اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/05/16 - 12:23
  • بازدید : 204
  • تعداد بازدید : 202
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خطر دودی کردن مواد غذایی، کمتر از مصرف سیگار نیست

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید براین که تاکنون بیش از صدها ترکیب سمی در مواد غذایی دود شده شناسایی شده که برای سلامتی انسان مضراست، گفت: برخی از مواد موجود در مواد غذایی دودی شده، مشابه ترکیبات سمی در دود سیگار است.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید براین که تاکنون بیش از صدها ترکیب سمی در مواد غذایی دود شده شناسایی شده که برای سلامتی انسان مضراست، گفت: برخی از مواد موجود در مواد غذایی دودی شده، مشابه ترکیبات سمی در دود سیگار است.


 

دکتر گلبن سهراب در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که خطر استفاده از 50گرم سوسیس دودی معادل مصرف یک پاکت سیگار یا چهار روز تنفس در هوای آلوده شهری است افزود: متاسفانه اخیرا مصرف غذاهای دودی به‌ویژه گوشت، سوسیس، کالباس و ماهی رواج زیادی پیدا کرده است.

 

 

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که غذاهای دودی شده خصوصا مواد غذایی که با تکنولوژی درست و محاسبات صحیح دود داده نشده‌اند دارای ترکیبات حلقوی هستند توضیح داد: این ترکیبات حلقوی دارای بنزن هستند و می‌توانند سرطان‌زا باشند.

 

دکتر گلبن با اشاره به این که امکان ایجاد ترکیبات حلقوی در غذاهای دودی شده به‌ویژه هنگامی مجال بروز پیدا می‌کند بسیار زیاد است عنوان کرد: اگر این مواد غذایی در محلی که می‌خواهند دود بدهند زغال و چوب مناسب یافت نشود و از چوب‌ها و لوازم نامناسبی جهت دود دادن غذا استفاده کنند، مضرات این مواد دو چندان می شود.

 

متخصص تغذیه دانشگاه گفت: در واقع برای دودی کردن غذا باید محاسبات خاصی درباره میزان چوب مصرفی مورد نیاز برای دودی کردن و مدت زمانی که برای این فرایندلازم است، انجام گیرد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا ماهی‌های دودی که در برخی از بازارهای محلی فروخته می‌شوند قابل خوردن هستند، افزود: خیر، البته این مسئله علت دیگری نیز دارد زیرا در برخی از بازارهای محلی ماهی‌هایی را که بنا به هر دلیلی فروش نرفته‌اند و در حال فاسد شدن هستند را دودی می‌کنند چرا که در برخی موارد بلافاصله پس از صید تصمیم به دودی کردن ماهی نمی‌گیرند، بنابراین مصرف ماهی‌های دودی اصلا توصیه نمی شود.

 

 این متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که خطر ابتلا به سرطان در یک فرد زمانی که به‌طور مکرر از یک ماده غذایی سرطانی استفاده کند بیشتر می شود.

 

وی در ادامه توصیه کرد: اگر از مصرف گوشت‌های دودی یا نمک سود لذت می‌برید، فقط گه‌گاه و به مقدار کم از آن‌ها استفاده کنید و از آن‌جایی که این محصولات به تدریج اثرات نامناسبی بر بدن می‌گذارند، تا حد امکان از مصرف زیاد آن‌ها در یک زمان یا به صورت طولانی مدت خودداری کنید

 

وی ادامه داد: در هنگام دودی کردن محصولاتی نظیر ماهی، گوشت، سوسیس و کالباس از مقادیر زیادی نمک استفاده می‌شود، بنابراین مصرف این محصولات در افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه نمی‌شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه به مبتلایان به سردردهای میگرنی نیزهشدار داد: باید از خوردن مواد گوشتی دودی اجتناب کنند، زیرا این مواد غذایی حاوی تیرامین هستند و باعث تشدید این نوع سردردها می‌شوند.

 

انتهای پیام/

 

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 106974
کلید واژه