اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/03/03 - 12:23
  • بازدید : 426
  • تعداد بازدید : 413
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

فراگیری عفونت قارچ سیاه با هزاران قربانی در هند

فوق تخصص بیماری های عفونی بیمارستان لقمان حکیم گفت: چندین هزار تن از مبتلایان به کووید۱۹ در هند به یک عفونت قارچی تهاجمی و کشنده مبتلا شده‌اند که باعث شده بحران سلامت در این کشور پیچیده‌تر از گذشته شود.

فوق تخصص بیماری های عفونی بیمارستان لقمان حکیم گفت: چندین هزار تن از مبتلایان به کووید۱۹ در هند به یک عفونت قارچی تهاجمی و کشنده مبتلا شده‌اند که باعث شده بحران سلامت در این کشور پیچیده‌تر از گذشته شود.


 

دکتر ایلاد علوی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: بنا بر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، این عفونت قارچی که موكورمیكوز نام دارد و به «قارچ سیاه» نیز معروف است به دلیل وجود از نوعی کپک در خاک و در نتیجه پوسیدگی مواد آلی مانند برگ‌ها پدیدار می‌شود.

 

 

وی افزود: افراد با تنفس هاگ این قارچ‌ها به این بیماری مبتلا می‌شوند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: این قارچ‌ها ممکن است از مسیر دستگاههای رطوبت‌ساز یا مخازن اکسیژنی که حاوی آب کثیف هستند نیز در بیمارستان‌ها یا خانه‌ها پخش شوند.

 

این بیماری چقدر خطرناک است؟

 

دکتر علوی گفت: از آنجاییکه این عفونت تهاجمی است، باید هرچه سریع‌تر از بین برود و بافت‌های مرده نیز برداشته شود، به همین دلیل گاه جراحان مجبور می‌شوند بینی، چشم، فک  و یا حتی بخشی از بافت مغزبیماران را جراحی و یا بردارند تا جلوی رسیدن عفونت به مغز را گرفته و جان بیمار را نجات دهند.

 

وی با اعلام این مطلب که بنا بر یافته‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، نرخ متوسط مرگ و میر توسط این عفونت ۵۴ درصد است عنوان کرد: متاسفانه اگر درمان های لازم انجام نشود، افرادی که آلوده می‌شوند ممکن است ظرف چند روز جان خود را از دست بدهند.

 

فوق تخصص بیماری های عفونی بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر این که بیماری موسوم به قارچ سیاه مسری نیست گفت: هند به طور معمول سالانه با دهها مورد از این بیماری روبروست.

 

به گفته وی بطور کلی بدن قادر به دفع آلودگی قارچی است و تنها کسانی که دارای یک سیستم ایمنی به شدت ضعیف هستند به این بیماری مبتلا می شوند. مثلا بیمارانی که پیوند عضو داشته‌اند یا بیماران سرطانی، احتمالا نمی‌توانند در برابر آن مقاومت کنند.

 

مبتلایان کرونا در معرض خطر ابتلا به این عفونت قارچی

وی با اشاره به این که ابتلا به کرونا و دیگر شرایط محیطی باعث می‌شود تا در بدن یک پدیده مرموز فعال گردد که به «طوفان سیتوکین» معروف است توضیح داد: در این وضعیت، سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می‌شود و در کنار حمله به سلول‌های عفونی، به سلول‌های سالم نیز حمله می‌کند.

 

وی با اشاره به این مهم که پزشکان ناگزیرند برای کاهش حملات شدید ناشی از کرونا، داروهای ضد التهاب همانند دگزامتازون، بتامتازون، هیدروکورتیزون و پردنیزولون با مقدار بالا و طولانی مدت تجویز می‌کنند ادامه داد: این کار باعث تضعیف قدرت دفاعی بدن و در مقابل افزایش سطح قند می‌ شود و به این ترتیب محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌آید.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: نکته دیگر اینکه، بیماران دیابتی که قند زیادی در خون دارند، بیشتر در معرض خطر هستند و نرخ ابتلا به دیابت در هند نیز بالاست.

 

وی با تاکید بر این که دیابت کنترل نشده نیزمی تواند فرد را مستعد به ابتلا به این بیماری کند خاطرنشان کرد: در اثر بیماری های التهابی همانند کووید 19، کاهش فعالیت بدنی و تجویز داروهای فوق الذکر بستر ابتلا به این بیماری فراهم می شود.

 

دکتر علوی با اشاره به شیوع بیماری قارج سیاه در کشور گفت: این بیماری در حال حاضر در بیماران مبتلا به کووید19 که در دوره نقاهت داروهای استروییدی طولانی (که نباید استفاده بکنند) مصرف میکنند در کشور ما نیز دیده میشود.

 

وی تاکید کرد: یکی از دلایل شیوع بالای این عفونت در هند این بوده که برخی بیمارستان‌ها و پزشکان بیش از حد لازم داروهای ضد التهاب  تجویز کرده‌اند و برخی بیماران نیز بدون مشاوره با پزشک، داروهای حاوی استروئید را در خانه مصرف کرده‌اند.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه با اشاره به این که در حال حاضر هند با کمبود شدید «آمفوتریسین بی» نیز روبروست که اصلی‌ترین داروی ضد قارچ برای درمان مبتلایان محسوب می‌شود خاطرنشان کرد: دولت و شرکت‌های دارویی این کشور در تلاشند تا تولید این دارو را افزایش دهند.

 

انتهای پیام/

 

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت
  • کد خبر : 104811
کلید واژه