تاکید دکتر زالی بر کمبود جدی زیرساخت های بهداشتی و درمانی در پایتخت
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت با اشاره به کمبود جدی زیرساخت های بهداشتی و درمانی تهران گفت: نقشه شکل گیری بیمارستانهای پایتخت در تناسب با نیازهای منطقه ای آن نیست.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت با اشاره به کمبود جدی زیرساخت های بهداشتی و درمانی تهران گفت: نقشه شکل گیری بیمارستانهای پایتخت در تناسب با نیازهای منطقه ای آن نیست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی sbmu، دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در کنگره دیجیتال مدیریت بیماری کووید 19 از تلاش های مدافعان سلامت کشور از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون قدردانی کرد.
دکتر زالی با اشاره به این که مدافعان سلامت در این نبرد سهمگین در عرصه های مختلف درمانی، بهداشتی، پشتیبانی و خدمت رسانی به بیماران در تهران و سایر شهرها خوش درخشیدند و به همه آنان خداقوت گفت و یاد و خاطره تمامی شهدای مدافعان سلامت و افتخارآفرینان این نبرد نابرابر را گرامی داشت.
وی ضمن تشریح روند شکل گیری ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران یادآور شد: 25 نهاد کلان و 465 خرده نهاد که به طور مستقیم در حوز ه سلامت استان تهران نقش دارند با این ستاد مشارکت و همکاری می کنند.
دکتر زالی دانشگاه های علوم پزشکی پایتخت را قلب تپنده آموزش پزشکی کشور و بیمارستان های آنها را میزبان بیماران بسیار پیچیده کرونایی برشمرد و گفت: تهران از نظر زیرساخت های بهداشتی و درمانی با کمبود جدی روبرو است. بسیاری از شهرستان های غربی و شرقی تهران فاقد بیمارستان هستند و نقشه شکل گیری بیمارستانهای پایتخت در تناسب با نیازهای منطقه ای آن نیست.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت چگالی بالای جمعیتی استان تهران (بیش از 14 میلیون نفر)، ورود روزانه 1.5 میلیون نفر از شهرهای اطراف برای دریافت خدمات مختلف بهداشتی و درمانی و ...، وجود 23000 معتاد متجاهر، تکدی گری، کودکان کار و گرمخانه را از دیگر چالش های استان تهران برشمرد که از نظر بهداشتی و درمانی و اقتصادی نیاز به توچه ویژه دارند.
وی همچنین به حاشیه نشینی در بخش های شرقی، غربی و جنوبی تهران اشاره کرد و نیازهای تهران را با سایر شهرها و استانهای کشور متفاوت دانست که در اپیدمی کرونا بیشتر احساس شد.
به گفته دکتر زالی مدافعان سلامت علیرغم کمبودها و مشکلات موجود از ابتدای شیوع کووید 19 سلحشورانه به میدان آمده و در 118 بیمارستان دولتی دانشگاهی،غیر دولتی، خصوصی، نظامی، خیریه و... در استان تهران پذیرای بیماران کرونایی شدند.
وی با اشاره به ارایه 60 درصد خدمات درمانی در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی از مراجعه یک میلیون و230 هزار نفر با علایم کرونا به مراکز درمانی تهران و بستری بیش از 197 هزار بیمار کرونایی از ابتدای اپیدمی تاکنون در بیمارستان های تهران خبر داد.
دکتر زالی در ادامه به تبیین فعالیت های درخشان اساتید دانشگاه های علوم پزشکی در عرصه های مختلف درمانی و بهداشتی و آموزشی و پژوهشی پرداخت که از آن جمله می توان به تدوین پروتکل های ملی، مدیریت خوب بیماران در تهران، تربیت فراگیران درمان بیماران غیرکرونایی،تداوم طرح های پژوهشی و انجام 960 کارآزمایی بالینی توسط سه دانشگاه علوم پزشکی پایتخت اشاره کرد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های ویروس جهش یافته نظیر افزایش میزان سرایت پذیری و انتشار، بالا بودن میزان مرگ و میر و تغییر علایم بالینی تاکید کرد که باید هوشیارتر از قبل باشیم وگرنه در تهران با معضل روبرو می شویم.
وی با توجه به طولانی شدن اپیدمی کرونا به خستگی و فرسودگی کادر درمان وبهداشت اشاره کرد و تدارک و لجستیک مطلوب برای این سربازان ایثارگر و فراهم شدن مولفه های تکریم ایثارگران سلامت را ضروری دانست.
به گفته دکتر زالی سطوح مختلف مدافعان سلامت و ارایه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی در تماس با این ویروس ممکن است دچار سندرم های مزمن بیماری شوند که وجود یک تیم توانبخشی جسمی و روحی، تشویق های معنوی و مادی، واکسیناسیون مدافعان سلامت در این راستا می تواند شرایطی فراهم آورد که این عزیزان دغدغه ای جز ارایه خدمت نداشته باشند.
دکتر زالی در خاتمه سخنان خود از تلاش دست اندرکاران برگزاری این کنگره و تلاش های تمامی مسئولان و کارکنان نظام سلامت و مدافعان سلامت در راستای مقابله با کرونا قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که با تلاش همه جانبه بتوانیم از این نبرد سخت سرافراز بیرون آییم.
نخستینکنگره دیجیتال مدیریت و درمان کووید 19 در بستر شبکه های اجتماعی تخصصی توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران و ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران امروز پنجشنبه 14 اسفندماه آغاز به کار کرد و تا فردا ادامه دارد.
هدف این کنگره مجازی شکل گیری فراگیر همکاریهای تخصصی و بین رشتهای در بستر دیجیتال و اشتراک گذاری و بررسی تجربههای یک ساله متخصصان و پژوهشگران در مواجهه با کرونا برای آگاهی از جدیدترین مطالعات و راهکارهای علمی و عملیاتی در حوزه مدیریت و درمان این بیماری است.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع