اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/02/12 - 11:39
  • بازدید : 518
  • تعداد بازدید : 490
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دکتر غفرانی؛ دیباچه‌ای از مولفه‌های یک استاد برجسته

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاح کنگره مغز و اعصاب کودکان و تقدیر از استاد محمد غفرانی پایه‌گذار طب اعصاب اطفال در ایران، وی را دیباچه‌ای برای معرفی بخشی از مولفه‌های یک استاد برجسته دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان که صبح امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در هتل قلب تهران با محوریت تقدیر از استاد محمد غفرانی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان، پایه‌گذار طب اعصاب اطفال در ایران و رییس بخش اعصاب کودکان بیمارستان مفید برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن روز استاد و تقارن این روز با رویداد تکریم از استاد علم و ادب محمد غفرانی، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرای حرفه‌ای دکتر محمد غفرانی است.

 

دکتر زالی ادامه داد: امروز متعلق به اساتید دانشگاه است و در این میان دکتر غفرانی نمونه‌ روشن تبیین یک شخصیت برجسته علمی و اکادمیک شناخته می‌شود.

 

 

وی در ادامه فضایل و خصایص این استاد را دیباچه‌ای برای معرفی بخشی از مولفه‌های یک استاد برجسته دانست و گفت: دکتر غفرانی در شرایط مطلوب حرفه‌ای، دورانی را در کشورهای غربی گذراند، اما به دلیل حس وطن‌دوستانه، علی‌رغم تمام مسائل موجود آن زمان، ایران را برای خدمت انتخاب کرد و این مهرورزی به مام میهن برای نسل جوان درس‌آموز است.

 

 

رییس دانشگاه اظهار کرد: شالوده‌ریز رشته بسیار مهم و وزین مغز و اعصاب کودکان، دکتر غفرانی است. روحیه شاگردپروری و ادای ذکات علم موجب شد مردم در تمام اقصی نقاط کشور از این خدمات بهره‌مند شوند.

 

 

به گفته دکتر زالی، این بهره‌مندی رهین نگاه عمیق شاگردپرورانه و انسان‌دوستانه استاد بود که توشه‌های علمی خود را سخاوتمندانه و فروتنانه در اختیار نسل جوان قرار داد.

 

 

رییس دانشگاه برگزاری بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان را متاثر از فکر بلند استاد غفرانی که متن انجمن علمی را با نگاه تشکیلاتی موثق و منظم در صحنه پزشکی انشا کرده است، دانست.

 

 

وی در ادامه افزود: سلوک استاد غفرانی در ارتباط با فراگیران، همگنان و همکاران همواره تجلی یک اخلاق حرفه‌ای بوده است. تمام سکنات، رفتارها، کلام و کردار دکتر در بالین، محیط آکادمیک و علمی، مطب و درمانگاه، نمادی از یک سلوک حرفه‌ای ستودنی است که منتج از شخصیتی متواضع و دوست‌داشتنی است.

 

 

دکتر زالی با اشاره به التفات دکتر غفرانی نسبت به عترت و مبانی دینی، تصریح کرد: استاد در کلاس‌های آموزشی، علاوه بر مباحث علمی، به تفسیر قرآن می‌پرداخت. کلاس‌های وی در بیمارستان مفید، با استقبال بی‌نظیر فراگیران و همکاران روبه‌رو می‌‌‌‌شد و همه محسور کلا‌ها و پیام‌های تفسیری استاد بودند.

 

 

رییس دانشگاه، دکتر غفرانی را مثالی روشن از استادی متخلق و عالم خواند و از برگزاری مراسم مختلف معنوی در منزل دکتر یاد کرد.

 

 

دکتر زالی ادامه داد: استاد نظم منطقی در حوزه آموزش ایجاد کرده بود. معلم برجسته باید ترجمان نظم باشد، چراکه اگر انعطاف‌پذیری در عرصه آموزشی همراه با نظم نباشد، پایدار نخواهد بود. همراهی استاد با فراگیران، حضور مستمر و اثربخش وی در تمام بخش‌های درمانی همواره زبانزد است.

 

 

رییس بیمارستان عنوان کرد: یکی از دوران درخشان در بیمارستان مفید که جهش موفق علمی و اجرایی محسوب می‌شود، زمانی بود که استاد غفرانی، رییس این بیمارستان بود. در دوران مدیریت دکتر غفرانی بسیاری از زیرساخت‌های علمی و خدماتی شکل گرفت. تعهد سازمانی دکتر به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دیگر ویژگی‌های قابل ستایش وی است.

 

 

دکتر زالی گفت: حس مسئولیت استاد به دانشگاه و فراگیران همچنان پابرجاست، به طوری‌که در کسوت هیئت اجرایی جذب و هیئت ممیزه دانشگاه به عنوان عنصری ثابت و اثرگذار نقش‌آفرینی می‌کند.

 

 

به گفته رییس دانشگاه، دکتر غفرانی به عنوان منبع علمی در رشته مغز و اعصاب اطفال، همواره تلاش می‌کند از دستاوردها علمی نوین دور نماند.

 

 

دکتر زالی با اشاره به برگزاری سالانه کنگره مغز و اعصاب کودکان در استان‌های مختلف، ادامه داد: این تصمیم ارزنده هم توسط استاد گرفته شد تا از تمام اعضای انجمن مغز و اعصاب کودکان حمایت شود.

 

 

وی تصریح کرد: فارغ‌التحصیلان این رشته علاوه بر اینکه افراد برجسته‌ای هستند، در حوزه علمی و آکادمیک نیز می‌درخشند، چراکه این رشته بسیار پیچیده، داینامیک و دائم در حال تغییر است. از طرفی انعطاف‌پذیری رشته برای پذیرش نوآوری‌های ملی در عرصه جهانی نیز زبانزد است.

 

 

دکتر زالی با تاکید بر اینکه برای موفقیت در این رشته پزشکی به صبر و متانت بسیاری نیاز است، گفت: از همین‌رو فارغ‌التحصیلان و متخصصان این رشته افراد برجسته در امر اخلاق هم هستند.

 

 

وی در پایان از دوران پربار شاگردی خود در محضر استاد غفرانی یاد کرد و خود را به خانواده پرافتخار بیمارستان مفید متعلق دانست.

 

 

در ادامه این مراسم دکتر محمد غفرانی پایه‌گذار طب اعصاب اطفال در ایران و رییس بخش اعصاب کودکان بیمارستان مفید ضمن تبریک روز استاد به تمامی همکاران خود، به کلامی از حضرت علی(ع) خطاب به امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: تقوا، خویشتن‌داری و در نظر گرفتن رضای خداوند در هر مرحله‌ای از زندگی باید در نظر گرفته شود.

 

 

وی ادامه داد: افراد در هر شرایطی، چه تنگ دستی و چه گشاده دستی باید عدالت را پیشه کنند. همچنین باید از خودشان راضی باشند، حتی اگر روزی زندگی برایشان سخت شد.

 

 

در ادامه این مراسم دکتر محمود محمدی رییس بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان، انجمن مغز و اعصاب کودکان را یکی از منسجم‌ترین انجمن‌های علمی با اهداف مشترک خواند.

 

 

وی از آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان با تاکید بر افق‌های نوین در رشته علوم اعصاب و ارتباط علوم غیرپزشکی با علوم پزشکی خبر داد.

 

 

دکتر پروانه کریم‌زاده دبیر علمی کنگره با بیان اینکه این کنگره برای اولین بار با محوریت کاربرد هوش مصنوعی در طب اعصاب کودکان با حضور اساتید داخلی و خارجی در حال برگزاری است، گفت: در این دوره از کنگره 15 پنل علمی طراحی شده که با حضور اساتید جوان و اساتید مجرب و پیشکسوت برگزار خواهد شد.

 

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 141834
کلید واژه