صفحه اصلي > اخبار > وبلاگ علمی 
 


  چاپ        ارسال به دوست

نکاتی مهم در مورد نمک پتاسیم

 عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: مصرف نمک پتاسیم صرفا برای درمان برخی بیماران تجویز می شود و افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی یعنی سدیم کلراید کنند.

 


 

دکتر سیده زهرا شریعت پناهی عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: پتاسیم کلراید که آن را با نام نمک پتاسیم يا نمک رژيمي می شناسند در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و به عنوان جایگزیني برای نمک معمولی يا کلريد سديم استفاده مي‌شود.

 

این دانشیار دانشگاه استفاده از نمک پتاسیم را فقط برای درمان و جلوگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی ضروری برشمرد  که بر اثر مصرف داروهای مدر یا برخی داروهای دیگر و یا برخی بیماری‌های خاص دچار افت پتاسیم خون شده باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: در بيماران مبتلا به پرفشاري خون، مصرف متعادل نمک پتاسیم به جای نمک معمولی، فشار خون را تا حدي کنترل مي کند. اما اگر مصرف نمک پتاسیم نیز به میزان نامتعادل صورت گیرد و ذائقه بیمار به سمت شوری متمایل شود مسلما مشکلاتی برای او به وجود خواهد آورد.

 

دکتر شریعت پناهی تاکید کرد:  افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی (سدیم کلراید) کنند زیرا بدن به همان اندازه که به سایر مواد مغذی احتیاج دارد برای انجام مکانیسم های خود به مصرف سدیم به میزان متعادل نیاز دارد.

 

این دانشیار دانشگاه هشدار داد : بيماراني که به دلايل متعدد دارای پتاسيم خون بالايی هستند نظیر مبتلايان به نارسايي کليه نيز نبايد از نمک پتاسیم استفاده کنند.

 

این متخصص تغذیه در خاتمه سخنان خود تاکید کرد که مصرف روزانه نمک نباید بیشتر از یک قاشق چایخوری  باشد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 


١٠:١٤ - شنبه ٢٤ ارديبهشت ١٤٠١    /    عدد : ١١٦٤٨٥    /    تعداد نمایش : ١٧٢