صفحه اصلي > اخبار 
 


>شبکه علمی تولید دارو و سلامت غذا ایجاد شد/ دکتر پیوندی: تولید دارو و سلامت غذا از اولویت های ملی حوزه پژوهش است

شبکه علمی تولید دارو و سلامت غذا ایجاد شد/ دکتر پیوندی: تولید دارو و سلامت غذا از اولویت های ملی حوزه پژوهش است

در ادامه هم افزایی زیر ساخت های علمی و پژوهشی و شبکه سازی علمی، شبکه علمی تولید دارو و سلامت غذا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد شد. 
این شبکه در راستای طرح تحول سلامت دولت تدبیر و امید و ایجاد مرجعیت علمی، و با توجه به اهمیت رو به رشد تحقیقات در حوزه تولید دارو و نقش برجسته آن در درمان و پیشگیری از وقوع بیماری ها ایجاد شده است. 
توجه ویژه به نقش بی بدیل تحقیقات در زمینه سلامت غذا در ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از وقوع بیماری های مزمن، به عنوان یکی از اولویت های اصلی دانشگاه، حمایت مادی و معنوی در بالاترین سطح از این تحقیقات و مشارکت فراگیر و جامع  همه مراکز تحقیقاتی و گروه‏های آموزشی دانشگاه از مهمترین اهداف این شبکه عنوان شده است. 
دکتر علی اصغر پیوندی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی حکمی اعضای شورای راهبردی این شبکه علمی را منصوب کرد. 
دکتر پیوندی در این حکم با تأکید بر هم‏ افزایی و هماهنگی میان مراکز تحقیقاتی و گروه‏های آموزشی دانشگاه خطاب به اعضای شورا آورده است: امید است با استفاده بهینه از ظرفیت های بالقوه و بالفعل موجود و بهره گیری مناسب از فرصت همکاری های علمی و فناوری در سطح ملی وبین‏ المللی با تکیه بر دانش، مهارت و انگیزه های والای اساتید و محققان برجسته دانشگاه،  گام‏های اجرایی موثر ی در جهت هدفمند نمودن پژوهش در این حوزه ها برداشته شود، الگویی موفق از همکاری‏ های هماهنگ و یکپارچه پژوهشی توسط مراکز تحقیقاتی و گروه‏ های آموزشی ارایه گردد،  و در برنامه ‏های کشوری و بین المللی این حوزه ها، نقش ممتاز و پیشرویی از سوی دانشگاه ایفا گردد. 
بر اساس این حکم، دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه، دکترجمشید سلام زاده معاون غذا و داروی دانشگاه، دکتر حسین وحیدی رییس دانشکده داروسازی، دکتر حمید رضامقیمی عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر فرزاد کبارفرد عضو هیات علمی دانشگاه، دکترسید عباس طباطبایی رییس مرکز رشد فن آوری های دارویی دانشگاه، دکترحسین وطن پور عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر فرزاد پیرویان عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر حمیدرضا جمشیدی عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر حسن یزدان پناه عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر فریدون عزیزی رییس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دکترعباس بصیری رییس مرکز تحقیقات اورولوژی، دکتر مسعود سهیلیان عضو هیات علمی دانشگاه، دکترمعصومه جرجانی عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر اسماعیل اکبری عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر شاهین شادنیاعضو هیات علمی دانشگاه، دکتر هدایت حسینی رییس انستیتو تغذیه، دکتر محمدرضا زالی رییس مرکز تحقیقات گوارش، دکتر عطاء ا. . . شکوری عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر کاظم شریفی مشاور رییس و دبیر گروه مشاوران ریاست دانشگاه به عنوان اعضای شورای رهبردی این شبکه منصوب شدند. 
 
نخستین جلسه برگزار شد
نخستین جلسه شورای راهبردی شبکه تولید دارو و سلامت غذا نیز امروز 26 بهمن ماه در حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور رییس دانشگاه برگزار شد. 
دکتر پیوندی در این نشست بر لزوم برقراری تعامل و همکاری بیشتر پژوهشی، میان محققان و مراکز تحقیقاتی، بهرمندی مراکز، گروه ها و محققان از امکانات و قابلیت های یکدیگر، گسترش ارتباط محققان علوم پایه و بالینی، مجهز تر شدن گروه های بالینی به امکانات، تجهیزات، دانش و مهارت پایه به منظور طراحی و اجرای مطالعات و آزمایشات کاربردی پایه تاکید کرد. 
رییس دانشگاه ایجاد بستر مناسب به منظور به اشتراک گذاری تجهیزات و فن آوری های پیشرفته و همگرایی بیشترمراکز تحقیقاتی و گروه های بالینی را یکی از راهبردهای دانشگاه برای ایفای مطلوب نقش پژوهش در دانشگاه و راه اندازی شبکه های پژوهشی متناسب با اولویتها دانست. 
دکترعلی اصغر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری ازسخنان خود در خصوص لزوم مشارکت محققان درراستای هدایت و نظارت فعالیت ها به سمت اولویت های پژوهشی، بسترسازی برای همکاری و هم افزایی پژوهشگران حقیقی و حقوقی پایه و بالینی، تجمیع استعدادها و دستاوردهای دانشگاه جهت جلب حمایت های پژوهشی و ارتقای رتبه در ارزیابی‏های کشوری توضیحات مبسوطی را ارائه داد. 
دکتر پیوندی با بیان این موضوع که تجربه شبکه طب بازساختی و تحقیقات سلول های بنیادی درسال گذشته تجربه موفقی بوده است، از ادامه این مسیردر سالجاری ضمن طراحی شبکه های طب مولکولی، طب سنتی، طب پیشگیری، و تولید دارو و سلامت غذا خبر داد. 
بنا به گفته رییس دانشگاه لازم است حوزه های هدف شبکه سازی؛  بر اساس نیاز های جامعه که همان اولویت ملی و با روند توسعه طب دردنیا هماهنگ و همچنین بین رشته ای هستند ولازم است توسط همه رشته ها مورد توجه قرار گیرند، انجام شود.  
وی افزود: باید ترکیبی چند رشته ای و چند مرکزی از پیشگامان و فعالان در هر شبکه دعوت کنیم تا برای هدف هماهنگی، هم افزایی، هدایت و نظارت و سیاستگذاری ما را یاری کنند. 
دکتر پیوندی با بیان این مطلب که شبکه ها ساختار مجازی هستند، هدف از طراحی شبکه ها را ایجاد ساختاری مجازی با قابلیت توسعه نامحدود نرم افزاری به منظور استفاده بهینه از امکانات موجود دانست. 
رییس دانشگاه در ادامه اظهار امیدواری کرد که به سرعت با توسعه شبکه ها، شناسایی فرصت ها و ظرفیت های موجود و کمبودهای زیرساختی علاوه بر بسته های تشویقی دانشگاه برای افزایش انگیزه های محققان به حوزه های دارای اولویت، اقدامات هماهنگ و هدفمند برای جلب اعتبارات ملی و بین المللی در قالب پروژه های کلان و توسعه زیرساخت ها طراحی و پیگیری شود چرا که شبکه ها دارای روح پژوهشی با جهت گیری ارتقای خدمات و رفع نیازهای جامعه طراحی می شوند. 
وی در ادامه با بیان این مهم که دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درحوزه تولید دارو و سلامت غذا در ابعاد ملی و بین المللی دستاوردهای ارزنده ای داشته است گفت: تولید دارو و سلامت غذا از اولویت های ملی حوزه پژوهش و فن‏آوری در علوم زیستی و پزشکی است و باید خودکفایی و نفی وابستگی در تامین سلامت هم میهنان نیازمند وهمچنین اهتمام و سرمایه گذاری جدی در این حوزه ها انجام شود. این مهم با توجه به تجربیات اخیر تحریم ها و اراده نظام به استقرار اقتصاد مقاومتی اهمیت مضاعف یافته است. 
دکتر پیوندی افزود: با توجه به قرابت های زیاد دو حوزه تولید دارو و سلامت غذا هر دو مفهوم را در قالب یک شبکه پیگیری خواهیم کرد چرا که این هدف تنها با مشارکت فراگیر همه رشته های تخصصی در امر تولید دارو و سلامت غذا امکان پذیر خواهد بود. 
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با همکاری و هم افزایی همه اعضای هیات علمی و محققان دانشگاه، حوزه تولید دارو و سلامت غذا در دانشگاه توسعه مطلوب یابد. 
دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست با اشاره به این موضوع که شکل گیری و فلسفه وجودی شبکه های تحقیقات از بازدید گروههای آموزشی آغازشد، اظهار داشت: طی پنجاه بازدیدی که رییس دانشگاه و معاونان از گروههای آموزشی داشتند؛  برقراری ارتباط بیشتر گروهها و انجام کارهای گروهی مورد بررسی قرار گرفت. 
وی با اشاره به این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با دراختیار داشتن 64 گروه تحقیقاتی، بدنبال ایجادمرجعیت علمی ملی و بین المللی است خاطرنشان ساخت: لازم است به منظور طراحی شبکه های تحقیقاتی باتوجه به محدودیت منابع به دنبال گسترش تشکیلات دانشگاهی نباشیم بلکه ضمن شناسایی نقاط مثبت بر اساس تولیدات علمی شبکه های مجازی تحقیقاتی را به دور از تشکیلات اداری ایجاد کنیم. 
دکتر زرقی در خصوص ادغام شبکه توسعه دارو و غذا گفت: شبکه توسعه دارو تولید، طراحی و تمامی بحث ها دارو را در برمی گیرد، این شبکه با ادغام شبکه غذا از متخصصان علوم غذایی کمک می گیرد تا با هم افزایی و فعالیت های مشترک گروهی و در نهایت با انجام اقدامات کلان به سمت مرجعیت علمی پیش برود. 
دکتریزدان پناه دبیرشورای راهبردی شبکه علمی غذا و دارو در این نشست در خصوص وضعیت وسهم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درزمینه تولید دارو در سطح جهان، ایران، پژوهش در این زمینه، تولیدات علمی، مقایسه ترند دانشگاه طی سالهای 2010 تا 2016 و رنکینگ دانشگاه توضیحاتی را ارائه داد. 
وی با اشاره به وضعیت پژوهشی دانشگاه درزمینه سلامت غذا اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از حدود 20 هزار مقاله در سال 2000 تا 65 هزار مقاله در سال 2015 ترند مناسبی را با کسب رتبه 22 در جهان، با توجه به اهمیت غذا و چالش های موضوعات مرتبط با غذا که در سطح بین المللی وجود دارد را از آن خود کرده است. 
دکتریزدان پناه در ادامه گفت: با توجه به این مسله که عموما دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی در کشور از زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری و همچنین ظرفیت های علمی و فناوری سایر مراکز بی اطلاع هستند، بنابراین لازم است همکاری علمی متمرکز بین بخش های پایه و بالینی، ارتقا فرهنگ کار گروهی و همکاری های بین المللی در زمینه فناوری با سایر مراکز برقرار شود. 
وی رسالت شبکه تولید دارو و سلامت غذا را؛  هماهنگی، هم افزایی، هدایت، رهبری و توانمند سازی مراکز آموزشی و پژوهشی دانشگاه در حیطه تولید دارو و سلامت غذا در راستای تامین نیازهای نظام سلامت ذکر کرد. 
دکتر یزدان پناه همچنین چشم اندازهای ایجاد این شبکه را؛  تولید دانش پیشرفته در زمینه تولید دارو و ارتقای سلامت غذا در گام اول درسطح کشور و سپس درمنطقه دانست.  
دکتر وحیدی رییس دانشکده داروسازی در این جلسه انسجام فعالیت ها در مراکز تحقیقاتی را مورد تاکید قرارداد و گفت: با توجه به ایجاد زیرساختهای لازم درزمینه تولید دارو و سلامت غذا لازم است ضمن ارائه ایده های جدید، تمامی فعالیتهای دو حوزه به اشتراک گذاشته شود. 
رییس دانشکده داروسازی درادامه سخنان خود ضمن ارزیابی مثبت امکانات بخش سخت افزاری و نرم افزای توجه و اصلاح سیستم اداری و رفع موانع در این حوزه را خواستار شد. 
در بخش دیگری از این نشست دکتر سلام زاده معاون غذا و داروی دانشگاه اعلام رسمی از سوی دانشگاه به منظور به اشتراک گذاری فعالیتهای پژوهشی وتحقیقاتی را به تمامی مراکز تحقیقاتی وهمچنین ارائه پتانسیل های این واحد ها و مراکز نیزخواستار شد و گفت: مراکز رشد پتانسیل های فراوانی را در اختیار دارند که می توان ضمن بروز رسانی اطلاعات از این امکانات به شکل مشترک استفاده کرد. 
دکتر جرجانی رییس دانشکده پزشکی گفت: به دفعات ثابت شده است که در دو حیطه غذا و دارو بخش های مشترکی وجود دارند که بیانگر این مهم است که گروههای هدفی که در این شبکه ها فعالیت کنند، ضمن ادغام؛  قابلیتهای گسترش را دارند. 
رییس دانشکده پزشکی اعضای شبکه های تحقیقاتی را محققین دانشگاه دانست و افزایش محققان،  آنالیز طرح، مدیریت صحیح و بررسی ایستگاههای شبکه های زیر مجموعه دانشگاه را خواستار شد. 
 
دکتر هدایت حسینی رییس دانشکده تغذیه در این نشست با اشاره به امکانات دانشکده تغذیه گفت: این دانشکده به دلیل قرارگیری در کنار انیستیتو ملی تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی از پتانسیل های بالایی برخوردار است که می توان از آن در طراحی و هم افزایی شبکه های بهرمند شد. 
وی راه اندازی مراکز رشد و نوآوری، انتشار مجلات بین المللی، آغازطرح ملی پایش تغذیه، برنامه ریزی در راستای کاهش بار بیماریهای مزمن، انجام تحقیقات موثر برسلامت مردم نظیرپیشگیری از بیماریهای غیر واگیر ضمن انجام فعالیتهایی در راستای کاهش دریافت نمک، شکر و چربی را از جمله اقدامات مرکز مذکور دانست.  
گفتنی است در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور که هفته گذشته با محوریت برنامه عملیاتی سال آینده در بندرعباس برگزار شد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر اساس پایش ۹ماهه، رتبه اول در حوزه غذا و دارو را بین دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور کسب کرد.