درخشش علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه در کنگره بین المللی تغذیه
اولین همایش بین المللی تغذیه از تحقیقات آزمایشگاهی تا مداخلات بالینی (NLRCS) با همکاری سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یونسکو (UNESCO)در تاریخ 15 الی 17 شهریور 1396 در مشهد برگزار گردید و 5 تن از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق به ارائه مقاله علمی در این کنگره شدند.
اولین همایش بین المللی تغذیه از تحقیقات آزمایشگاهی تا مداخلات بالینی (NLRCS) با همکاری سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یونسکو (UNESCO)در تاریخ 15 الی 17 شهریور 1396 در مشهد برگزار گردید و 5 تن از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق به ارائه مقاله علمی در این کنگره شدند.
در این همایش با تجمیع همه متخصصین مرتبط با علم تغذیه و سلامتی، آخرین دستاوردهای موجود در علم غذا در یک برنامه ی سه روزه به اشتراک گذاشته شد و دانشمندان با ارائه ی بحث های علمی در تحکیم ارتباط بین علوم پایه، تغذیه انسانی و صنایع غذایی پرداختند.
دانشجویان مریم فرجی ثانی، مریم موحدی، نوشا سمیعی فر، مریم گلمحمدی و محمد مسیح منصوری طهرانی، دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موفق به ارائه ی مقالات خود به صورت سخنرانی شدند.
دکتر فریدون عزیزی و ابوالفضل موفق از اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این کنگره بین المللی در پانل اصلی سخنرانی کردند.
دانشجویان مریم فرجی ثانی و مریم موحدی موفق به ارائه ی مقاله ی خود تحت عنوان " رابطه ی بین خودکار آمدی در کنترل وزن و چاقی و اضافه وزن " شدند. در این مقاله خودکارآمدی در کنترل وزن در دو گروه اضافه وزن و چاق و نرمال به وسیله ی پرسشنامه ی WEL کلارک مورد مقایسه قرار گرفتند و نتایج در 5 حیطه ی فشار اجتماعی، هیجان مثبت، هیجان منفی، دسترسی به مواد غذایی و ناراحتی جسمی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از این پژوهش در مداخلات بالینی کنترل وزن از اهمیت بالایی برخوردارند .
مریم گل محمدی مقاله ای تحت عنوان "ارتباط اختلالات رفتارهای تغذیه ای و اختلال خواب درمیان دانشجویان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی" با هدف بررسی تأثیر اختلال رفتارهای خوردن در ایجاد اختلال خواب ارائه نمود.
در مجموع 172 دانشجو در این مطالعه شرکت کردند. پرسشنامه ی Eating Attitudes Test-40 برای ارزیابی اختلال رفتارهای تغذیه ای رفتاری، نگرانی های غذایی (Diet Concern)، رفتارهای بیولوژیکی (Bulimic Behavior) و فشار اجتماعی برای مصرف غذا(Social Pressure to Eat) مورد استفاده قرار گرفت. اختلالات خواب توسط دو مورد مربوط به مشکلات شروع خواب (Difficulties Initiating Sleep) و حفظ خواب (Difficulties Maintaining Sleep) بررسی شد. نتایج نشان داد که اختلالات رفتارهای تغذیه ای DIS، DMS را پیش بینی می کند. دانش آموزان با افزایش نمره های BB و SPE احتمال اختلال شروع خواب و مشکلات مراقبت از خواب را بیشتر می کنند.
نوشا سمیعی فر نیز مقاله ای با عنوان " آگاهی در مورد ابعاد مختلف تغذیه و تاثیر بعد معنوی تغذیه بر سلامت " در این کنگره ارائه نمود.
در این مقاله آگاهی کارکنان دانشکده پزشکی در مورد ابعاد مختلف تغذیه شامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی و همچنین آگاهی در مورد تاثیر بعد معنوی تغذیه بر ابعاد سلامت از طریق پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت.در مجموع 128 نفر از کارکنان در این مطالعه مقطعی شرکت کردند و همچنان که انتظار میرفت میزان آگاهی مطلوب بود. افزایش آگاهی تغذیه ای با در نظر گرفتن ابعاد و فاکتورهای موثر بر آن ضروری است.
محمد مسیح منصوری طهرانی دانشجوی پزشکی نیز موفق به ارائه ی مقاله خود تحت عنوان "رابطه ی مصرف تنقلات با اضافه وزن و چاقی درمیان دانشجویان علوم پایه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی" گردید. در این مطالعه که به صورت توصیفی مقطعی اجرا شد باتوجه به شیوع بالای چاقی در کشور های درحال توسعه و پیامد های ناشی از آن در دوران بزرگسالی من جمله فشارخون بالا و سکته ی قلبی، میزان شیوع چاقی ورابطه آن با مصرف انواع تنقلات که به ۸ گروه با ۲۴ ماده ی غذایی براساس پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک FFQ تقسیم می شود و بدلیل دارا بودن انرژی زیاد و مواد مغذی کم می تواند موجب چاقی شود، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه تاثیر متغیر های مداخله گر همانند عوامل اقتصادی و اجتماعی و شیوه زندگی نیز مورد بررسی قرارگرفته و توصیه ای برای بررسی دقیق تر اثرات این متغیر ها در مطالعات بعدی انجام گرفته است.
شایان ذکر است در این کنگره شرکت کنندگانی از کشورهای ایتالیا ، آلمان ، هند ، بنگلادش ، پاکستان ، ایران ، آمریکا و هلند و ژاپن حضور داشتند.