اخبار

  • تاریخ انتشار : 1401/05/12 - 11:26
  • بازدید : 17075
  • تعداد بازدید : 16713
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

خطر انتقال بیماری‌های متعدد از طریق برنجی که با فضله موش پخته شده

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه فضله موش ممکن است حاوی ویروس‌ها و باکتری‌های بیماری زای متعددی باشد، هشدار داد: اگر فضله موش در برنج پخته باشد، بی‌تردید تمام برنج را باید دور بریزیم.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه فضله موش ممکن است حاوی ویروس‌ها و باکتری‌های بیماری زای متعددی باشد، هشدار داد: اگر فضله موش در برنج پخته باشد، بی‌تردید تمام برنج را باید دور بریزیم.


دکتر گلبن سهراب در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: از مهمترین ویروس هایی که از طریق مدفوع موش می توانند به انسان منتقل شوندهانتاویروسها هستند که منجر به سندرم رویس هانتاویروس شده و همین طور انتقال ویروسی که منجر به بیماریLymphocytic chorio-meningitis یاLCM می شوند که نوعی مننژیت بسیار خطرناک است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: از مهمترین باکتریهایی که توسط فضله موش می تواند به انسان منتقل شود، LEPTOSPIRA است که منجر به بیماری  Leptospirosis است.

 

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که استفاده اتفاقی از فضله موش و ابتلا به بیماری‌های ناشی از آن می تواند منجر به آسیب های کلیوی، مننژیت، نارسایی کبدی، زجر تنفسی و حتی مرگ شود خاطرنشان کرد: بیشتر این بیماری‌ها از طریق  ادرار موش نیز منتقل می شود.

 

وی ادامه داد: اگر فضله موش را در برنج خشک مشاهده کردیم باید، آن را از برنج جدا کنیم و به دقت برنج را شسته و دستان را ضدعفونی کنیم.

 

دکتر سهراب هشدار داد: اگر فضله موش در برنج پخته باشد، بی تردید تمام برنج را باید دور بریزیم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه در خاتمه تاکید کرد: بسیاری از بیماری‌ها می تواند از طریق ادرار یا بزاق موش آلوده منتقل شوند بنابراین، حتما برنج خشک را قبل از پختن کاملا بشویید.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 119353
کلید واژه