اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/11/18 - 11:15
  • بازدید : 393
  • تعداد بازدید : 334
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کاهش بزاق؛ زمینه‌ساز پوسیدگی دندان‌ در دیابتی‌ها

کارشناس معاونت بهداشت دانشگاه کاهش میزان بزاق دهان در بیماران دیابتی را زمینه‌ساز پوسیدگی دندان‌ها دانست و رعایت بهداشت دهان و دندان را در این بیماران بسیار مهم دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، دکتر بهناز ولی زاده با اشاره به تاثیر دیابت بر سلامت دهان و دندان مبتلایان گفت: دیابت از بیماری‌های همه‌گیر و شایع در سراسر جهان است که متاسفانه گروه‌های سنی مختلف را درگیر می‌کند.

 

به گفته وی بسیاری از مبتلایان به دیابت متاسفانه از اهمیت بهداشت دهان و دندان آگاه نیستند و فقط درصد کمی از آنها مراجعات منظم به دندانپزشک دارند.   

 

این کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت یادآور شد: بیماری لثه، از دست دادن دندان، خشکی دهان، پوسیدگی‌های دندانی، سوزش دهان، اختلال چشایی، اختلال عملکرد غدد بزاقی، تاخیر در ترمیم زخم و بیماری کاندیدیازیس (یک نوع بیماری قارچی) از جمله تظاهرات دهانی مرتبط با دیابت هستند.

 

وی مراقبت از دهان و دندان در بیماران دیابتی را بسیار مهم برشمرد و افزود: معاینات منظم دندانپزشکی در این افراد بسیار اهمیت دارد و حتما این افراد باید با نحوه مراقبت صحیح از دندان‌ها آشنا باشند.

 

به گفته دکتر ولی زاده مبتلایان به دیابت حتما در مراجعه به دندانپزشک باید بیماری خود را اطلاع دهند.

 

کارشناس سلامت دهان و دندان دیابت را یک ریسک فاکتور(عامل خطر) شناخته شده برای بیماری پریودنتال(بیماری لثه) برشمرد و گفت: میزان تخریب بافت پریودنتال(لثه) با سطح کنترل قند خون و مدت زمان ابتلا به بیماری دیابت ارتباط دارد. این امر اهمیت رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و مراجعات منظم به دندانپزشک را بیش از پیش نشان می‌دهد.

 

وی یکی از مشکلات و دغدغه‌های بیماران دیابتی را کاهش میزان بزاق در دهان عنوان کرد و افزود: کاهش میزان بزاق، قدرت پاکسازی دهان را کاهش می‌دهد و می‌تواند زمینه پوسیدگی دندان‌ها را فراهم کند.

 

به گفته دکتر بهناز ولی‌زاده تغییر عادت‌ غذایی، دشواری تکلم و تحمل پروتزهای دندانی در دهان افراد دیابتی می‌تواند سبک زندگی مبتلایان را دستخوش تغییر کند و این بیماران را  بیشتر در معرض عفونت‌های دهانی ناشی از  بیماری‌های لثه و خطر از دست دادن دندان‌ها قرار دهد.

 

 وی‌ با اشاره به تاخیر ترمیم بافت‌های آسیب دیده در دیابتی‌ها گفت: در مواردی نظیر کشیدن دندان یا جراحی‌های ایمپلنت این تاخیر در بهبود زخم‌ها بسیار تاثیرگذار است و روند درمان را با دشواری روبه‌رو می‌سازد.

 

این کارشناس معاونت بهداشت خاطرنشان کرد بیمارانی که دیابت کنترل شده دارند کمتر در معرض افزایش تاخیر در ترمیم زخم پس از جراحی قرار دارند.

 

نکات مهم در مراقبت از دهان و دندان دیابتی‌ها

دکتر بهناز ولی زاده در ادامه به منظور پیشگیری از بروز بیماری های دهان و دندان نکات زیر را به مبتلایان دیابت توصیه کرد.

در فواصل زمانی منظم حتما به دندانپزشک مراجعه کنید .

حتما در مراجعه اول به دندانپزشک شرایط بیماری خود را کامل توضیح دهید.

بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید.

حرکت مسواک باید ملایم باشد.

حداقل روزی یکبار از نخ دندان استفاده کنید.

مراقب باشید هنگام استفاده از نخ دندان به لثه‌ها آسیب نزنید.

روزانه لثه‌هایتان را معاینه کنید و در صورتی که زخم، التهاب، قرمزی، خونریزی، زخم عفونی یا زخم ناشی از دندان مصنوعی مشاهده کردید به دندانپزشک مراجعه کنید.

درصورت داشتن قند خون کنترل نشده، بهتر است کارهای غیر اورژانسی دندانپزشکی را تا کنترل شدن قند خون به تعویق بیندازید.

برنامه درمانی خود را در نظر داشته باشید و برای انتخاب بهترین روش و زمان و پیشگیری از شرایط افت قندخون(هیپوگلیسمی) با دندانپزشک خود صحبت کنید.

برای پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان ضمن کنترل قند خون از استعمال دخانیات پرهیز کنید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 138301

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.

اخبار مهم دیگر:

 تاثیر رژیم غذایی در ایجاد پوسیدگی دندانها
تاثیر رژیم غذایی در ایجاد پوسیدگی دندانها
کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه تاثیر رژیم غذایی را در ایجاد پوسیدگی پس از رویش دندان‌ها بسیار با اهمیت عنوان کرد.
مهم ترین عامل پوسیدگی و بوی بد دهان چیست؟
مهم ترین عامل پوسیدگی و بوی بد دهان چیست؟
راحله زندی مسئول آموزش به بیمار مهمترین دلایل پوسیدگی و بوی بد دهان و دندان را تشریح کرد.