• تاریخ انتشار : 1400/10/20 - 10:21

راهنما سلامت؛ آندوسکوپی روشی برای بررسی عملکرد اندام های داخلی و عروق بدن

با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی، ممکن است با واژه ها و اصطلاحات تخصصی مواجه شوید که آشنایی لازم با مفهوم آن ها را نداشته باشید، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نظر دارد برای آشنایی بیشتر عموم با این واژه ها، در قالب مجموعه "راهنماسلامت" به توضیح درباره آن ها بپردازد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروزه تشخیص یا درمان تهاجمی مشکلات اندام های داخلی و عروق بدن به کمک لوله ای باریک و قابل انعطاف به اسم آندوسکوپ، بنابه دستور پزشک امکان پذیر است.

بررسی سیستم فوقانی گوارش (مری، معده و روده کوچک) از طریق این لوله مجهز به دوربین، آندوسکوپی و آنتروسکوپی و بررسی سیستم تحتانی گوارش (روده بزرگ) کولونوسکوپی نام دارد.

در اکثر مواقع این روش کاربرد تشخیصی دارد، اما ممکن است این تجهیزات برای برداشت نمونه و پولیپ گوارشی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

در تمامی روش های تشخیصی به کمک آندوسکوپ، بیمار باید پزشک را در جریان داروها و مکمل های مصرفی خود قرار دهد. مراقبت های پیش از انجام آندوسکوپی سیستم فوقانی و تحتانی گوارش نظیر پرهیز از مصرف مواد غذایی جامد نیز از سوی پزشک تجویز می شود.

آندوسکوپی و کولونوسکوپی، سرپایی انجام می شود و نیاز به بستری در بیمارستان ندارد، همچنین پس از انجام آن نیز تنها چند ساعت نیاز به حضور در بیمارستان است. اما بهتر است پس از انجام آن یک نفر همراه بیمار باشد، زیرا به بیمار داروی بیهوشی تزریق می شود.

پس از انجام این روش تشخیصی ممکن است به ندرت برای بیماری ناراحتی هایی از جمله درد یا خونریزی در محل ورود آندوسکوپ رخ دهد که در صورت ادامه دار شدن باید با پزشک مشورت شود.

کد خبرنگاری: 7702 ی.ق

• گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری