توصیههای بهداشتی برای ذبح و مصرف دام در آستانه عید قربان
با توجه به مشترک بودن بسیاری از بیماری ها بین انسان ها و حیوانات، توجه به توصیه های بهداشتی در مراسم عید قربان، می تواند تاثیر زیادی در جلوگیری از انتقال این بیماری ها داشته باشد.
با توجه به مشترک بودن بسیاری از بیماری ها بین انسان ها و حیوانات، توجه به توصیه های بهداشتی در مراسم عید قربان، می تواند تاثیر زیادی در جلوگیری از انتقال این بیماری ها داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بنابر توصیه های مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در آستانه فرا رسیدن عید قربان، به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان توجه به نکات بهداشتی برای ذبح دام بسیار ضروری است.
از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، خودداری شود.
دام زنده از میادین عرضه مجاز دام تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری شود.
ذبح دام صرفا در کشتارگاه های تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان دام در منازل و معابرعمومی ذبح نشود.
افرادی که به ذبح دام مشغول اند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل 24 ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
جگر و سایر امعا و احشای دام، پش از 48 ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد مصرف شود.
به هیچ وجه دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است نباید ذبح و مصرف شود.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7703م.ر