تقویت و توسعه مراکز درمان ناباروری دانشگاه در راستای اجرای طرح تعالی سلامت و جوانی جمعیت
اقدامات حوزه درمان و غذا و دارو در راستای اجرای طرح تعالی سلامت و جوانی جمعیت در جلسه قرارگاه عملیاتی سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بررسی شد.
اقدامات حوزه درمان و غذا و دارو در راستای اجرای طرح تعالی سلامت و جوانی جمعیت در جلسه قرارگاه عملیاتی سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر رضا زندی معاون درمان و رییس کمیته درمان قرارگاه عملیاتی سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه در این جلسه با اشاره به مصوبات جلسات کمیته درمان قرارگاه عملیاتی سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه، عنوان کرد: ضمن برگزاری جلسه ویژه سقط جنین در این کمیته با حضور دکتر زالی، رییس دانشگاه و فرمانده این قرارگاه، تدوین 2 پروپوزال با محوریت کاهش سقط جنین و طرح جوان سازی جمعیت از نظر حوزه درمانی صورت گرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت حضور سوپروایزر مامایی در بیمارستان ها و مراکز پزشکی، آموزشی و درمانی، در خصوص برنامه های این کمیته در راستای تعالی سلامت و جوانی جمعیت بیان کرد: در آینده نزدیک پروژه راه اندازی مراکز سطح 2 ناباروری در بیمارستان مفتح ورامین و شهدای تجریش با امکانات و کادر پرسنلی موجود به صورت عملیاتی کلید می خورد. همچنین تقویت مراکز سطح سه ناباروری در بیمارستان مهدیه و طالقانی و ایجاد مرکز سطح سه ناباروری در بیمارستان امام حسین (ع) در دستور کار است.
تولید دارو و تجهیزات درمان ناباروری مورد حمایت قرار می گیرد
دکتر جمشید سلام زاده معاون غذا و دارو دانشگاه در این جلسه در خصوص اقدامات این معاونت در راستای حمایت از طرح تعالی سلامت و جوانی جمعیت، بر ضرورت نظارت بر تامین و توزیع داروهای سقط جنین اشاره کرد و افزود: جلوگیری از ورود گسترده دارو یا وسایل غیرقانونی سقط جنین از اولویت های کمیته غذا و دارو قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه است.
وی ادامه داد: در همین راستا اطلاع رسانی گسترده ای به مراکز درمانی صورت گرفت و برای برخورد با موارد تخلف برنامه ریزی صورت گرفت.
دکتر سلام زاده از افزایش نظارت ها بر مراکز درمانی و داروخانه ها مرتبط خبر داد و افزود: حمایت از تولید دارو و تجهیزات در حوزه درمان ناباروری از جمله اقداماتی است که در راستای اجرای این قانون کمک کننده خواهد بود که در جلسه هیئت امنای دانشگاه به تصویب رسیده است.
حمایت از طرح های پژوهشی مرتبط با خانواده، فرزندآوری و رشد جمعیت
دکتر حسن پیری مشاور اجرایی رییس و سرپرست حوزه ریاست دانشگاه نیز در این جلسه اظهار کرد: بر اساس مصوبه اولین جلسه هیئت امنا دانشگاه در سال 1401، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مکلف است در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به منظور احداث، تکمیل، تجهیز و تامین خوابگاه های دانشجویی متاهلی با بهره مندی از ظرفیت قانون بودجه سال 1401 جهت اخذ تسهیلات مالی پیگیری و اقدامات لازم را صورت دهد.
وی ادامه داد: همچنین مقرر شد پنج درصد از اعتبارات پژوهشی دانشگاه سالانه به مطالبات و پژوهش های مرتبط با خانواده، فرزندآوری و رشد جمعیت اختصاص یابد. فهرست طرح های تحقیقاتی، مشخصات پژوهشگران و نتایج به دست آمده و اعتبارات تخصیص یافته به هیئت امنا گزارش شود.
مشاور اجرایی رییس و سرپرست حوزه ریاست دانشگاه همچنین تصریح کرد: در راستای اجرای مصوبات جلسات قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت به منظور حمایت مالی و معنوی از شرکت های دانش بنیان علاقمند به فعالیت و حوزه تولید دارو، اقلام و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای فرزندآوری و درمان ناباروری شامل 20 درصد تخفیف اجاره بها، در نظر گرفتن حداقل بهره وری مالکانه مجاز، افزایش دوره تنفس برای تجاری سازی محصولات، دستورالعمل نحوه حمایت از این شرکت ها به پیشنهاد معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و با تایید هیئت رییسه تدوین شود و اعتبارات مورد نیاز از محل اعتبارات پژوهشی دانشگاه تامین خواهد شد.
به گفته دکتر پیری، از سوی دیگر در راستای حمایت از تولید فرآورده های تولیدی شرکت های دانش بنیان، هزینه های تمام شده خدمات مصوبات هیئت امنای دانشگاه مرتبط با موضوع تعالی سلامت و جوانی جمعیت در حوزه غذا و دارو با 30 درصد تخفیف در نظر گرفته می شود.
وی در ادامه با اشاره به دستورالعمل وزارت بهداشت هم راستا با پیشنهاد هیئت امنای دانشگاه در این خصوص اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده است در بررسی صلاحیت عمومی متقاضیان عضویت هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در ازای تاهل، پنج امتیاز و در صورت داشتن هر فرزند سه امتیاز به امتیازات افراد افزوده شود و در صورت تساوی امتیازات بررسی صلاحیت عمومی با اولویت فرد متاهل صورت گیرد.
دکتر پیری تصریح کرد: در صورت درخواست دانشجوی مادر باردار قبل از هفته 26 بارداری، 20 درصد از نوبت های شیفت کاری و درصورت درخواست دانشجوی مادر باردار از هفته 26 تا پایان دوره بارداری حداقل 50 درصد از نوبت کاری شیفت شب کسر شود. دانشجویان مادر باردار که نیازمند مراقبت ویژه هستند با تشخیص و تایید پزشک از نوبت کاری به طور کل معاف شوند و در صورت درخواست دانشجوی مادر دارای فرزند زیر یک سال، 50 درصد از نوبت کاری شب و همچنین دانشجوی مادر دارای فرزند بین یک تا 2 سال نیز 20 درصد از نوبت کاری کسر شود.
مشاور اجرایی رییس و سرپرست حوزه ریاست دانشگاه از راه اندازی مرکز مشاوره در دانشکده طب سنتی خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه در راستای تعالی سلامت و جوانی جمعیت، این مرکز نیز در آینده ای نزدیک افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق