک (30 گرم در روز) وسیاهدانه (حداکثر 2گرم در روز) که خواص ضدالتهابی دارد نیز برای پیشگیری از پیشرفت بیماری کمک کننده است.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700س.ع

 


١٤:٠٤ - سه شنبه ٢٨ دی ١٤٠٠    /    عدد : ١١٢٧٥٥    /    تعداد نمایش : ٥٧٣