• تاریخ انتشار : 1397/10/01 - 12:25
  • بازدید : 1340
  • تعداد بازدید : 120
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

پایان سومین کنگره بین‌المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه/ معاون اجتماعی وزیر بهداشت: 50 درصد از مردم سواد سلامت دارند

آیین اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه با حضور معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

آیین اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه با حضور معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آیین اختتامیه سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه با حضور دکتر محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت و پیشکسوتان حوزه تغذیه در سالن همایش‌های ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اجتماعی شدن سلامت گفت: یکی از مسایل مهم حوزه سلامت که مورد تأکید سازمان بهداشت جهانی نیز است، فراهم کردن زمینه مشارکت مردم در حوزه سلامت است.

دکتر ایازی ادامه داد: این مسئله کمک می کند تا اقدامات پیشگیرانه به صورت اساسی دنبال شود و مردم نیز به جای درمان پس از ابتلا به بیماری، به پیشگیری از ابتلا به بیماری اهمیت بیشتری دهند.

وی در ادامه بر همکاری های بین بخشی در حوزه سلامت و خصوصا تغذیه تاکید کرد و یادآور شد: اگر از تعامل و همکاری سایر دستگاه ها نتوانیم استفاده کنیم، توفیق لازم را نخواهیم یافت.

تصویب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در کمیته ملی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تصویب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در کمیته ملی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد و گفت: طبق این سند همه دستگاه ها مکلف می شوند در چارچوب این سند فعالیت های خود را دنبال کنند و این سند می تواند به عنوان یک سند بالادستی در حوزه تغذیه باشد.

50 درصد از مردم سواد سلامت دارند

دکتر ایازی با بیان اینکه طبق پیمایش های انجام شده ۵۰درصد مردم سواد سلامت دارند، اظهار کرد: این مسئله موضوع نگران کننده ای است، برای مثال بسیاری از افراد از ابتلای خود به دیابت و فشار خون مطلع نیستند.

وی در ادامه افزود: این ناشی از این است که این افراد سواد سلامت ندارند و نتوانسته اند سبک زندگی متناسب با سلامت خود را انتخاب کنند و ما باید از طریق آموزش سواد افراد در این حوزه را ارتقا دهیم.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر نقش متخصصان تغذیه در ارتقای سواد سلامت جامعه گفت: یکی دیگر از مسائل مهم حوزه سلامت، عدالت در سلامت است و همه مردم باید به غذا دسترسی داشته باشند تا سوتغذیه پیدا نکنند.

تخصیص اعتبار برای بهبود وضعیت تغذیه در برخی استان ها

دکتر ایازی با بیان اینکه در تعدادی از استان های کشور در حوزه تغذیه مشکلاتی وجود دارد، گفت: به همین خاطر تصمیم گرفته شد سازمان برنامه ریزی و بودجه برای بهبود وضعیت تغذیه در این استانها اعتباری را در نظر بگیرد, زیرا بخش مهمی از عدالت سلامت مربوط به حوزه تغذیه است.

وی با تاکید بر ضرورت بهبود وضعیت اشتغال دانش آموختگان حوزه تغذیه یادآور شد: با اجرای سند ملی امنیت غذایی همه نهادها می توانند به حوزه تغذیه کمک کنند.

دکتر ایازی در پایان یادآور شد: امیدوارم این نوع کنگره ها استمرار یابد و انجمن ها و سازمان های مردم نهاد نیز از فرصت شرکت کردن در این کنگره ها استفاده کرده و به توانمند کردن مردم برای تحول در سبک زندگی کمک کنند.

در بخش دیگری از این مراسم، دکترجلال الدین میرزا رزاز، دبیر اجرایی کنگره با بیان اینکه مقدمات برگزاری این کنگره از ماه ها قبل آغاز شده بود، درباره این کنگره اظهار کرد: این کنگره هر دو سال یکبار برگزار می شود و ما امسال افتخار میزبانی پانزدهمین دوره از این کنگره را داشتیم.

وی با ابراز رضایت از برگزاری این دوره از کنگره اظهار کرد: انجمن تغذیه ایران با ۳۴سال قدمت یکی از قدیمی ترین NGOهای کشور است و حدود ۲۲دفتر انجمن تغذیه در استانهای مختلف کشور وجود دارد و بنا داریم تا پایان سال جاری این دفتر را در همه استان های کشور تاسیس کنیم.

دکتر رزاز در ادامه افزود: در حال حاضر در کشور هشت هزار نفر فارغ التحصیل و شش هزار دانشجوی تغذیه در مقاطع مختلف تحصیلی وجود دارد تا بتوانند به جامعه خدمت ارایه دهند.

دعوت از سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت برای شرکت در کنگره

وی با بیان اینکه در جایگاه شغلی این هشت هزار نفر فارغ تحصیل تغذیه مشکلاتی وجود دارد، گفت: برای اولین بار در این کنگره علمی از سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت دعوت کردیم و بنا شد که این حرکت تداوم یابد و به صورت یکپارچه و منسجم خدمات را ارائه کنیم.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه اضافه کرد: در طرح تحول نظام سلامت حدود ۱۶۰۰نفر از فارغ‌التحصیلان تغذیه توانستند در عرصه بهداشت و درمان حضور پیدا کنند، وجود همکاران در این حوزه به منظور آموزش تغذیه در سیستم بهداشتی کشور است تا سبک زندگی مردم را اصلاح کنند.

وی با بیان اینکه از مسئولان مختلف بیمه نیز برای شرکت در این کنگره دعوت شده است، گفت: بر اساس مقالات استخراج شده با سرمایه گذاری بیمه، بار مالی ۶۰تا ۷۰بیماری ها قابل کاهش است.

در بخش دیگری از این مراسم از دکتر ضیاء الدین مظهری، دکتر شمس الدین انصاری و دکتر برلیانت بزرگمهر به عنوان پیشکسوتان حوزه تغذیه تقدیر شد.

همچنین سخنرانی دکتر فاطمه برتر به عنوان سخنران برتر و پوستر دکتر شبنم شیرازی به عنوان پوستر برتر ارائه شده در این کنگره انتخاب شد.

سومینکنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی تغذیه روز ۲۸آذر ماه در سالن همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد و روز جمعه ۳۰آذر ماه به کار خود پایان داد.

انتهای پیام

 

 

  • گروه خبری : همایش و کنگره گالری,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 71907
کلید واژه