رعایت بی کم و کاست پروتکل های بهداشتی؛ تنها راه مقابله با سویه امیکرون
متخصص آی سی یو بیمارستان امام حسین(ع) با بیان این که بیشتر افرادیکه سه دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند ابتلا به امیکرون را مانند سرماخوردگی تجربه می کنند، گفت: همچنان رعایت بی کم و کاست پروتکل های بهداشتی تنها راه مقابله با سویه امیکرون است.
متخصص آی سی یو بیمارستان امام حسین(ع) با بیان این که بیشتر افرادیکه سه دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند ابتلا به امیکرون را مانند سرماخوردگی تجربه می کنند، گفت: همچنان رعایت بی کم و کاست پروتکل های بهداشتی تنها راه مقابله با سویه امیکرون است.
دکترپوژیا شجاعی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره میزان مراجعان و بستری شدگان با تشخیص کرونا اظهار کرد: تا 10 روز پیش تقریبا بخش آی سی یو بیمارستان امام حسین(ع) از کووید خالی بود ولی بعد از پیک جدید امیکرون یکی از بخش های آی سی یو بیمارستان به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است.
وی افزود: بیشتر مراجعان با درگیری بالای ریوی در بخش آی سی یو بستری شده اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شدت درگیری و بیماری زایی سویه جدید کرونا در مقایسه با سویه های دیگر را کمتر دانست و تاکید کرد: این واریانت جدید در کودکان بیشتر مشاهده می شود.
وی با اشاره به این که واکسیناسیون علیه کرونا یکی از مهمترین عواملی است که شدت بیماری زایی در سویه امیکرون را کاهش داده عنوان کرد: در عین حال به این خاطر که افراد بیشتری به امیکرون به دلیل خاصیت سرایت پذیری بالا مبتلاشده اند، به نظر می رسد در هفته های آتی با چالش های جدی تری روبه رو شویم.
دکتر شجاعی اضافه کرد: اصلا دور از انتظار نیست با این حجم بالای بیماری زایی با سویه امیکرون، هفته های آتی همچنان خدمات بیمارستانها صرفا به بیماران مبتلا به کووید اختصاص یابد.
این متخصص آی سی یو پیشگیری را کارآمدترین روش در کنترل کرونا دانست و اظهار امیدواری کرد که هر چه سریع ترین نوبت سوم واکسیناسیون نیز به صورت عمومی انجام شود.
وی ادامه داد: تنها راه شکستن چرخه انتقال کرونا پیشگیری، رعایت پروتکل های بهداشتی، ماسک زدن و عدم تردد در اماکن پر ازدحام و مسقف است.
به گفته دکتر شجاعی چرخش های بالای ویروس کرونا می تواند سرآغاز شکل گیری جهش های جدید باشد، دور از تصور نیست که واریانت های جدید همانند سویه های دیگر خطرات بیشتری به دنبال داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که بیشترین نگرانی کادر بهداشت و درمان معطوف به هفته های آینده است خاطرنشان کرد: طبق پیش بینی های انجام شده به نظر می رسد در هفته های آتی به پیک کرونا برسیم.
این متخصص آی سی یو دانشگاه در ادامه با بیان این که درمان بیماران کرونایی با سویه امیکرون تفاوت چندانی با سایر سویه ها قبلی ندارد اضافه کرد: بیشتر درمان ها حمایتی است ولی اگر چنانچه وضعیت بیماری زایی حادترشود و یا فرد دچارتب مقاوم، افت اکسیژن خون و یا مشکلات حاد ریوی باشد حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کند.
به گفته دکتر شجاعی کووید 19 می تواند زمینه لخته زایی را بیشتر کند ولی به این معنی نیست که تمام افرادی که سابقه آمبولی دارند بعد از ابتلا بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: بستری شدگان جدید با تشخیص کرونا در موج امیکرون، بیشتر بیمارانی هستند که مبتلا به بیماری های زمینه ای هستند.
وی ادامه داد: بیشتر افرادیکه علیرغم دریافت سه دوز واکسن کووید دوباره به کرونا مبتلا شده اند، این بیماری را همانند یک سرماخوردگی تجربه کرده اند که بعد از گذشت چهار تا پنج روز علامت های بیماری کمتر شده است.
دکتر شجاعی با بیان این سخت ترین دوره پاندمی زمانی است که مردم از رعایت شیوه نامه ها خسته می شوند گفت: به هیچ عنوان واکسن زدن مهر تاییدی بر عدم ابتلا و یا تجربه یک دوره سبک بیماری نیست، ممکن است هر فردی با هر شرایطی به کرونا مبتلا شود و شرایط سخت بیماری را تجربه کند بنابراین تنها راه مقابله با این بیماری رعایت بی کم و کاست پروتکل های بهداشتی است.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق